Sporten en bewegen voor mensen met lichamelijke beperking

Sporten en bewegen is gezond en leuk, ook als je een lichamelijke beperking hebt.  Van biken tot basketballen en van tennis tot dansen. Als je met een beperking een sport wilt uitproberen en je zoekt het juiste hulpmiddel daarvoor, is Uniek Sporten Uitleen de juiste oplossing. Uniek Sporten Uitleen is méér dan een gratis uitleen service van sporthulpmiddelen: het is een mobiliteitsgarantie voor jouw sport! Wil je weten welke sporthulpmiddelen je kunt lenen en waar, kijk dan op www.unieksporten.nl/uitleen

Uniek Sporten Uitleen is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF, Welzorg en Sunrise Medical.

Zo werkt het

Logo Uniek Sporten

Via de website van Uniek Sporten Uitleen kun je bekijken of de uitleenservice voor sporthulpmiddelen in jouw gemeente beschikbaar is. Vervolgens dien je een aanvraag in om een intakegesprek in te plannen.  Tijdens dit gesprek bekijkt de adviseur samen met jou welk hulpmiddel het meest geschikt voor je is om te kunnen sporten. Het sporthulpmiddel wordt bij je thuis afgeleverd en op jouw wensen afgesteld. Nu kun je gedurende zes maanden onbeperkt gebruikmaken van het sporthulpmiddel en ontdekken of de sport bij je past. Na de uitleenperiode dien je zelf contact op te nemen met Uniek Sporten Uitleen om het hulpmiddel weer in te leveren.

Veel gestelde vragen

Voor wie is Uniek Sporten Uitleen bedoeld?

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor mensen met een motorische beperking die afhankelijk zijn van een rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Deze doelgroep kan een hulpmiddel lenen om weer te kunnen sporten.

Zijn er kosten verbonden aan het lenen van een sporthulpmiddel?

Nee, het lenen van een sporthulpmiddel bij Uniek Sporten Uitleen is geheel gratis.