Aangepaste woning met woningaanpassingen

Met woningaanpassingen thuis blijven wonen

Langer zelfstandig thuis blijven wonen? Met de juiste woningaanpassingen blijf je comfortabel thuis wonen.

 • Ruim 20 jaar ervaring in aanpassingen in huis
 • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Aangepaste woning

Het liefst wil je natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Of wil je jouw woning tijdelijk aanpassen vanwege een revalidatie. Wat je vraag ook is, Welzorg Woning op Maat maakt het mogelijk met woningaanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan een toiletaanpassingen, een drempelhulp of een tillift. We zijn gespecialiseerd in het aanpassen van woningen voor ouderen, mensen met een beperking of handicap, revaliderende mensen en langdurig zieken. Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor aanpassingen rondom je woning of een zogeheten zorgunit.

Diverse woningaanpassingen

Een aangepaste badkamer, zodat deze ook toegankelijk is wanneer je over mindere stabiliteit beschikt? Of voor jouw rolstoel of rollator? Een aangepaste badkamer ontwikkelen wij altijd op basis van jouw persoonlijke wensen en eisen. Toch zijn er veel voorkomende oplossingen.

badkameraanpassingen

Badkamer

Maak je badkamer veilig en toegankelijk met onze aanpassingen. Variërend van een inklapbare douchestoel en badlift tot volledig aangepaste badkamers op maat.

Kosten douchestoel inklapbaar

Toilet

Ondersteuning nodig bij een toiletbezoek? Wij bieden ook diverse toiletaanpassingen, zoals een verhoogd toilet, toiletbeugels of een toiletverhoger.

Slaapkameraanpassingen

Slaapkamer

Heerlijk slapen en veilig naar het toilet in de nacht? Welzorg biedt aanpassingen, zoals een pakpaal, val- en dwaalsysteem of een volledig aangepaste slaapkamers op maat.

Uitleg traplift

Trap

Wanneer traplopen niet of moeilijk gaat, zijn er onze trap- en plateauliften. Welzorg biedt advies en installatie op het gebied van trapliften, zodat thuiswonen comfortabel blijft.

Oplossing dichtbij huis: zorgunit

Is een aangepaste woning niet mogelijk of wenselijk? Of is er naast een aanpassing ook nabije zorg nodig? Een zorgunit of mantelzorgwoning is een mooie oplossing. Of je nu langdurig ziek bent, een beperking hebt, ouder wordt of een mantelzorger in huis hebt: met een zorgunit kun je zorg ontvangen in je vertrouwde omgeving. De zorgunit plaatsen we aan je eigen woning of aan het huis van een verzorger. Zo hoef je niet te verhuizen naar een zorginstelling en blijf je in de buurt van je dierbaren.

Een zorgunit is geschikt voor diverse zorgbehoeften en kan worden aangepast aan jouw specifieke situatie. Het is mogelijk om in de zorgunit een slaapkamer, badkamer en keuken te plaatsen. Verder is het ook mogelijk om de unit tijdelijk te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je aan het revalideren bent of als je jouw mantelzorger om de hoek wilt laten wonen. Kortom: met de zorgunit van Welzorg Woning op Maat ben je flexibel en ze worden van alle gemakken voorzien.

Zorgunit binnenkant kamer
woning op maat

Daarom kies je voor Woning op Maat

Welzorg Woning op Maat is er voor ouderen, langdurig zieken, mensen met een beperking of handicap en iedereen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil blijven wonen. Dat doen we met:

 • Een vaste prijslijst voor levering en installatie voor aanpassingen in huis
 • 1 aanspreekpunt voor elke woningaanpassing
 • Deskundig advies en offerte tot en met plaatsing
 • Kennis van verschillende vergoedingen

Wmo-vergoeding voor aanpassingen in huis

Het kan zijn dat je recht hebt op een vergoeding voor één of meerdere woningaanpassingen. Dit kan je regelen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je in aanmerking komt voor een woningaanpassing met een Wmo of Wlz vergoeding is afhankelijk van de aard en de ernst van de zorg die je nodig hebt. Wij kunnen niet bepalen of je recht hebt op Wmo of Wlz, daarom raden we je aan om contact op te nemen met je gemeente. Zij geven je alle informatie en bepalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor woningaanpassingen.

aangepaste keuken woning (1)
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.

 • Een zorgunit is een woning die geheel op maat wordt gemaakt. Deze unit is bedoeld voor mensen die langdurig zorg ontvangen van een mantelzorger. Met een zorgunit kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en is de zorg altijd dichtbij. Een zorgunit wordt ook wel wmo unit, mantelzorgunit of mobiele woning genoemd.

 • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.