Woonunit in de tuin of aan huis

Met een woonunit in de vertrouwde omgeving wonen

Ontdek de mogelijkheden van een woonunit in de tuin of aan huis in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen omtrent een zorg woonunit
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Vaak geen vergunning vereist voor het plaatsen van een zorg woonunit

Tijdelijke zorg woonunit

Heb je specialistische- of langdurige zorg nodig? En is het daardoor niet meer mogelijk om thuis te blijven wonen? Welzorg Woning op maat biedt wellicht de oplossing met een zorg woonunit in de tuin of aan huis. Bij Welzorg Woning op Maat kun je een tijdelijke woonunit huren of kopen. De specialisten van Welzorg helpen met het bouwen en plaatsen van de tijdelijke woonunit. Het is ook mogelijk om een zorg woonunit bij een familielid of mantelzorger in de tuin te laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een zorg woonunit?

Een zorg woonunit biedt diverse voordelen. We sommen ze graag hieronder voor je op:

Zorgunit voorbeeld

In vertrouwde omgeving blijven

Het fijne aan een zorg woonunit is dat je niet hoeft te verhuizen, maar wel de vereiste privacy ervaart. Zo kun je in je vertrouwde omgeving blijven wonen en de zorg ontvangen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld van familie of een andere mantelzorger. Welzorg plaatst de zorgunit in de tuin of direct aan huis, afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Zorgunit binnenkant kamer

Woonunit op maat

Met een intakegesprek als uitgangspunt wordt de zorg woonunit geheel op jouw wensen en behoeften afgestemd. De specialisten van Welzorg kunnen de zorg woonunit binnen 3 tot 5 werkdagen plaatsen. Ook kan de woonunit gedurende jouw zorgbehandeling steeds worden aangepast. Zo bieden we niet alleen een snelle maar ook flexibele service!

Hal naar zorgunit

Vaak zonder vergunning

Op basis van het intakegesprek wordt een zorg woonunit gebouwd en geplaatst door de specialisten van Welzorg Woning op Maat. Vaak is hiervoor geen vergunning nodig, maar mocht dit wel zo zijn dan helpen we je uiteraard graag met de juiste vergunningen.

Woonunit kopen of huren

Tijdelijke woonunit kopen of huren?

Wil je een tijdelijke woonunit kopen of huren? Dan zit je bij Welzorg Woning op Maat helemaal goed. Met onze ruim 20 jaar ervaring plaatsen onze specialisten op deskundige wijze een tijdelijke woonunit geheel op maat. Een zorg woonunit is vaak al voorzien van de nodige leidingen en aansluitingen voor elektra, water en riolering. Hierdoor kan een tijdelijke woonunit al binnen 3 tot 5 werkdagen worden geplaatst. Of de zorg woonunit aan huis of in de tuin wordt geplaatst is afhankelijk van je wensen en situatie.

Een tijdelijke woonunit is geschikt voor zowel korte als lange periodes. Voor het huren van een woonunit geldt een minimale huurperiode van 1 maand.

Zorg woonunit aan huis

Een zorg woonunit aan huis wordt gekoppeld aan de bestaande woning. Deze koppeling komt tot stand door het plaatsen van een hal of een extra deur in de bestaande woning. Zo is de zorg woonunit gemakkelijk en snel toegankelijk voor de mantelzorger. Ook heb je dan geen last van de invloeden van het weer.

Zorg woonunit in de tuin

In sommige gevallen is het niet mogelijk of niet gewenst om een zorg woonunit aan huis te plaatsen. Bijvoorbeeld in het geval wanneer je tijdelijk in de achtertuin van je mantelzorger gaat wonen. Dan hebben jij en je mantelzorger toch nog het gevoel ieder een eigen plek te hebben.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Woonunit op maat

De woonunit wordt geheel op maat gemaakt. Dit betekent dat je alle ruimtes in de unit geheel naar eigen wens kunt laten aanpassen. Laat bijvoorbeeld een aangepaste slaapkamer maken, denk daarbij aan een bedpapegaai, pakpaal of andere bedhulpmiddelen. Plaats wandbeugels, toiletbeugels een spoeltoilet of sanibroyeur in een aangepaste badkamer of een plafondlift die van de woonkamer doorloopt naar de slaapkamer. Kortom: een woonunit is geheel naar wens aan te passen. Daarnaast is het mogelijk om de unit steeds weer verder aan te passen, wanneer je behoefte of zorg verandert.

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees het verhaal en bekijk de video van de zorgunit van Jacqueline van den Ring.

Wmo vergoeding wandsteun