Spoeltoilet adviesgesprek

Spoeltoilet

Gemakkelijker zelfstandig naar het toilet met een spoeltoilet. Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing op maat, volledig merk- en voorziening onafhankelijk
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo
  • Full service: van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Zelfstandig naar een spoeltoilet

Naar het toilet gaan is voor veel (oudere) mensen met een beperking of een hoger gewicht soms lastig en spannend. Vaak zijn ze bang om bijvoorbeeld niet meer zelfstandig naar de wc te kunnen gaan. Hier worden een aantal spoeltoiletten uitgelicht die je ondersteunen bij het zelfstandig toiletteren. Aan de hand van deze uitleg is het mogelijk om te bepalen welke spoeltoilet het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Specifieke toilet op maat oplossingen

Zorgtoilet

Dit toilet is geschikt voor mensen met een beperking of een hoger gewicht. De overgang van een normaal toilet naar een zorgtoilet is niet alleen praktisch maar ook heel hygiënisch. Een zorgtoilet is een goede keus wanneer het toilet zwaarder belast wordt of er meer ruimte nodig is dan een normaal toilet.

Lichte spoel/föhn zitting

Dit toilet is geschikt voor mensen met een normaal postuur en een normale zithouding. Hierbij is het maximale gewicht ca. 120 kg. Het toilet is gemakkelijk te besturen aan de hand van een tiptoets afstandsbediening. Bij dit toilet is het belangrijk dat een gebruiker een sta-functie en een gecontroleerde zitfunctie heeft.

Toiletlift

Heb je een sta-functie, maar wel moeite om zelfstandig op te staan en te zitten? Omdat de kracht in je benen of balans verminderd is? Dan is een toiletlift een handige toevoeging aan jouw badkamer of toilet. Het werkt aan de hand van een verhoging op de wc bril en is zelf te bedienen.

Zware spoel/föhn zitting

De zware spoel/föhn zitting is gemakkelijk te besturen met een afstandsbediening en twee programmeerbare toetsen. De zitbreedte van deze zitting is 50 cm, waarbij het maximale gewicht 150 kg is. Bij deze spoel/föhn zitting is het belangrijk dat de gebruiker een normaal postuur en een normale zithouding heeft.

Aangepast toilet op maat

Aangepast toilet altijd op maat

Een toilet op maat is altijd 100% maatwerk en daarom altijd afgestemd op jouw situatie. De oplossing moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor een rolstoelgebruiker of rollator. Of het toilet dient zo aangepast te worden dat het toilet voor iedereen toegankelijk is en verhoogd kan worden als de situatie daar om vraagt. Laat je daarom altijd adviseren door één van de specialisten van Welzorg Woning op Maat.

Wmo-vergoeding

In sommige van de bovenstaande spoeltoiletten is het mogelijk dat je recht hebt op een Wmo-vergoeding. Je kunt hierop aanspraak maken bij het Wmo-loket van jouw gemeente. Dit kun je in de meeste gevallen online of telefonisch doen. Komt je er niet uit? Stuur ons dan gerust een berichtje. Wij helpen je graag.

Wmo-vergoeding spoeltoilet
Spoeltoilet

Deskundig advies over een spoeltoilet?

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het aanpassen van een toilet. Van het installeren tot en met de nazorg. Onze eigen specialist komt thuis bij je langs en geeft deskundig advies over een aangepast toilet afgestemd op jouw situatie. Wil je meer informatie over een spoeltoilet? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.