Makkelijk in- en uitstappen met een verlengde stoelslede

Bij Welzorg willen we dat het voor iedereen mogelijk is om met de auto of bus eropuit te gaan. Heeft u moeite met het in- en uitstappen? Dan biedt een verlengde stoelslede uitkomst. Hiermee kan uw autostoel maximaal naar voren en naar achteren verplaatst worden. Hierdoor ontstaat extra instapruimte.

De verlengde stoelslede is de ideale oplossing voor mensen met een grote of juist kleine lichaamslengte. Ook mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen makkelijker in- en uitstappen met een verlengde stoelrail.

Praktische informatie

De originele autostoel wordt op een verlengde stoelslede gezet waardoor deze in z’n geheel naar achteren kan worden geschoven. In deze positie wordt meer ruimte gecreëerd voor een optimale instapruimte in de auto. De rail van zowel de bestuurders- als passagiersstoel kan verlengd worden. Bij het gebruik van een langere stoelslede is rekening gehouden met een minimale bedieningskracht.

Zelfstandig op pad

Met een stoelrailverlenging wordt niet alleen het in- en uitstappen laagdrempeliger, maar ook het zelfstandig rijden zal makkelijker zijn. Door de extra instapruimte kan de rolstoelgebruiker zelf eenvoudig de rolstoel in de auto tillen en op de passagiersstoel plaatsen. Doordat de rolstoel zelfstandig in de auto kan worden getild, is het voor de rolstoelgebruiker mogelijk om ook zelfstandig op pad te gaan.

In de video ziet u hoe u eenvoudig zelfstandig instapt met een verlengde stoelslede.