Tweedehands invalidewagen om zelf te rijden

Welke aangepaste auto past het best bij mij?

Op zoek naar een aangepaste auto, maar weet je niet welke het beste bij jou past? Lees verder om te bekijken wat bij jou past. Bij Welzorg Auto op Maat hebben we meerdere opties en een voorraad van ruim 2.000 auto’s.

Voor iedereen een oplossing

Om de juiste auto te vinden als je een mobiliteitsbeperking hebt, is het belangrijk om te kijken naar je specifieke wensen en behoeften. Er zijn verschillende situaties waarvoor je een aangepaste auto nodig kan hebben. Deze zijn vaak afhankelijk van:

  • Of je zelf wilt rijden of uitsluitend als passagier meerijdt?
  • Of je een hulpmiddel gebruikt. En zo ja, welke?
  • Of je zelf een transfer naar de autostoel kunt maken
autoaanpassingen op maat
Rolstoelbus zelf rijden

Ik rijd zelf, maar kan geen transfer maken

Als je een hulpmiddel gebruikt én geen transfer kunt maken, zijn er aangepaste auto’s waarbij je vanuit je rolstoel direct achter het stuur plaatsneemt. De autostoel is weggehaald. Nadat de rolstoel is vergrendeld, bestuur je zelf de auto.

Om achter het stuur te zitten, verlagen we de bodem en bevestigen we inrijplaten of een rolstoellift aan de auto. Daarnaast pas je de auto naar wens aan met andere opties. Bijvoorbeeld automatisch openen van de achterklep, oplossingen voor handgas en meer. Bij deze rijsituatie zijn vaak de grotere rolstoelbussen geschikt, zoals Volkswagen Transporter, Renault Master, Fiat Talento, Mercedes Sprinter, Peugeot Expert, Renault Trafic, Toyota ProAce.

Ik gebruik een hulpmiddel en kan een transfer maken

Gebruik je een hulpmiddel en kun je zelf een transfer maken om plaats te nemen in de autostoel? Dan is in principe elke auto geschikt. Je kunt bijvoorbeeld staan of jezelf uit het hulpmiddel tillen met de handgreep van een auto. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een draaistoel, waarbij de transfer zeer eenvoudig wordt gemaakt. Alle auto’s kunnen door Welzorg Auto op Maat naar wensen en behoeften aangepast worden. Mocht je een groot hulpmiddel meenemen, controleer of de auto of bus voldoende laadruimte heeft.

Aangepaste auto met hulpmiddel
meerijden aangepaste auto

Ik ga alleen als passagier mee en kan geen transfer maken

Als je als passagier in een rolstoel zit en je raakt hier zelf niet uit, dan kun je gebruik maken van aangepaste bestelauto’s. Met een oprijplaat of rolstoellift rijd je met je rolstoel naar binnen. Deze wordt vergrendeld op de plaats van een passagiersstoel, die over het algemeen is verwijderd om ruimte te maken. Voorbeeldauto’s zijn Volkswagen Caddy (Maxi), Peugeot Partner (Tepee), Mercedes Citan, Citroen Berlingo, Renault Kangoo, Toyota ProAce, Fiat Doblo.

Ik rijd alleen als passagier mee én kan een transfer maken

Hiervoor is eigenlijk iedere auto geschikt, zolang er maar genoeg laadruimte is om je rolstoel, opvouwbare scootmobiel of rollator mee te nemen. Naast de beschikbare laadruimte let je ook op hoe makkelijk je in en uit de auto stapt. Om alles vlot te laten verlopen, is het toepassen van handige opties als een draaistoel, extra handgrepen en verlengde stoelslede mogelijk.

Aangepaste auto met draaistoel voor passagier

Hoe kom je aan een geschikte auto of bus?

auto op maat en aanpassingen

Aanpasbare / aangepaste auto kopen

Kies uit 2.000 occasions die we op maat aanpassen. Ook hebben we occasions die al aangepast zijn.

Ik wil mijn eigen auto laten aanpassen

Door je kenteken in te voeren kun je direct zien welke aanpassingen aan jouw auto aan te brengen zijn.

Aangepaste auto huren voor woon werk

Aanpasbare / aangepaste auto leasen

Tegen een vast bedrag per maand leasen inclusief onderhoud, belasting, verzekering en service.

auto op maat en aanpassingen

Waarom een rolstoelauto?

Als je een rolstoelgebruiker bent die vaak op pad gaat, geeft een aangepaste auto je nog meer bewegingsvrijheid. De auto wordt aangepast zodat je als overal naartoe kunt. Als passagier of bestuurder.

Ga je op pad met een grote rolstoel of neem je meerdere rolstoelpassagiers met je mee? Dan is een rolstoelbus een betere optie. Ook hier wordt de auto volledig aangepast zodat je met de rolstoel vanaf de zijkant via een lift de auto binnen kan rijden. Er zijn verschillende groottes en modellen beschikbaar, zoals de Peugeot Boxer of de Mercedes Sprinter.

Een greep uit onze auto's en bussen

Aangepast

Het label ‘aangepast’ houdt in dat de getoonde auto over één of meerdere autoaanpassingen beschikt. Welke aanpassingen dat precies zijn lees je op de pagina van de auto. Het getoonde tarief is inclusief de aanpassing(en).

Aanpasbaar

Het label ‘aanpasbaar’ houdt in dat de getoonde auto nog niet over aanpassingen beschikt. Je kunt dus zelf de aanpassingen kiezen, waardoor de auto perfect bij jouw situatie past. Onze adviseurs helpen hier graag bij.

Daarnaast is aanbod van aanpasbare auto’s erg groot, zo kun je altijd een geschikte auto vinden bij Welzorg Auto op Maat!

Daarom Welzorg Auto op Maat

45-jaar-expertise

45 jaar expertise

Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in maatwerk oplossingen voor aangepaste auto's.

Gratis passing en proefrit

Gratis passing en proefrit

Een aangepaste auto is volledig maatwerk. Daarom ontvang je altijd een gratis passing en proefrit.

Alles onder 1 dak

Alles onder één dak

Je kunt terecht voor auto aanpassingen, occasions, private lease en onze rijschool.

Vrijblijvend en deskundig advies

Ruim 2.000 auto's

Het grootste aanbod van Nederland in aangepaste en aanpasbare auto's verspreid over 70 vestigingen.

Jetze Plat ambassadeur Welzorg

Een aangepaste auto geeft mij alle vrijheid om mijn topsport te kunnen blijven beoefenen, ik kan overal naar toe.

Jetze Plat

Drievoudig winnaar Olympische Spelen

Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.