Thuis wonen met een aangepaste woning op maat

Langer zelfstandig thuis blijven wonen? Met een aangepaste woning blijf je comfortabel thuis wonen.

 • Ruim 20 jaar ervaring in aanpassingen in huis
 • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Zelfstandig thuis wonen

Het liefst wil je natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Welzorg Woning op Maat maakt het mogelijk door woningaanpassingen door te voeren waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan een toiletaanpassingen, een drempelhulp of een tillift. Kortom: met de juiste woningaanpassingen kun je langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Wil jij langer thuis blijven wonen? Welzorg Woning op Maat is gespecialiseerd in diverse aanpassingen in huis. Of het nu gaat om een aanpassing in de badkamer, woonkamer of slaapkamer: Welzorg zorgt ervoor dat je kunt blijven wonen in je vertrouwde omgeving. De woningaanpassingen die wij realiseren zijn niet alleen bedoeld voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking of langdurig zieken.

badkameraanpassingen

Badkamer

Een badkamer aanpassing regelen wij in enkele dagen. Of het nu gaat om een inklapbare douchestoel, badlift, wandbeugel, toilet op maat of een volledig aangepaste badkamer. Welzorg zorgt ervoor dat jij met de juiste aanpassingen langer zelfstandig thuis kunt wonen.

Kosten douchestoel inklapbaar

Zorgunit

Soms is een woningaanpassing niet mogelijk of niet wenselijk. Met een zorgunit kun je zorg ontvangen in je vertrouwde omgeving. Je kunt er zelf tijdelijk in gaan wonen of je mantelzorger erin laten wonen. Plaats de zorgunit aan je woning of aan die van familie.

Slaapkameraanpassingen

Slaapkamer

Wanneer je ouder wordt, minder mobiel of langdurig ziek bent: een slaapkamer aanpassing is soms noodzakelijk. Welzorg helpt je met de juiste bedhulpmiddelen. Denk aan een pakpaal, wandbeugels, val en dwaal systemen tot aan een volledig aangepaste slaapkamer.

Uitleg traplift

Trap- en plateauliften

Ben je minder mobiel of maak je gebruik van een rolstoel en heb je geen gelijkvloerse woning? Dan mag een trap- of plateaulift niet ontbreken in jouw woning. Welzorg helpt je graag met advies en installatie, zodat je comfortabel thuis kunt blijven wonen.

woning op maat

Daarom Woning op Maat

Zoveel mogelijk zelfstandig wonen en genieten van jouw vrijheid en privacy. Dat is het doel waar onze specialisten jou bij helpen. Dat doen we met:

 • Een vaste prijslijst voor levering en installatie voor aanpassingen in huis
 • 1 aanspreekpunt voor elke woningaanpassing
 • Deskundig advies en offerte tot en met plaatsing
 • Kennis van verschillende vergoedingen

Wmo-vergoeding voor aanpassingen in huis

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding voor een of meerdere aanpassingen in huis. Deze vergoeding verloopt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een dergelijke vergoeding is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Welzorg Woning op Maat kan niet zelf bepalen of jij recht hebt op een vergoeding voor aanpassingen in huis. Daarom adviseren we om contact op te nemen met je gemeente. Zij kunnen je alles vertellen over een vergoeding en of jij ook recht hebt op een vergoeding voor aanpassingen in huis.

aangepaste keuken woning (1)
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.

 • Een zorgunit is een woning die geheel op maat wordt gemaakt. Deze unit is bedoeld voor mensen die langdurig zorg ontvangen van een mantelzorger. Met een zorgunit kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en is de zorg altijd dichtbij. Een zorgunit wordt ook wel wmo unit, mantelzorgunit of mobiele woning genoemd.

 • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.