Langer thuis wonen met een aangepaste keuken

Ontdek in een vrijblijvend gesprek te mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud van een aangepaste keuken
  • Spoed aanpassing mogelijk

Aangepaste keuken

Zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in de keuken kunnen blijven koken? Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Welzorg Woning op Maat is dagelijks bezig met het ontwikkelen van aangepaste keukens. Met een hoog-laag keuken, onderrijdbare keuken of andere keukenaanpassing kunnen we iedereen die kampt met een lichamelijke beperking of handicap weer comfortabel en zelfstandig laten koken. Een aangepaste keuken is belangrijk voor de zelfredzaamheid in huis. Daarom passen we de keuken altijd aan op basis van jouw behoeften en wensen.

Welzorg Woning op Maat heeft altijd een oplossing voor jou op het gebied van aangepaste keukens. Deze oplossing stemmen we af op jouw handicap of lichamelijke beperking. Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist op het gebied van aangepaste keukens voor mensen met een functie- en mobiliteitsbeperking. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek over het aanpassen van jouw keuken.

Aangepaste keuken oplossingen

Een aangepaste keuken, zodat deze ook toegankelijk is voor jouw rolstoel, trippelstoel of rollator? De specialisten van Welzorg Woning op Maat krijgen dagelijks deze vraag. Een aangepaste keuken ontwikkelen wij altijd op basis van jouw persoonlijke wensen en eisen. Toch zijn er veel voorkomende oplossingen.

Aangepaste keuken

Onderrijdbaar aanrecht

Keukenkastjes worden vervangen door handige ladekasten. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijker bij de hendel en inhoud van de keukenkasten kunt komen. Daarnaast zijn de ladekasten direct te gebruiken als aanrecht.

Hoog laag keuken voorbeeld

Hoog laag keuken

Heb je meer behoefte aan een keuken die in hoogte verstelbaar is? Met een hoog laag keuken is dat geen enkel probleem. Indien gewenst ook elektrisch af te stellen. Soms is het al voldoende om keukenkasten lager te plaatsen.

wandbeugels keuken

Wandbeugels

Kun jij extra stabiliteit in de keuken gebruiken? Dan is een wandbeugel een eenvoudige maar effectieve oplossing. Je hebt minder kracht nodig, maar ervaart wel meer veiligheid wat soms al voldoende kan zijn.

Een hendel mengkraan

Eenhendel mengkranen

Eenhendel mengkranen zijn gebruiksvriendelijk wanneer je minder kracht hebt. De hendel versimpelt de beweging, waardoor je eenvoudig de kraan kunt gebruiken. Niet alleen handig in de keuken, maar ook bij het toilet of de badkamer.

Voordelen aangepaste keuken

Aangepaste keuken altijd op maat

Welzorg Woning op Maat kan zoals eerder beschreven jouw keuken op diverse manieren aanpassen. Welke oplossing het beste is hangt af van jouw persoonlijke situatie en behoeften. Of het nu geschikt moet zijn voor een rolstoelgebruiker of een rollator, dat is voor ons geen probleem. Of de keuken dient zo aangepast te worden dat lades en kasten hoog en laag afgesteld kunnen worden. Wij leveren altijd 100% maatwerk en passen daarom de keuken naadloos aan jou aan.