Hulpmiddelen voor kinderen? Ook dat is Welzorg

Slimme oplossingen voor speciale situaties.

Meer kunnen, dat is meer plezier maken

Een kind moet kind kunnen zijn. Kunnen spelen, sporten, leren en waar het kan voor zichzelf zorgen. Ook met een fysieke beperking. Hulpmiddelen zijn daarbij essentieel. Welzorg helpt met slimme oplossingen voor speciale situaties. Van rolstoel tot aangepaste fiets, van buggy tot statafel en van drempelhulp tot tillift.

Onze adviseurs zoeken samen met jou naar hulpmiddelen die de groei, ontwikkeling en zelfstandigheid van je kind stimuleren. Of je kind nu een baby of tiener is: we verkennen alle mogelijkheden, zodat we de grenzen van de fysieke beperking maximaal kunnen verleggen. Neem voor advies op maat contact op met onze adviseur kinderhulpmiddelen.

kinderadviseur bij hulpmiddelen

Zo regel je een hulpmiddel voor je kind

Voor hulpmiddelen voor je kind kun je vaak een beroep doen op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Neem hierover altijd eerst contact op met je gemeente.

Tijdens het ‘keukentafelgesprek’ bespreek je met de Wmo-consulent de situatie van je kind en die van het gezin. Komt je kind inderdaad in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’ als vergoeding, én is Welzorg leverancier in jullie gemeente? Dan krijg je het hulpmiddel via Welzorg in bruikleen.

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Download Mijn Welzorg
Gesprek over hulpmiddel voor kinderen

‘Een mooie oplossing geeft altijd een goed gevoel’

‘Hoe kan ik mensen weer mobiel maken? Daar gaat het over in mijn dagelijkse werk. Ik ga altijd samen met de klant aan de slag: hoe kunnen we dit zo goed mogelijk doen, hoe kunnen we zo veel mogelijk drempels wegnemen? Zo help ik ook kinderen met een beperking. Bijvoorbeeld wanneer die niet zelf kunnen fietsen, maar dat wel willen met hun ouders of begeleiders.

Het gezicht van zo’n kindje, als je dan een tandemfiets of duofiets kunt adviseren. En de gezichten van de ouders, wanneer die beseffen dat ze echt weer met hun kind naar buiten kunnen. Dat is geweldig om te zien. Met een mooie oplossing kunnen komen geeft altijd een goed gevoel.’

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg Wmo klantbeoordeling 8,5

Klantbeoordeling 8,5

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Wmo-vergoeding

Wil je weten of een hulpmiddel vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) wordt vergoed? Neem contact op met de gemeente. Zij kunnen je, na het toekennen van een ‘individuele voorziening’, op twee manieren tegemoetkomen.

Voorziening in natura
In dit geval krijgt je kind een hulpmiddel in bruikleen van de gemeente. Vaak betaal je daarvoor een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand. Als je gemeente samenwerkt met Welzorg, brengt de Wmo-consulent je met ons in contact. Samen bekijken we welk hulpmiddel het best bij je kind en jullie situatie past en leveren dat bij jullie thuis af.

Pgb (persoonsgebonden budget)
In plaats van een hulpmiddel in bruikleen, kun je ook een pgb aanvragen. In dat geval ga je zelf op zoek naar een geschikt hulpmiddel voor je kind. De service en het onderhoud regel je dan ook zelf. Daar kunnen we je bij helpen en over adviseren bij Welzorg. Bekijk ons aanbod alvast in de Welzorg Shop. Of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

hulpmiddel adviesgesprek

De oplossingen van Welzorg

Rolstoelen en fietsen voor kinderen

Aangepaste kinderrolstoel

Onze keuze in kinderrolstoelen is groot. En als dat nodig is, doen onze experts aanpassingen op elk gewenst niveau. Net zo lang tot je kind perfect zit.

Aangepaste fiets voor kinderen

Aangepaste kinderfietsen

Elk kind hoort naar buiten te kunnen, of dat nu zelfstandig is of met hulp van een ouder. Van driewieler tot tandem: Welzorg heeft altijd een oplossing.

Kinderstoelen Wmo

Kinderstoelen en buggy's

Een goede zithouding maakt een wereld van verschil. Met een aangepaste stoel kan je kind gewoon mee-eten, een spelletje doen of huiswerk maken.

Rollator of statafels voor kinderen met beperking

Kinderrollators en statafels

Bewegen stimuleert de bloedsomloop, stofwisseling en botopbouw. Rollators, loophulpen en statafels helpen daarbij en zorgen voor stabiliteit.