Rolstoelbussen van Welzorg Auto op Maat

Iedereen met een mobiliteitsbeperking wil natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Echter kan een beperking ervoor zorgen dat u afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel. Een gezellig dagje erop uit kan dan al gauw een vervelend probleem vormen. De rolstoelbussen van Welzorg Auto op Maat bieden daarom de ideale uitkomst. Deze zijn zo ingericht dat u hier eenvoudig met een rolstoel in vervoerd kunt worden. Als passagier, maar in sommige gevallen ook als bestuurder. De tweedehands rolstoelbussen zorgen ervoor dat u weer en stuk mobieler wordt. U zult zien dat u weer vaker de deur uit gaat. Kijk daarom eens rustig rond op onze website en ontdek de mogelijkheden.

Liever de modellen in het echt bekijken? In onze showroom in Den Bosch hebben wij een aantal bussen staan welke zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

rolstoelbussen

Diverse aanpassingen mogelijk

Al onze rolstoelbussen zijn van praktische toepassingen voorzien zodat u hier comfortabel mee de weg op kunt. De bussen zijn ruim ingericht zodat hier met gemak een rolstoel in past. Afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel(gebruiker) is het mogelijk om in een bus 3 tot maximaal 5 personen te vervoeren (incl. rolstoelpassagier & bestuurder). Het rijden in een rolstoelbus kan financiële voordelen hebben met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting en de BPM (belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen).

Met de plateaulift aan de achterzijde zet u de rolstoel eenvoudig in de bus. Dankzij de rolstoelvergrendeling blijft de rolstoel veilig op zijn plek staan. Optioneel kunnen er bij sommige modellen meerdere vergrendelingen toegevoegd worden zodat de bus voor meerdere rolstoelen geschikt is. Verder kunnen er in overleg met u meerdere aanpassingen gerealiseerd worden. Zo heeft u bij Welzorg Auto op Maat altijd een rolstoelbus die volledig aan uw wensen voldoet.

Een standaard ombouw voor een rolstoelbus van Welzorg Auto op Maat bestaat uit:

  • Nieuwe vloer, afgewerkt met vinyl
  • Hoogwaardige binnen- en hemelkleding, inclusief isolatie
  • (Extra) M1 stoelen met 3-puntsgordel en hoofdsteun
  • Inrijplatform of rolstoellift
  • M1 Rolstoel-vastzet- systeem met 3-puntsgordel voor rolstoelgebruiker volgens ISO 10542 norm

Zelfrijder

Wilt u graag volledige vrijheid en niet afhankelijk te hoeven zijn van anderen tijdens uw vervoer? Kies dan voor een van de zelfrijders van Welzorg Auto op Maat. Door de ruime binnenhoogte is het in de grotere rolstoelbussen mogelijk om als rolstoelgebruiker op de eerste zitrij plaats te nemen. Een rolstoelgebruiker kan zowel plaatsnemen als bestuurder of als bijrijder. Deze rolstoelbussen zijn voorzien van verschillende bedieningen waardoor deze volledig zelfstandig met de hand bestuurbaar zijn. Denk daarbij o.a. aan een handbedrijfsrem, segment- of ringgas of een zogenaamd gasremschuifsysteem.

Indien u reeds in het bezit bent van een rijbewijs kunt u bij Welzorg gewenningslessen volgen om in een rolstoelbus te kunnen rijden. Nog geen rijbewijs? Geen probleem. Bij Welzorg kunt u ook een complete rijopleiding volgen om met een mobiliteitsbeperking te kunnen rijden. Hier leest u meer over het halen van een aangepast rijbewijs voor mensen met een lichamelijke beperking.

Voordelen tweedehands rolstoelbus kopen bij Welzorg

Wanneer u een tweedehands rolstoelbus koopt bij Welzorg Auto op Maat profiteert u van vele voordelen. Zo heeft u minimaal 6 maanden BOVAG garantie op alle modellen. Bovendien is het mogelijk om bij aanschaf van een nieuwe auto of bus uw huidige auto in te ruilen. Daarnaast zit er op alle nieuw aangebrachte aanpassingen twee jaar garantie en een gratis jaarlijkse controle van deze aanpassingen. Zo gaat u met een veilig, vertrouwd en zorgeloos gevoel de weg op in uw tweedehands rolstoelbus.

Nieuwe of gebruikte bus aanpassen

Welzorg Auto op Maat kan een nieuwe bus geheel naar uw wensen samenstellen. U kunt uw huidige bus volledig laten aanpassen zodat deze geschikt is om met uw rolstoel mee de weg op te gaan. Op onze pagina met alle autoaanpassingen vindt u een overzicht van alle mogelijkheden. Zo kunt u uw tweedehands rolstoelbus met een aantal aanpassingen tot uw ideale rolstoelbus laten ombouwen. Welzorg Auto op Maat heeft in ’s-Hertogenbosch een groot assortiment staan aan aangepaste occasions. Kijk ook eens op onze aanbodpagina voor een overzicht van alle aangepaste auto’s.

Advies op maat

Het is begrijpelijk dat bij een aankoop van een (tweedehands) bus overwegingen gemaakt moeten worden om tot het beste besluit te komen. Niet iedere rolstoelbus is geschikt voor elke rolstoelgebruiker. De afmetingen zijn voor iedere klant weer anders en iedere rolstoel vraagt om een eigen (type) ombouw. Een rolstoelbus aanpassen vraagt dus om maatwerk. Daarom bieden wij de mogelijkheid om u gratis te adviseren over welke bus het meest geschikt is voor u. Weet u al welke rolstoelbus u wilt? Dan komt onze adviseur graag bij u langs met deze bus voor een gratis proefrit en advies op maat.

Interesse in een advies en gratis proefrit?  Vul het onderstaande contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.