Aangepast rijbewijs behalen

Een aangepast rijbewijs behalen wanneer je al een rijbewijs hebt

Je bent in het bezit van een rijbewijs, maar door een (tijdelijke) lichamelijk beperking kun of mag je niet meer autorijden? Bij Welzorg Auto op Maat kun je dan het aangepaste rijbewijs behalen.

Het aangepaste rijbewijs behalen in 4 stappen

Kennismaking met Welzorg en gezondheidsverklaring

We maken graag kennis met je en bekijken direct de rijmogelijkheden.

Proefles aangepast rijbewijs

Ervaar de mogelijkheden tijdens een proefles met aanpassingen op maat.

Rijlessen aangepast rijbewijs en testrit CBR

Je volgt een aantal rijlessen en bereidt je voor op de testrit van het CBR.

Aangepast rijbewijs behaald

We ronden het traject af met de testrit van het CBR.

Kennismaking en gezondheid voor rijbewijs

1. Leuk je te ontmoeten

Je wilt een aangepast rijbewijs en je beschikt al over een rijbewijs? Laten we kennismaken! In een vrijblijvend gesprek met één van onze rijinstructeurs bekijken we samen de mogelijkheden. Wat kun je goed en waar heb je juist ondersteuning in nodig? Bij een eventuele proefles kunnen we hier gelijk rekening mee houden in het aanpassen van de auto.

Na dit gesprek nog enthousiaster geworden? Dan schaf je gezondheidsverklaring aan. Dat kan via MijnCBR.nl, jouw gemeente of het theorie-examencentrum van het CBR. Deze verklaring dien je door een arts te laten ondertekenen.

2. Een proefles om de mogelijkheden te ervaren

Als je niet weet of rijden voor jou mogelijk is, dan starten we met een proefles. Zo kun je ervaren hoe het is om te rijden met een autoaanpassing en vervolgens bepalen of je het aangepaste rijbewijs wilt behalen. Tijdens de proefles is de auto al helemaal voor jou aangepast, om de beste ervaring te realiseren.

Kun je bijvoorbeeld alleen met één arm sturen? Dan biedt een smart steer uitkomst. Kun je niet met je benen gas geven en/of remmen? Dan kan handbediening bij het stuur je op weg helpen.

Proefles aangepast rijbewijs
Auto rijlessen met fysieke beperking

3. Lessen en een CBR-testrit

Je gaat een aantal rijlessen volgen om te leren autorijden met autoaanpassingen. Onze ervaren rijinstructeurs helpen je om je comfortabel en vertrouwd te voelen in een aangepaste auto.

Deze lessen zijn tevens een mooie voorbereiding op de testrit van het CBR. Deze testrit is met een Deskundige Praktische Rijgeschiktheid (DPR) van het CBR. Zij willen zien hoe je met de autoaanpassingen omgaat. Welzorg verzorgt de aanvraag van de testrit, zodat jij hier geen zorgen over hebt.

Uitleg van rijinstructeur Welzorg Auto op Maat over praktische zaken

Tarieven en vergoedingen

Wat kost een rijles en kan ik een vergoeding krijgen?

Leerling in rolstoel bij lesauto Welzorg Auto op Maat

Kan ik het rijbewijs halen?

Er zijn talloze mogelijkheden. Bekijk een aantal voorbeelden.

Lesauto met instructeur en leerling

Meer vragen over de rijschool?

Overige vragen over de rijschool en het aangepaste rijbewijs?

Testrit van het CBR

We sluiten het traject af met de testrit van het CBR. Wanneer je deze haalt, ontvang je een verklaring van rijgeschiktheid van het CBR. Met deze verklaring kun je bij het gemeentehuis je nieuwe rijbewijs aanvragen. Op dit rijbewijs komt ook te staan met welke aanpassingen je bevoegd bent om te rijden.

Wil je na het behalen van het aangepaste rijbewijs ook een eigen aangepaste auto? Dan kun je kiezen uit onze voorraad van ruim 2.000 occasions. Mocht je al een auto hebben, kun je aan de hand van onze kentekencheck bekijken of de gewenste aanpassingen op jouw auto gemaakt kunnen worden.

Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.