Mantelzorgwoning van Jacqueline

Langer thuis wonen met mantelzorgwoning

Bespreek de mogelijkheden van een mantelzorgwoning in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Vaak geen vergunning vereist voor het bouwen van een mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning in de tuin of aan huis

Heb je langdurige zorg nodig en kun je daardoor niet meer thuis wonen? Wellicht dat een mantelzorgwoning dan voor jou de ideale oplossing is. Met een zorgwoning kun je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en krijg je de beste zorg gewoon thuis. Welzorg Woning op Maat helpt met het bouwen en plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin of aan huis.

Diverse voordelen mantelzorgwoning

Bij een verhoogde wc pot heb je de keuze uit diverse opties:

Zorgunit voorbeeld

Vertrouwde omgeving

Het grootste voordeel van een mantelzorgwoning is dat je niet hoeft te verhuizen. Een zorgwoning wordt direct aan de woning geplaatst of in de tuin. Zo kun je blijven wonen in je vertrouwde omgeving, maar wel met zorg in de buurt.

Zorgunit binnenkant kamer

Volledig op maat gemaakt

Een mantelzorgwoning is volledig op je wensen en situatie afgestemd. Op basis van een intakegesprek bouwen onze specialisten de zorgwoning volledig op maat. De zorgwoning is vaak al binnen 3 tot 5 dagen te plaatsen, daarom kunnen we ook een snelle service bieden.

Zorgunit doorgang

Meestal geen vergunning nodig

Na een zorgvuldige intake kunnen de specialisten van Welzorg een zorgwoning bouwen en deze later aan huis of in de tuin plaatsen. In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig. Wanneer dit wel nodig is, dan helpen we uiteraard met de juiste vergunningen.

aangepast toilet closomat

Snelle en vakkundige plaatsing

Overweeg je om een mantelzorgwoning te huren? Dan zit je bij Welzorg helemaal goed. Natuurlijk behoort kopen ook tot de mogelijkheden. De specialisten van Welzorg plaatsen snel en deskundig jouw zorgwoning. Een mantelzorgwoning is al voorzien van leidingen en aansluitingen voor elektra, water en riolering. Daarom kan de zorgwoning al binnen 3 tot 5 dagen geplaatst worden. Via een hal of extra deur in de bestaande woning te plaatsen kan de zorgwoning aan elkaar gekoppeld worden. Zo is de zorgunit gemakkelijk en snel toegankelijk. De mantelzorgwoningen van Welzorg zijn geschikt voor zowel lange als korte periodes en de ideale oplossing voor aan huis. Voor het huren van een mantelzorgwoning geldt een minimale huurperiode van 1 maand.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Zorgwoning op maat: ook wanneer je situatie verandert

Verandert je situatie gedurende het plaatsen of na verloop van tijd? Bij Welzorg is dat geen probleem. Wij passen de mantelzorgwoning aan zodat deze weer perfect aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast kunnen we je ook helpen met het plaatsen van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een verhoogd toilet, toilet wandbeugels of een badlift.

  • Altijd volledig op maat gemaakt
  • Zorgwoning aan te passen wanneer je behoeften veranderen
  • Mogelijke ondersteuning met diverse hulpmiddelen
Wmo advies bij zelfstandig wonen
Jacqueline in haar mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning vergunningsvrij

Het is sinds 2014 mogelijk om een mantelzorgwoning vergunningsvrij te laten plaatsen. Wel zijn er een aantal regels aan verbonden om de zorgwoning te laten bouwen zonder vergunning. Zo mag je bijvoorbeeld alleen de begane grond van de zorgwoning gebruiken als leefruimte en dit mag niet groter dan een oppervlakte van 100m2 zijn. Ook mag een zorgwoning alleen worden geplaatst bij een bestaande woning op het achtererfgebied. Ben je benieuwd naar alle regels omtrent vergunningvrij een mantelzorgwoning laten plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Welzorg Woning op Maat.