Badlift; de oplossing om veilig en comfortabel te baden

Veel mensen ontspannen graag in bad, omdat ze dan echt even een moment voor zichzelf hebben. Helaas is in bad gaan niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Door rug-, heup of knieproblemen kan het in en uit bad stappen opeens heel lastig worden. Een badlift biedt dan de oplossing. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat u veilig en comfortabel in en uit bad kunt komen. De badkamer hoeft ook niet verbouwd te worden en aan de badkuip hoeft ook niets aangepast te worden. De badlift kan op vrijwel alle badkuipen worden toegepast.

De werking van een badlift

Een badlift is een geautomatiseerd liftsysteem dat gewoon in uw eigen badkuip geplaatst kan worden. De badlift is voorzien van een rugleuning en zitting en lijkt daarmee op een stoel. U neemt plaats op de badlift en vervolgens kunt u zichzelf veilig naar beneden laten zakken. Wanneer u klaar bent met baden kan de badlift u ook weer omhoog helpen. Op de hoogste stand is de badlift gelijk aan de rand van uw badkuip. U hoeft dan alleen uw benen over de rand van het bad te tillen. Daarna kunt u rustig van de badlift afstappen.

Gebruiksvriendelijk en veilig

Een badlift is door bijna iedereen te gebruiken. De bediening van het hulpmiddel is gebruiksvriendelijk. Hierdoor kunt u weer eenvoudig zelfstandig een bad nemen en hoeft u geen hulp van uw verzorger of familieleden te vragen. Bovendien hoeft u zich ook geen zorgen te maken over uw veiligheid. Een badlift zorgt ervoor dat u niet meer uitglijdt in de badkuip, omdat u omhoog wordt gehesen met de badlift. Hierdoor neemt het risico op eventuele blessures ook af en kunt u optimaal ontspannen wanneer u een bad neemt.

Voordelen van een badlift

Een van de voordelen die een badlift biedt is dat het ervoor zorgt dat u weer kunt ontspannen in bad. Eigenlijk biedt het gebruik van dit hulpmiddel alleen maar voordelen. Het is natuurlijk ook een groot voordeel dat de badkamer niet verbouwd hoeft te worden. Ook de badkuip hoeft niet aangepast te worden, omdat een badlift op vrijwel alle badkuipen past. Daarnaast biedt een badlift ook nog voordelen als:

  • Geen hulp meer nodig bij het in en uitstappen
  • Veilig en betrouwbaar, dankzij CE certificering
  • Eenvoudig in gebruik
  • Betaalbaar
  • Mogelijke vergoeding vanuit WMO of de WLZ