Extra stuur- en rembekrachtiging laten inbouwen

Een beperking kan ervoor zorgen dat u niet meer in staat bent om zelfstandig te kunnen autorijden. Wanneer u bijvoorbeeld minder kracht heeft in uw armen of benen, kan sturen of remmen al snel te zwaar worden. Een groot verlies natuurlijk omdat u een groot deel van uw vrijheid moet inleveren wanneer u niet meer zelf kunt rijden. U bent dan vaak afhankelijk van anderen om ergens naartoe te gaan. Een oplossing om uw zelfstandigheid in het verkeer weer terug te krijgen, is door het laten inbouwen van extra stuur- en/of rembekrachtiging. Vandaar dat wij een eigen rijschool hebben die u van informatie en proeflessen kan voorzien. Uiteindelijk is het aan het CBR om te bepalen of u nog veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Heeft u vragen over het inbouwen van stuur- of rembekrachtiging of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Welzorg Auto op Maat.

Stuurbekrachtiging

Wanneer u minder kracht heeft in uw armen, dan kan extra stuurbekrachtiging een oplossing bieden. Met stuurbekrachtiging hoeft minder krachtinspanning geleverd te worden om het stuur te draaien. Er bestaan twee verschillende soorten systemen: hydraulische- en elektrische stuurbekrachtiging. Veel van de gebruikte systemen zijn aan te passen naar een lichtere stuurkracht.

Rembekrachtiger

Voor mensen met verminderde kracht in de benen of armen kan extra rembekrachtiging een uitkomst bieden. Met een extra rembekrachtiging hoeft minder kracht uitgeoefend te worden om te remmen. De remkracht wordt dankzij de rembekrachtiger versterkt. Voor rembekrachtiging zijn ook verschillende systemen mogelijk.

Vele aanpassingen op maat om zelfstandig te rijden

Naast extra stuurbekrachtiging en rembekrachtiger zijn er bij Welzorg Auto op Maat vele andere autoaanpassingen mogelijk om weer zelfstandig te kunnen rijden. Zo kunt u ook bij ons terecht voor pedaalaanpassingen, handgas en bedrijfsrem en diverse aanpassingen voor het in- en uitstappen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies of maak direct een afspraak met onze specialisten.