Zorgeloos onderweg met de handbike

Je hebt zelf de touwtjes in handen.

Een handbike betekent vrijheid

Een handbike (of aankoppelfiets) is niet alleen een transportmiddel. Het betekent ook vrijheid. Om even naar het centrum te gaan, of de natuur in. Op bezoek bij vrienden of familie – precies wanneer dat jou uitkomt.

Handbikes worden in veel gevallen vergoed. Of je voor zo’n vergoeding in aanmerking komt, bespreek je via het Wmo-loket van jouw gemeente. Ook vergoeding in de vorm van een pgb is mogelijk.

  • Welzorg werkt samen met zo’n 150 gemeenten
  • Ruim 25 jaar ervaring met mobiliteitshulpmiddelen
  • Sporten? Leen een handbike of ligbike via Uniek Sporten
handbike aankoppelbike
Handbike Wmo aanvragen

Zo regel je een handbike

Voor een handbike, aankoppelfiets of ligbike kun je vaak een beroep doen op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Neem altijd eerst contact op met je gemeente.

Tijdens het ‘keukentafelgesprek’ bespreek je met de gemeente je situatie. Kom je inderdaad in aanmerking voor een handbike, aankoppelfiets of ligbike én is Welzorg leverancier in jouw gemeente? Dan krijg je de bike via ons in bruikleen.

Ga je zelf op zoek naar een handbike, eventueel met behulp van een pgb? Dan kun je in de Welzorg Shop op zoek naar een geschikte handbike. En natuurlijk begeleiden we je ook in dat geval graag en uitgebreid.

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Download Mijn Welzorg
hulpmiddel adviesgesprek

Wmo-vergoeding

Via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kun je in aanmerking komen voor vergoeding van je handbike of aankoppelfiets. Neem eerst contact op met je gemeente. Kent de gemeente je een ‘individuele voorziening’ toe? Dan kun je een hulpmiddel in bruikleen krijgen of een pgb aanvragen.

In bruikleen van de gemeente
Je gemeente kan je een handbike of aankoppelfiets in bruikleen geven. Daarvoor betaal je vaak een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand. Werkt je gemeente samen met Welzorg? Dan brengt de Wmo-consulent je met ons in contact. Wij bekijken met jou welke bike het best bij je past.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Je kunt ook een pgb aanvragen. Met dit budget ga je op zoek naar een handbike of aankoppelfiets. De service en het onderhoud regel je dan zelf. Daar kunnen we je van A tot Z in ondersteunen. In de Welzorg Shop kun je een kijkje nemen bij ons aanbod. Natuurlijk mag je elke bike eerst uitproberen!

Dankzij onder andere mijn rolstoel en aankoppelbike kan ik onbezorgd bewegen in de buitenlucht

Manon Beumer

Klant bij Welzorg

Een nieuwe sport uitproberen?

Sporten en bewegen is gezond en leuk voor iedereen. Heb je een lichamelijke beperking en wil je met het juiste sporthulpmiddel een sport uitproberen? Dan is onze service Uniek Sporten Uitleen dé oplossing. Van biken tot basketballen, van dansen tot tennissen: je kunt de hulpmiddelen vier maanden lang gratis uitproberen.

Zo werkt uniek sporten

Ook interessant voor jou?

Meer over sporthulpmiddelen

Allround sportrolstoel

Wil je dansen, darten, tafeltennissen of een schietsport uitproberen? Dan kun je bij ons terecht voor een allround sportrolstoel.

Meer over aangepaste auto of bus

Aangepaste auto of bus

Of je nu liever zelf achter het stuur zit of meerijdt: met een aangepaste auto of bus ga je erop uit wanneer jij dat wilt.

Meer over woningaanpassingen

Aangepaste woning

Zelfstandig functioneren in je eigen huis: ook dat regelen we bij Welzorg. De mogelijkheden om je woning aan te passen zijn eindeloos.