Voel je vrij met een aangepaste fiets

‘Ik heb mijn zelfstandigheid terug. Wat een verademing!’

Lekker naar buiten

De omgeving zien, de buitenlucht voelen. Naar vrienden, familie, de supermarkt: met een aangepaste fiets doe je gewoon weer mee. Je kunt bij Welzorg terecht voor onder meer driewielfietsen, duofietsen, lage instapfietsen en rolstoelfietsen. Voor iedereen van 5 tot 105 en voor elke situatie vinden onze specialisten de beste oplossing. Met ruim 25 jaar ervaring zijn wij experts in het vertalen van jouw hulpvraag.

Aangepaste fietsen worden in veel gevallen vergoed. Of je voor zo’n vergoeding in aanmerking komt, bespreek je via het Wmo-loket van jouw gemeente. Ontvang je het pgb als Wmo-vergoeding of wil je een aangepaste fiets aanschaffen zonder vergoeding? Ook dan adviseren we je graag en uitgebreid. Bekijk alvast ons aanbod in onze Welzorg Shop.

Zelfstandig met een aangepaste fiets
Aangepaste fiets aanvragen

Zo regel je een aangepaste fiets

Voor vergoeding van een aangepaste fiets kun je een beroep doen op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Neem hierover altijd eerst contact op met jouw gemeente.

De gemeente plant een ‘keukentafelgesprek’ met je in. Tijdens dit gesprek bespreek je met de Wmo-consulent je situatie en hulpvraag. Kom je in aanmerking voor een aangepaste fiets én is Welzorg leverancier in jouw gemeente? Dan krijg je de fiets via ons in bruikleen.

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Download Mijn Welzorg

Wmo-vergoeding voor aangepaste fietsen

Mogelijk wordt je aangepaste fiets (deels) vergoed vanuit de Wmo. Neem hierover contact op met je gemeente. De gemeente bekijkt jouw situatie en kan je na het toekennen van een ‘individuele voorziening’ op een van de twee volgende manieren tegemoetkomen.

Fiets in bruikleen
Krijg je een aangepaste fiets in bruikleen van de gemeente, dan betaal je daarvoor soms een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg? Dan brengt de Wmo-consulent je met ons in contact. We bekijken samen welke fiets het best bij je past, leveren die bij je thuis af en stellen hem op jou af.

Pgb (persoonsgebonden budget)
De tweede manier is het pgb. Je kiest met dit budget zelf een aangepaste fiets uit bij wie je wilt. Je regelt dan zelf de service en het onderhoud. Ook dan begeleiden we je graag van A tot Z. Neem voor ons fietsaanbod een kijkje in onze Welzorg Shop.

hulpmiddel adviesgesprek

Onze oplossingen

Driewielfietsen

Driewielfietsen

Lage instapfietsen

Rolstoelfietsen

Duofietsen

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Welzorg en Van Raam

Door onze samenwerking met fabrikant Van Raam is jong en oud bij Welzorg verzekerd van een betrouwbare fiets. Met de aangepaste fietsen van Van Raam ervaar je meer balans, meer veiligheid en meer comfort. En bovenal: meer vrijheid. Welzorg is premium dealer van Van Raam fietsen.

Van raam fietsen

Ook interessant voor jou?

Meer over sporthulpmiddelen

Sporthulpmiddelen

Sporten en bewegen is gezond. Wil je een nieuwe sport uitproberen? Welzorg levert ook sporthulpmiddelen.

Meer over aangepaste auto of bus

Aangepaste auto of bus

Met een aangepaste auto of bus ga je erop uit wanneer jij dat wilt. Of je nu zelf achter het stuur zit of meerijdt.

Meer over woningaanpassingen

Aangepaste woning

Zelfstandig functioneren in je eigen huis: ook dat regelen we voor je. De mogelijkheden om je woning aan te passen zijn eindeloos.