zorgunit

Zorgunit: mobiele woning in de tuin of aan huis

Met een zorgunit in de tuin of aan huis kun je langer zelfstandig blijven wonen. Natuurlijk is een mobiele woning in de tuin of aan huis ook geschikt voor je mantelzorger.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Vaak geen vergunning vereist

Zorgunit aan huis of in de tuin

De samenleving vergrijst steeds meer, hierdoor is in de toekomst steeds meer zorg nodig voor ouderen. Maar niet alleen ouderen, ook mensen met een fysieke beperking, langdurig zieken en mindervaliden hebben soms intensieve zorg nodig. Een zorgunit in combinatie met mantelzorg kan dan een ideale oplossing bieden. Hierdoor hoeft de zorgbehoevende niet onnodig te verhuizen, wanneer de zorgunit in zijn of haar eigen tuin wordt geplaatst. Natuurlijk kan de zorgunit ook bij een familielid in de tuin of aan het huis worden geplaatst. Met een zorgunit is zorg altijd dichtbij.

Welzorg Woning op Maat kan jou helpen met een zorgunit aan huis of in de tuin, ook wel een woonunit. Wij hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring en weten als geen ander wat het beste bij jou en je situatie past.

De voordelen van een zorgunit

Zorgunit voorbeeld

Wonen in je vertrouwde omgeving

Met een zorgunit is het niet meer nodig om te verhuizen. Een zorgunit kunnen we direct aan huis plaatsen of in de tuin. Natuurlijk is het ook mogelijk om de unit bij jou naaste of mantelzorger te plaatsen. Dan kun je blijven wonen in je vertrouwde omgeving met zorg in de buurt.

Zorgunit binnenkant kamer

Vaak geen vergunning vereist

Na zorgvuldige intake kan een zorgunit gemaakt en geplaatst worden. In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor het plaatsen van een unit. In jouw situatie wel? Dan helpt Welzorg uiteraard graag met het regelen van de juiste vergunningen.

Hal naar zorgunit

Volledig op maat

Een zorgunit is op jouw wensen en situatie afgestemd. In gesprekken met onze specialisten brengen wij jouw eisen en benodigdheden in kaart. Op basis hiervan realiseren wij een plan en vervolgens de zorgunit. Vaak kunnen we deze al in 3 tot 5 dagen plaatsen!

Zorgunit aan huis

Zorgunit snel aan huis of in de tuin geplaatst

Of je nu een zorgunit wilt kopen of huren: bij Welzorg ben je aan het juiste adres. Een unit plaatsen aan huis of in de tuin wordt snel en vakkundig gedaan. Het is iets waar onze monteurs dagelijks mee bezig zijn. Bovendien is een zorgunit al voorzien van leidingen en aansluitingen voor elektra, water en riolering. Hierdoor kan de zorgunit al binnen 3 tot 5 dagen geplaatst worden.

Een unit wordt vaak via een hal of een extra deur in huis met elkaar verbonden. Hierdoor is de zorgunit gemakkelijk bereikbaar vanuit huis, ideaal voor wanneer het slecht weer is. Hierdoor kan de vaste woning ook als mantelzorgwoning functioneren. Een zorgunit is voor zowel een korte als lange periode een geschikte oplossing voor aan huis. Voor het huren van een zorgunit geldt een minimale huurperiode van 1 maand.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Wmo-vergoeding voor een zorgunit

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding voor het plaatsen van een zorgunit. Wel is dit afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt door de gemeente bepaalt of je recht hebt op een vergoeding. Welzorg Woning op Maat kan dit niet voor je bepalen. Daarom adviseren we om contact op te nemen met je gemeente. Zij vertellen je alles over een wmo-vergoeding of wlz-vergoeding met betrekking tot een zorgunit.

zorgunit aan huis
zorgunit op maat met woningaanpassingen

Zorgunit op maat: ook als wensen veranderen

Veranderen je behoeften in de loop der tijd? Of misschien al tijdens het plaatsen van de zorgunit? Dat is geen probleem! Welzorg biedt zorgunits op maat. Onze specialisten passen de unit geheel aan op jouw wensen en behoeften. Naast het plaatsen van een zorgunit kunnen wij ook helpen met hulpmiddelen om de thuiszorg te ontlasten. Denk aan een aangepast toilet, toilet met een spoel en föhninstallatie, een toiletlift en plafondlift. Bekijk eens de virtuele rondleiding van een zorgunit.

  • Altijd volledig op maat gemaakt
  • Aan te passen wanneer uw behoeften veranderen
  • Mogelijke ondersteuning met hulpmiddelen

Veelgestelde vragen over zorgunits

  • Nee, dat kan helaas niet. Misschien is voor u een blijverslening iets. Deze is voor ouderen die met aanpassingen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

  • Een zorgunit is een woning die geheel op maat wordt gemaakt. Deze unit is bedoeld voor mensen die langdurig zorg ontvangen van een mantelzorger. Met een zorgunit kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en is de zorg altijd dichtbij. Een zorgunit wordt ook wel wmo unit, mantelzorgunit of mobiele woning genoemd.