Wil je gaan sporten en bewegen? Wij denken met je mee!

Sporten en bewegen is gezond en leuk, ook als je een lichamelijke beperking hebt.  Van handbiken tot basketballen en van tennis tot dansen.

Sporten en bewegen

Sporten en bewegen is gezond en leuk, ook als je een lichamelijke beperking hebt.  Van handbiken tot basketballen en van tennis tot dansen. Bij Welzorg ben je aan het juiste adres als je een hulpmiddel wilt kopen of gratis lenen.

Als je een sport wilt uitproberen en je zoekt het juiste sporthulpmiddel daarvoor, is Uniek Sporten Uitleen de oplossing. Welzorg is uitvoerende partner van Uniek Sporten Uitleen.

Uniek Sporten Uitleen is méér dan een gratis uitleen service van sporthulpmiddelen: het is een mobiliteitsgarantie voor sport! Je hebt de mogelijkheid om een sporthulpmiddel te lenen. Zo ervaar je hoe leuk sporten is én of de specifieke sport bij jou past.

Uniek Sporten Uitleen is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF, Welzorg en Sunrise Medical.

Uniek Sporten Uitleen Handbike

Hoe leen je een sporthulpmiddel bij Welzorg?

Na het indienen van je aanvraag neemt een hulpmiddelenadviseur van Welzorg contact met je op voor een persoonlijk intakegesprek. Deze persoon vraagt jou naar je wensen en behoeften over de sport die jij graag wilt gaan proberen. Naar aanleiding van dit gesprek bepalen we het sporthulpmiddel.

Als dit duidelijk is komt er een hulpmiddelenadviseur van Welzorg bij je langs om het sporthulpmiddel af te leveren en jouw individuele behoeften af te stellen. Dit doen we zodat jij optimaal gebruik kan maken van het hulpmiddel. Als alles op maat is afgesteld kun je met veel plezier gaan sporten.

Na 2 weken neemt onze hulpmiddelenadviseur contact met je op om te vragen hoe het gaat en hoe het sporten bevalt, uiteraard met het oog op het gebruik van het hulpmiddel. Dit doet de hulpmiddelenadviseur telefonisch. Mocht je op dat moment vragen hebben, dan kan je deze altijd stellen.

In de daaropvolgende periode sta je periodiek in contact met de hulpmiddelenadviseur. Hierin evalueren en adviseren we je over het gebruik van het hulpmiddel en mogelijke vervolgtrajecten om blijvend gebruik te kunnen maken van een hulpmiddel voor jouw sport.

Sporthulpmiddel aanschaffen na uitleen Uniek Sporten

Sporthulpmiddel aanschaffen?

Wil je liever geen middel lenen maar aanschaffen. Dan kun je ook zeker bij de Welzorg Shop terecht. Wij hebben een toegewijd team van specialisten voor sporthulpmiddelen met jarenlange expertise. Zij adviseren en begeleiden u graag met het aanschaffen van het juiste sporthulpmiddel. Onze specialisten adviseren u ook bij de Wmo-aanvraag of andere subsidies voor de aanschaf van een sporthulpmiddel zoals bijvoorbeeld Uniek Sporten Aanschaf of andere fondsen.

Ook kunt u alvast kijken op Welzorgshop.nl voor diverse handbikes en sportrolstoelen.

Ervaring Tamara Hoof Uniek Sporten en Welzorg

Door de bike, die ik via Uniek Sporten Uitleen mocht proberen, kan ik weer sporten met mijn gezin en houd ik mezelf fit.

Tamara van Hoof

Handleidingen van sporthulpmiddelen in de uitleen

aankoppelbare handbike

Aankoppelbikes


Wil je sportief fietsen en is een transfer in een ligbike een te grote uitdaging? Heb je je rolstoel nodig als je onderweg bent met de fiets? Dan kan een aankoppelbike een prima oplossing bieden.

Shark RS ligbike handleiding

Ligbikes


Wil je competitief handbiken of sportieve toertochten maken? Dan is een ligbike hier perfect voor. De optimale en aerodynamische ligpositie zorgt ervoor dat je comfortabel kan fietsen.

Court rolstoelen


Wil je graag tennissen, badmintonnen, padellen, basketballen, hockeyen of handballen? Dan is een Court-sportrolstoel de geschikte stoel voor jou.

Allround sportrolstoelen

Een allround sportrolstoel is geschikt voor sporten zoals: dansen, darts, schietsporten, tafeltennis. Wil jij één van deze sporten proberen dan is deze stoel geschikt voor jou.

Racerunner

Racerunner


Een racerunner is een hulpmiddel om buiten te lopen en te rennen en wordt gebruikt voor de sport racerunning. Hiermee kan je verschillende afstanden lopen of rennen op een atletiekbaan.

Het Welzorgteam voor Uniek Sporten Uitleen

Het team van Welzorg voor Uniek Sporten Uitleen bestaat uit enthousiaste, deskundige adviseurs en binnendienstmedewerkers met jarenlange ervaring. Om het juiste sporthulpmiddel voor uw doelen te leveren, komen zij graag in contact voor een persoonlijk gesprek.

Het team van Uniek Sporten Uitleen bestaat uit:

  • Joep Coolegem, Ton Sprenkels, Suzan Feijen, Carlo Geelen & Rene Jansen (Zuid-Nederland)
  • Elza van Sluijs, Marcel Bierman & Eric van de Berg (Midden & West-Nederland)
  • Mark-Jan Roos & Werner Nijman (Noord-Nederland)
  • Clemens Groot & Shekib Anwari (Oost-Nederland)
  • Egbert Barends & Mina Coskun (binnendienst)
  • Anton de Rooij (Sunrise Medical)
Team Uniek Sporten Uitleen

Veelgestelde vragen

  • Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor mensen met een motorische beperking die afhankelijk zijn van een rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Deze doelgroep kan een hulpmiddel lenen om weer te kunnen sporten.

  • Een lichamelijke beperking, maar wel fijn sporten? Via Uniek Sporten Uitleen kunt u allerlei hulpmiddelen lenen die sporten mogelijk maken. Denk aan sportrolstoelen, zoals tennis- en basketbalrolstoelen en handbikes.

  • Nee, het lenen van een sporthulpmiddel bij Uniek Sporten Uitleen is geheel gratis. U kunt tot maximaal 6 maanden gratis een sporthulpmiddel lenen.