Weer overal zelf naar toe kunnen gaan met mijn elektrische driewieler. Zelfstandig en compleet vrij.

Sinds Marja haar elektrische driewielfiets heeft, kan ze zonder pijn iedere dag op pad.

 

"Er valt niets meer te wensen, als je deze fiets hebt"

Elektrische driewieler van Marja de Koning

Marja heeft vroeger een zwaar auto-ongeluk gehad, waarna haar voet opnieuw aan haar been gezet moest worden. Marja kon niet meer fietsen. Gelukkig kon zij nog wel met de auto op pad. Tot twee jaar geleden. Marja’s ogen verslechterde en ze mocht geen auto meer rijden. Vanaf dat moment deed Marja alles lopend en liep ze soms veertig minuten met pijn in haar voet om naar de huisarts te gaan. Marja zat steeds meer thuis en voelde hoe beperkt ze was. Dit was het moment dat ze het idee van een elektrische driewieler serieus nam. ‘Iedereen zegt al 30 jaar dat ik zo’n fiets moet nemen, maar ik was te ijdel om op een driewieler te gaan zitten’. Het was een zoektocht voor Marja om uit te zoeken hoe ze een fiets zou kunnen aanvragen. Uiteindelijk verwees de plaatselijke fietsenmaker Marja door naar Welzorg. Marja belde met Welzorg en vanaf dat moment is het traject door de gemeente opgepakt.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

"Na twee en halve week stond de elektrische driewieler al voor de deur"

Door de beperkte kracht in de benen van Marja is de keuze gemaakt voor een driewielfiets met trapondersteuning. Marja kreeg zelfs ‘les’ van een plaatselijke fysiotherapeute, mede omdat er gekeken werd of Marja’s zicht voldoende was. Deze oefening vond ze fantastisch, want zo kon ze de fiets echt uitproberen. ‘En toen werd ik goedgekeurd’, zegt Marja met een brede lach.

Direct daarna nam Welzorg contact op met Marja om de wensen door te nemen. En toen ging het heel snel, na twee en halve week stond de fiets al voor de deur. En dat ging zo fantastisch, zegt Marja. Er kwam een leuke jongeman en hij rende mee door de straat terwijl ik fietste. Dat was heel geruststellend, want het is toch een groot iets, vond Marja. Ze had nooit eerder met trapondersteuning gefietst.

Elektrische trapondersteuning fiets
Easy-Rider-driewielfiets-Van-Raam-vrijstaand

Ook deze vrijheid ervaren?

Net als Marja ook weer lekker op pad kunnen gaan? Een driewielfiets kun je – naast het aanvragen via de Wmo – ook gemakkelijk en flexibel huren met FietsFlex. Handig voor als je tijdelijk minder mobiel bent, ter overbrugging van een Wmo-aanvraag of om in het voorjaar en zomer lekker op pad te kunnen.

Je huurt dan een driewielfiets vanaf één maand. Je bepaalt zelf wanneer je start en stopt met huren. Zonder zorgen voor een vast bedrag per maand inclusief service en onderhoud. Gemakkelijk maandelijks opzegbaar.

Zelfstandig, stralend en compleet vrij

Marja kan bijna niet beschrijven hoe blij ze met de elektrische driewielfiets is. Haar zelfstandigheid is weer terug. Ze beweegt nu dagelijkse in de buitenlucht, zonder dat ze pijn heeft. ‘Ik vind het een verademing’. Ze kan boodschappen doen, of bij een vriendin op bezoek of zelfs in het aangrenzende dorp haar nagels laten lakken. Allemaal zonder hulp te vragen. En ze krijgt leuke reacties van mensen. ‘Ik noem de fiets zelf mijn cabriolet’.

Die fiets geeft gewoon zoveel plezier. Haar man en kinderen zeggen nu zelfs: ‘Waarom heb je dit niet eerder gedaan? Je straalt zo enorm!’ En dat klopt. Marja gaat nu zelfs voor haar plezier een stukje fietsen, dat had ze zich eerder niet voor kunnen stellen. Ze voelt zich compleet vrij. ‘En die ijdelheid, die is helemaal overboord.’

Zelfstandigheid met een aangepaste fiets