Balkonverhoging van appartementen en galerijen

 • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen en balkonverhogingen
 • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen zoals de Wmo
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud van de verhoging
 • Spoed aanpassing mogelijk
 • Kosteloos opzeggen bij achteruitgang

Balkonverhoging: maakt het balkon of galerij (weer) toegankelijk

Is uw woning voorzien van een balkon? Dan wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit is echter niet altijd vanzelfsprekend. Vooral wanneer u een dagje ouder wordt en een verminderde mobiliteit zich voordoet. Welzorg Woning op Maat is gespecialiseerd in balkonverhoging. Met 20 jaar ervaring weten we hoe belangrijk zelfredzaamheid en meedoen in de maatschappij is.

Wij zorgen niet alleen voor een drempelhulp in en rond uw huis, maar ook voor het verhogen van de balkonvloer en de balkonrand van uw woning. Hierdoor kunnen ouderen en mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos blijven genieten van hun buitenruimte.

Ook voor woningcorporaties en galerijwoningen realiseren wij een balkonverhoging. Om bijvoorbeeld om de gangen en toegang tot woningen gelijkvloers te maken vanaf de liftruimtes. Wij voorzien u graag van advies over eventuele vergoedingen.

Balkonoplossingen op maat

Drempelhulpen

Met onze drempelhulpen raakt u met een rollator of rolstoel gemakkelijk voorbij de drempel van uw balkon. Onze drempelhulpen in rubber, aluminium of kunststof zijn duurzaam en voorzien van een antislip oppervlak. Hierdoor zijn ze veilig in gebruik, zelfs als het sneeuwt, ijzelt of regent.

Balkonverhoging

Door uw balkon te verhogen, krijgt u een naadloze verhoogde vloer. Hierdoor maakt u minder kans om te vallen over drempels. En net zoals de drempelhulpen zorgt de structuur van het materiaal voor voldoende grip en stabiliteit.

Balustrade verhogen

Is uw balkonreling te laag? Bijvoorbeeld doordat de vloer van het balkon of galerij is verhoogd? Welzorg verhoogt het voor u, zodat u een stevig houvast heeft bij het betreden van uw balkon of gehele galerijwoning.

Gelijkvloerse balkonverhoging

Kenmerken van een balkonverhoging

 • Antislip; bij regen of ijzel glijdt u niet uit
 • Op maat gemaakt
 • Duurzame uitvoeringen
 • Geluiddempend; fijn voor de buren
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Naadloze vloer; u struikelt niet over naden
 • Keuze uit verschillende materialen, waaronder tapijt, rubber, platen, etc.

Gemakkelijke toegang naar uw balkon

Als u moeite heeft met lopen, een rolstoel of een rollator gebruikt, dan wilt u gemakkelijke toegang in en rond uw huis. Veel woningen en appartementen zijn echter niet standaard ingericht voor iemand met een verminderde mobiliteit. Zo kan de drempel bij het balkon een reden zijn om minder gebruik te maken van uw buitenruimte. Dat is natuurlijk het laatste wat u wilt, want het sociale contact met uw buren of het meedoen in de maatschappij is belangrijk.

Daarom is een balkonverhoging een geweldige oplossing. Doordat uw vloer verhoogd wordt, is er geen hoogteverschil meer tussen uw vloer en drempel. Hierdoor kunt u uw balkon gemakkelijker betreden.

Drempelhulpen voor oprit en balkon
Galerijverhoging flat

Een oplossing in iedere situatie voor galerijen

De vloer van balkon verhogen, heeft echter ook gevolgen voor de hoogte van de reling. Het kan gebeuren dat deze in verhouding met de vloer te laag komt te zitten, waardoor een verminderd houvast niet uit te sluiten is bij het betreden van uw balkon. Om die reden kan u ook uw balkonrand verhogen, waardoor u meer stabiliteit krijgt.

De balkonreling verhogen gebeurt met een relatief simpele toepassing in aluminium, die roestvrij is. De balustrade van het balkon verhogen is onvermijdelijk, omdat het een gevoel van veiligheid geeft. Bovendien is deze verhoging geen permanente constructie, het is eenvoudig weer te verwijderen.

Daarom zijn onze diensten voor balkonverhoging ook interessant voor volledige flatgebouwen, appartementencomplexen, etc.