Drempelhulp op maat voor meer gemak in en rondom je woning

Bespreek de mogelijkheden van een drempelhulp in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Drempelhulpen in en rondom je woning

Met gemak met jouw rolstoel, rollator of scootmobiel over de drempels bij de deuren rijden? Welzorg Woning op Maat zorgt ervoor dat je met de juiste drempelhulp weer gemakkelijk je woning in en uit kan komen. Niet alleen hebben we een drempelhulp voor buiten, ook binnen zorgen we ervoor dat je veilig kunt verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. We hebben voor toegangen tot de woning, stalling of gebouwen diverse maatwerk drempelhulpen om een veilige situatie te creëren.

Wij plaatsen drempelhulpen waarmee je eenvoudig hoogteverschillen bij kunt overbruggen. Indien nodig verbreden wij ook de deuren, zodat je er ook goed doorheen past. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat je gemakkelijk je tuin of balkon kunt bereiken. We kunnen bijvoorbeeld ook een drempeloprit, oprijplaat of traanplaat oprit plaatsen. Kortom de mogelijkheden zijn bij ons eindeloos.

Diverse drempelhulp oplossingen

Ben je op zoek naar een handige drempeloplossing? Welzorg biedt diverse drempelhulpen. Ieder soort biedt eigen voordelen en eigenschappen. Je kunt altijd kiezen voor een permanente of tijdelijke drempelhulp.

Schegplaat drempelhulp voor obstakels

Schegplaat

Met een schegplaat kun je obstakels binnen- en buitenhuis van 2 tot 15 centimeter overbrugbaar maken. Door de structuur van de schegplaat heb je altijd goede grip. Ze zijn onderhoudsvrij en geluidsarm. Ideaal voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een rollator.

Aluminium dorpel drempelhulp

Drempelvervanger

De meeste huizen zijn voorzien van drempels en vormen soms een probleem wanneer je moeite hebt met lopen of als je in huis gebruik maakt van een rollator. Een drempelvervanger of dorpel kan dan uitkomst bieden. Geschikt voor hoogteverschillen tot 1,5 centimeter.

Aluminium traanplaat drempelhulp

Aluminum traanplaat

Een traanplaat is ideaal doordat dit soort drempelhulpen voor zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. De aluminium traanplaat is voorzien van een reliëf. Dit zorgt voor een ongelijkmatig oppervlak, waardoor je meer grip krijgt. Hierdoor wordt er een veilig oppervlak gecreëerd.

Rubberen drempelhulp

Rubberen drempelhulp

Het voordeel van een rubberen drempelhulp is dat ze ideaal zijn voor tijdelijk gebruik. Een kunststof drempelhulp behoort ook tot de mogelijkheden. Door het antislip oppervlak is het gebruik van zowel een rubberen als kunststof variant helemaal veilig. Zelfs wanneer het regent.

Drempelhulpen voor oprit en balkon

Drempeloprit of balkonverhoging

Met een drempeloprit of drempeloploop overbrug je alle obstakels op het pad richting je huis of de toegang naar je appartement. Denk aan een kleine oprit of een drempeloprit op de galerij of balustrade behoort ook tot de mogelijkheden. Welzorg Woning op Maat helpt je graag om de toegankelijkheid naar je woning te verbeteren. Of je nu gebruik maakt van een rolstoel, scootmobiel of rollator. Bij ons vind je altijd een geschikte drempelhulp. Stabiel en aangepast aan jouw persoonlijke situatie.

  • Drempelhulp aangepast aan je persoonlijke situatie
  • Geschikt voor om en in uw woning
  • Mogelijk als balkonverhoging
  • Geschikt als galerijophoging

Wlz of Wmo-vergoeding voor drempelhulp

Benieuwd of je recht hebt op een vergoeding voor een drempelhulp? Neem dan contact op met je gemeente. Zij kunnen je alles vertellen over de vergoeding via de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook kunnen zij bepalen op basis van onder andere de zwaarte en aard van de zorg of je ook recht hebt op een vergoeding.

Wmo drempelhulp