Dé rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking

Zelfstandig autorijden is voor veel mensen een belangrijke vorm van vrijheid. Ook met een lichamelijke beperking. Maar u mag met een mobiliteitsbeperking namelijk niet zomaar achter het stuur plaatsnemen. Daarvoor is een aangepast rijbewijs vereist. Welzorg beschikt over een rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking. Bij ons vindt u ervaren rijinstructeurs die u stap voor stap begeleiden bij het halen van een aangepast rijbewijs.

Bent u al in het bezit bent van een rijbewijs? Dan kunnen gewenningslessen een oplossing bieden. Nog geen rijbewijs en wenst u een volledige opleiding te volgen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Samen werken we toe naar een passende oplossing om een belangrijke vorm van vrijheid (terug) te kunnen geven.

Het aangepaste rijbewijs

Wanneer u een mobiliteitsbeperking heeft, verrichten wij diverse autoaanpassingen. Een standaard rijbewijs voldoet niet aan de eisen om in een aangepaste auto te mogen rijden. U zult daarvoor een verklaring van rijgeschiktheid moeten behalen bij het CBR. Hiermee kunt u een aangepast rijbewijs aanvragen bij uw gemeente, zodat u bevoegd bent om een aangepaste auto te besturen.