Ja, ik heb een rijbewijs

U bent in het bezit van een rijbewijs, maar bent door een ongeval of ziekte (lichamelijk) beperkt geraakt. Kan ik nu niet meer autorijden? Nee, dat hoeft zeker niet! Lees hieronder welke stappen u hiervoor moet ondernemen:

 1. Introductiegesprek met Welzorg Auto op Maat
  U maakt een afspraak met de rijinstructeur van Welzorg Auto op Maat voor een vrijblijvend introductiegesprek. Hierin gaat u samen met de rijinstructeur kijken wat de mogelijkheden zijn.
 2. Gezondheidsverklaring invullen en versturen
  U koopt een Gezondheidsverklaring via www.mijncbr.nl, gemeentehuis of theorie-examencentrum van het CBR. De kosten van een Gezondheidsverklaring zijn € 39,30
  . U vult de Gezondheidsverklaring in en laat deze door een arts ondertekenen en toelichten. De ingevulde Gezondheidsverklaring kan u opsturen naar CBR of via Welzorg Auto op Maat laten versturen.
 3. Contact op nemen met Welzorg Auto op Maat
  Na een medisch akkoord krijgt u van het CBR een brief met een oproep voor een testrit. Neem dan contact op met onze rijschool via het telefoonnummer 0800-0200142.
 4. Gewenningslessen
  In onze lesauto krijgt u een aantal gewenningslessen. Hierin zult u rijden met de benodigde aanpassingen en u voorbereiden op de testrit (geen examen).
 5. Aanvraag testrit
  Na een aantal gewenningslessen volgt er een testrit met een Deskundige Praktische Rijgeschiktheid (DPR) van het CBR om te zien hoe u met de voorgestelde aanpassing omgaat. Deze aanvraag wordt verzorgd door Welzorg Auto op Maat.
 6. Geslaagd de testrit!
  Van harte gefeliciteerd! U ontvangt van het CBR een verklaring van rijgeschiktheid. Met deze verklaring kunt u bij uw Gemeentehuis een nieuw rijbewijs aanvragen.
 7. Auto laten aanpassen
  Welzorg Auto op Maat adviseert en helpt u graag verder over de geschikte auto met aanpassingen.