Gaspedaal links laten inbouwen

Wanneer u niet voldoende kracht in uw rechterbeen (meer) heeft om gas te geven, kunt u een extra gaspedaal in uw auto laten inbouwen. Dit gaspedaal wordt links van het rempedaal gemonteerd en maakt het mogelijk om met uw linkerbeen gas te geven. Hierdoor kunt u weer zelfstandig autorijden. Naast het inbouwen van een linker gaspedaal, kunt u ook voor vele andere autoaanpassingen bij ons terecht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. De adviseurs van Welzorg Auto op Maat vertellen u graag wat de beste oplossing voor u is.  

Hoe het werkt

Het linker gaspedaal staat in verbinding met het originele pedaal. Het rechter pedaal wordt opklapbaar gemaakt zodat de auto ook door bestuurders zonder lichamelijke beperking gebruikt kan worden. Wanneer het linker gaspedaal ingetrapt wordt, beweegt het rechterpedaal mee. Hierdoor blijft het oorspronkelijke systeem intact.

Het inbouwen van een linkerpedaal is alleen mogelijk bij auto’s met een automatische transmissie. Bij handgeschakelde auto’s is er namelijk geen plek voor een extra pedaal door de aanwezigheid van het koppelingspedaal.

Opklapbaar systeem

Om het rijden voor iedere bestuurder comfortabel te maken, worden beide pedalen opklapbaar gemaakt. Wanneer gebruik wordt gemaakt van linksgas kan het rechter pedaal opklapbaar worden. Dit zorgt ervoor dat u niet per ongeluk met uw voet op het andere pedaal terechtkomt. Daarnaast biedt dit extra beenruimte. Wanneer het rechterpedaal in gebruik wordt genomen, kan het linker gaspedaal opgeklapt worden.