Het begint bij een ambitie

Er kan veel veranderen wanneer je door een lichamelijke beperking gebruik gaat maken van een hulpmiddel. In Ambitie vertellen we de verhalen van mensen die hun een droom najagen. Deze doorzetters bewijzen dat het leven niet stopt wanneer je te maken hebt met beperkingen.

Meedenken. Meedoen.

Een wereld waar iedereen gelijk is

Mirjam droomt van een wereld waarin iedereen gelijk is, ongeacht beperking, geaardheid of wat dan ook. Gewoon jezelf kunnen zijn, wie of wat je ook bent.

Ze heeft dan Cerebrale Pares, maar dat houdt haar niet tegen om alles uit het leven te halen. Hard werken, zo af en toe een gezellig feestje, keihard sporten én zich vol inzetten voor anderen met een beperking. Zo heeft Mirjam het onder andere geschopt tot het VN-verdrag College rechten van de mensen te Utrecht.

Een échte YouTuber worden

Even samen een ijsje halen, maar het meeste geniet Joeri nog van gamen én daar dan ook nog eens video’s van maken voor YouTube. Het is dan ook zijn grote droom om een échte YouTuber te worden.

Autisme, slechtziendheid en een genafwijking. De dertienjarige Joeri Christ heeft daar dag in dag uit mee te maken. Hij mag o.a. niet zelf fietsen, maar laat zich daardoor niet tegenhouden.

Een Paralympische Droom

Jetze Plat werd geboren met twee onvolgroeide benen, maar dit heeft hem nooit tegengehouden. Thuis deed hij alles wat zijn grote broer ook deed. En met sport wilde hij de top bereiken. Meedoen met de grote jongens. En zelfs nu hij als meervoudig Wereld- en Paralympisch kampioen handbiken & triathlon meerdere gouden medailles op zijn naam heeft staan, blijft hij dromen van wedstrijden winnen. En hoopt hij mensen te enthousiasmeren voor Paralympische sport.

Want de vrijheid en het plezier die hij ervaarde toen hij als 5-jarig jongetje zijn handbike kreeg? Die gunt hij iedereen.

Xander Welzorg

Xander Adolfs

Xanders zoon Senna heeft een hersenafwijking. Daardoor heeft hij ondersteuning nodig bij het lopen en fietsen. Welzorg hielp hem aan de juiste hulpmiddelen.

Marnix Welzorg

Marnix Brienne

Marnix Brienne heeft sinds 1993 MS. Pas toen de ergotherapeut hem op de mogelijkheid wees, liet hij door Welzorg zijn keuken en badkamer aanpassen.

Ervaring Welzorg Woning op Maat Jacqueline

Jacqueline van den Ring

Door de zorgunit, heeft ze haar privacy en vrijheid weer terug. 'Het is onderdeel van mijn leven geworden, echt een verrijking.'

Van een ambitie naar een missie

Meer mensen met een beperking kunnen sporten. Dat is een van de ambities die Welzorg heeft voor 2030. Daarbij richten we ons met vele andere partijen op twee belangrijke knelpunten:

  1. Een hulpmiddel om te kunnen sporten
  2. Vervoer: hoe zorg je ervoor dat je bij de vereninging komt, op tijd kan komen en weer naar huis kunt

Met Louwman Care, Welzorg, Fonds Gehandicaptensport en vele andere partijen zetten we deze woorden om in daden, zodat we dit in 2030 niet langer meer een ambitie is, maar werkelijkheid.

Volledig circulair werken in 2030

Niet alleen voor onze klanten hebben we grote ambities, ook voor onze omgeving. Welzorg streeft ernaar om in 2030 volledig circulair te werken. Dat betekent dat we materialen van hulpmiddelen zo veel mogelijk hergebruiken of een nieuwe bestemming geven. Zo belasten we het milieu minimaal.