Voel je vrij met een aangepaste fiets

‘Ik heb mijn zelfstandigheid terug. Wat een verademing!’

Zo regel je een aangepaste fiets

Aangepaste fiets voor kinderen

Een fiets via de Wmo / gemeente

Neem contact op met de gemeente. Een Wmo-consulent beoordeelt je situatie. Kom je in aanmerking voor een fiets én is Welzorg leverancier in jouw gemeente? Dan krijg je de fiets via ons in bruikleen.

Aangepaste fietsen

Een fiets aanschaffen

Wil je een fiets aanschaffen of ontvang je een persoonsgebonden budget? Dan kun je via Welzorg Shop een geschikte fiets vinden. Je kunt altijd gratis een proefrit maken.

Driewielfiets huren met FietsFlex

Een driewielfiets huren

Zoek je tijdelijk een driewielfiets? Om in de zomer op pad te kunnen, omdat je tijdelijk minder mobiel bent of om je Wmo-aanvraag te overbruggen? Met FietsFlex huur je een driewielfiets vanaf 1 maand.

Lekker naar buiten

De omgeving zien, de buitenlucht voelen. Naar vrienden, familie, de supermarkt: met een aangepaste fiets doe je gewoon weer mee. Je kunt bij Welzorg terecht voor onder meer driewielfietsen, duofietsen, lage instapfietsen en rolstoelfietsen. Voor iedereen van 5 tot 105 en voor elke situatie vinden onze specialisten de beste oplossing. Met ruim 25 jaar ervaring zijn wij experts in het vertalen van jouw hulpvraag.

Je kunt op meerdere manieren aanspraak maken op een aangepaste fiets. Via de Wmo, via onze Welzorg Shop of door te huren.

Zelfstandig met een aangepaste fiets
Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Wmo-vergoeding voor aangepaste fietsen

Mogelijk wordt je aangepaste fiets (deels) vergoed vanuit de Wmo. Neem hierover contact op met je gemeente. De gemeente bekijkt jouw situatie en kan je na het toekennen van een ‘individuele voorziening’ op een van de twee volgende manieren tegemoetkomen.

Fiets in bruikleen
Krijg je een aangepaste fiets in bruikleen van de gemeente, dan betaal je daarvoor soms een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg? Dan brengt de Wmo-consulent je met ons in contact. We bekijken samen welke fiets het best bij je past, leveren die bij je thuis af en stellen hem op jou af.

Pgb (persoonsgebonden budget)
De tweede manier is het pgb. Je kiest met dit budget zelf een aangepaste fiets uit bij wie je wilt. Je regelt dan zelf de service en het onderhoud. Ook dan begeleiden we je graag van A tot Z. Neem voor ons fietsaanbod een kijkje in onze Welzorg Shop.

hulpmiddel adviesgesprek

Onze oplossingen

Driewielfietsen

Driewielfietsen

Lage instapfietsen

Rolstoelfietsen

Duofietsen

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Welzorg en Van Raam

Door onze samenwerking met fabrikant Van Raam is jong en oud bij Welzorg verzekerd van een betrouwbare fiets. Met de aangepaste fietsen van Van Raam ervaar je meer balans, meer veiligheid en meer comfort. En bovenal: meer vrijheid. Welzorg is premium dealer van Van Raam fietsen.

Van raam fietsen

Ook interessant voor jou?

Meer over sporthulpmiddelen

Sporthulpmiddelen

Sporten en bewegen is gezond. Wil je een nieuwe sport uitproberen? Welzorg levert ook sporthulpmiddelen.

Meer over aangepaste auto of bus

Aangepaste auto of bus

Met een aangepaste auto of bus ga je erop uit wanneer jij dat wilt. Of je nu zelf achter het stuur zit of meerijdt.

Meer over woningaanpassingen

Aangepaste woning

Zelfstandig functioneren in je eigen huis: ook dat regelen we voor je. De mogelijkheden om je woning aan te passen zijn eindeloos.