Rolstoelbus om zelf mee te rijden

Heb je een mobiliteitsbeperking? Dan weet je als geen ander dat een familiebezoekje of een afspraak met een medisch specialist om een nauwkeurige planning vraagt. Want als je afhankelijk bent van de beschikbaarheid van anderen om je te brengen en te halen, dan loop je soms tegen onverwachte situaties aan. Die kosten daardoor onnodig veel extra tijd. Met een rolstoelbus om zelf in te rijden, heb je als rolstoelgebruiker volledige controle over het vervoer naar jouw afspraken.

Wat is een aangepaste auto om zelf in te rijden?

Aangepaste auto om zelf in te rijden als rolstoelgebruiker

De rolstoelbussen zijn zo ingericht dat je volledig onafhankelijk kunt autorijden. Je hebt dus geen hulp nodig van anderen. De autoaanpassingen om zelfstandig te rijden worden hieronder uitgelicht. Daarnaast zijn er nog vele andere autoaanpassingen mogelijk die je verder helpen.

Bij Welzorg Auto op Maat kun je een (eigen) bus laten ombouwen of je kiest voor een rolstoelbus die de aanpassingen al heeft. Dit kan een nieuwe auto of een occasion zijn. De aanpassingen zijn uiteraard op jouw individuele wensen en behoeften af te stemmen.

Om zelfstandig in een rolstoelbus te rijden, zijn er diverse aanpassingen mogelijk zodat je het voertuig zonder het gebruik van de voeten kunt besturen. Onderstaand lichten we er drie uit. Uiteraard is elke aanpassing mogelijk is wordt volledig op maat gemaakt.

Een greep uit onze rolstoelbussen

Aangepast

Het label ‘aangepast’ houdt in dat de getoonde auto over één of meerdere autoaanpassingen beschikt. Welke aanpassingen dat precies zijn lees je op de pagina van de auto. Het getoonde tarief is inclusief de aanpassing(en).

Aanpasbaar

Het label ‘aanpasbaar’ houdt in dat de getoonde auto nog niet over aanpassingen beschikt. Je kunt dus zelf de aanpassingen kiezen, waardoor de auto perfect bij jouw situatie past. Onze adviseurs helpen hier graag bij.

Daarnaast is aanbod van aanpasbare auto’s erg groot, zo kun je altijd een geschikte auto vinden bij Welzorg Auto op Maat!

Welke aanpassingen zijn mogelijk?

gas en remschuif

Gas- en remschuif

Met een gas-en remschuif kun je gas geven en remmen met een elektronische schuifregelaar. Door de schuif naar voren en achter te bewegen met je handen, reguleer je de snelheid van de auto of rolstoelbus.

Handgas en rem aangepaste auto

Handgas

Het handgas bestaat uit een ringsegment dat achter het stuur gemonteerd wordt. Door deze naar je toe te trekken kun je gasgeven. De handbedrijfsrem is een hendel die naast het stuur geplaatst wordt.

joystickbesturing auto

Joystickbesturing

De joystick wordt uitgevoerd in het 2-wegs- of 4-wegssysteem. Het 2-wegssysteem gebruik je om stuurbewegingen te maken óf om gas te geven en te remmen. Met het 4-wegssysteem kun je met de joystick sturen, gas geven en remmen.

Een auto voor het hele gezin

Als je zelf niet te maken hebt met een mobiliteitsbeperking, kan dat wel het geval zijn bij een familielid. Ook in dat geval is een rolstoelwagen die aangepast is, een welkome oplossing.

U kunt met een rolstoelbus om zelf in te rijden je familielid bijvoorbeeld uitnodigen voor een etentje in een restaurant en zelf voor het vervoer zorgen. In dat geval hoef je de bestuurderskant van de auto niet aan te passen, maar kun je bijvoorbeeld de passagierskant laten voorzien van een draaistoel om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.

Aangepaste auto om als passagier mee te gaan
Aangepaste auto rijlessen om zelf te rijden

Een verklaring van rijgeschiktheid

Om met een mobiliteitsbeperking zelfstandig te kunnen rijden, zijn aangepaste rijlessen een vereiste. Dit is niet alleen voor jouw eigen veiligheid belangrijk, maar het heeft ook te maken met het feit dat een standaard rijbewijs niet voldoende is om met een aangepaste auto te rijden. Met de speciale rijlessen kun je een verklaring van rijgeschiktheid krijgen. Hiermee krijg je een aangepast rijbewijs, zodat je zonder problemen op weg kunt.

Kies de aangepaste auto die bij u past

De aanpassingen om zelfstandig te rijden kunnen aan een eigen auto gedaan worden. Maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe of tweedehandsauto te kopen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor private lease. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag een adviesgesprek aan. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd en helpen je graag op weg.

Aangepaste auto kiezen