Dé rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking

Zelfstandig autorijden is voor veel mensen een belangrijke vorm van vrijheid. Ook met een lichamelijke beperking. Maar je mag met een mobiliteitsbeperking niet zomaar achter het stuur plaatsnemen, daarvoor is een aangepast rijbewijs vereist. Welzorg beschikt over een rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking. Bij ons vind je ervaren rijinstructeurs die je stap voor stap begeleiden bij het behalen van een aangepast rijbewijs.

Ben je al in het bezit bent van een rijbewijs? Dan kunnen gewenningslessen een oplossing bieden. Nog geen rijbewijs en wens je een volledige opleiding te volgen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen werken we toe naar een passende oplossing om een belangrijke vorm van vrijheid (terug) te kunnen geven.

Het aangepaste rijbewijs

Wanneer je een mobiliteitsbeperking hebt, verrichten wij diverse autoaanpassingen. Een standaard rijbewijs voldoet niet aan de eisen om in een aangepaste auto te mogen rijden. Je zult daarvoor een verklaring van rijgeschiktheid moeten behalen bij het CBR. Hiermee kun je een aangepast rijbewijs aanvragen bij jouw gemeente, zodat je bevoegd bent om een aangepaste auto te besturen.