Zelfstandig op pad met een scootmobiel

‘De wereld is weer opengegaan’

Slimme scootmobiel

Dankzij een handig TiM-kastje is de slimme scootmobiel 24/7 verbonden met de systemen van Welzorg. Dit kastje let op de (technische) prestaties van uw scootmobiel.

Zo kunt u zorgeloos en zonder onaangename verrassingen op pad.

Tijdelijk een scootmobiel? Huur een scootmobiel met ScootFlex

Heb je tijdelijk een scootmobiel nodig? Of heb je een scootmobiel aangevraagd via de Wmo, maar krijg je deze niet vergoed? Vanaf nu kun je bij Welzorg ook een scootmobiel huren. Dit doe je met ScootFlex, het zorgeloze scootmobiel-abonnement van Welzorg.

Een scootmobiel geeft vrijheid

Zelfstandig boodschappen doen, een kopje koffie drinken bij een buur of gewoon een luchtje scheppen: een scootmobiel geeft je de vrijheid om te gaan waar je wilt.

Heb je langdurig of permanent een scootmobiel nodig? Dan kun je bij je gemeente een beroep doen op de Wmo. Kom je in aanmerking voor een individuele voorziening én werkt je gemeente samen met Welzorg? Dan gaan we met jou op zoek naar een scootmobiel die perfect aansluit bij je situatie. Daar hebben we al ruim 25 jaar ervaring mee.

Krijg je een pgb of kom je niet in aanmerking voor een Wmo-vergoeding? Of heb je maar tijdelijk een scootmobiel nodig? Je kunt bij Welzorg ook een scootmobiel huren met ons zorgeloze abonnement Scootflex.

Scootmobiel aanvragen Wmo

Zo vraag je een scootmobiel aan

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt later een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

hulpmiddel leverancier

Kom je in aanmerking voor een scootmobiel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Een adviseur van de leverancier komt bij je langs voor een opmeting. Je bespreekt samen welke scootmobiel het best bij jou past.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? Dan wordt de scootmobiel bij je afgeleverd. De adviseur instrueert je over het gebruik en informeert over service.

Elektrische scootmobiel afleveren

‘Mijn instelling is: we gaan er samen iets van maken’

‘Zoeken naar oplossingen is wat ik het liefst doe. Dat ik een verzoek krijg en mag bedenken hoe ik een klant weer mobiel kan maken, zodat die weer kan deelnemen aan de maatschappij. Dat is tenslotte waar het om draait. We gaan altijd samen aan de slag: hoe kunnen we dit zo goed mogelijk doen, hoe kunnen we zo veel mogelijk drempels wegnemen? Met een mooie oplossing kunnen komen geeft altijd een goed gevoel. Tot nu toe heb ik ook alle vraagstukken kunnen oplossen. En heb ik ergens niet direct een antwoord op, dan overleg ik met collega’s en fabrikanten.

Empathisch vermogen heb je nodig in dit werk. Het gaat niet alleen om wat er precies moet gebeuren, maar ook om wat dat met een klant doet. Soms heeft dat impact, weet ik uit ervaring. Daarom is mijn instelling: we gaan er samen iets van maken.’

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Download Mijn Welzorg
hulpmiddel adviesgesprek

Wmo-vergoeding

Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Neem dan contact op met het Wmo-loket van je gemeente. Kent de gemeente je een ‘individuele voorziening’ toe, dan kun je kiezen uit twee opties.

Een scootmobiel in bruikleen

Je krijgt de scootmobiel in bruikleen van je gemeente. Daarvoor kan de gemeente je om een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand vragen. Is Welzorg leverancier in je gemeente, dan brengt de Wmo-consulent je met ons in contact. We bekijken samen welke scootmobiel het best bij je past.

Pgb (persoonsgebonden budget)

De tweede optie is een pgb. Je kiest er voor om met dit budget zelf op zoek te gaan naar een scootmobiel. Je moet de service en het onderhoud dan zelf regelen. Ook in dat geval kun je op ons rekenen: we begeleiden je van A tot Z met advies, service en onderhoud. Neem een kijkje in onze Welzorg Shop.

Frans scootmobiel quote

‘Het is alsof de wereld opengaat, ik kan weer overal naartoe.’

Frans Cools

Klant bij Welzorg

Nieuw: de slimme scootmobiel

Met de slimme scootmobiel kun je zonder zorgen op pad. Het TiM-kastje dat erin zit maakt verbinding met het internet, zodat jouw scootmobiel bij problemen of storingen via een computer uitgelezen kan worden. Is er een probleem met jouw scootmobiel, dan neem je contact op met de klantenservice van Welzorg. Een medewerker kijkt op afstand mee. Kun je het probleem niet samen telefonisch oplossen? Geen nood, dan sturen we een servicemonteur bij je langs.

Slimme scootmobiel innovatie

Ook interessant?

Rolstoelauto of rolstoelbus

Rolstoelauto of -bus

Of je nu liever zelf achter het stuur zit of meerijdt: met een rolstoelauto of -bus ga je erop uit wanneer jij dat wilt.

drempelhulpen voor rolstoel

Drempelhulpen

Welzorg kan ook helpen met de overbrugging van drempels en hoogteverschillen. Zo kun je je veilig verplaatsen in en rond je woning.

Toiletaanpassingen voor mensen met een scootmobiel

Toiletaanpassingen

Onzeker over je balans? Toiletaanpassingen kunnen zorgen voor meer veiligheid en comfort. Ook daarbij kan Welzorg helpen.