‘Mijn auto geeft mij de vrijheid om te kunnen leven als mens en als topsporter.’

De auto zorgt ervoor dat Jetze overal komt en overal kan trainen.

 

Een aangepaste auto zorgt ervoor dat Jetze overal kan trainen

Handbike Jetze Plat

Jetze Plat (30) is meervoudig Wereld- en Paralympisch kampioen handbiken & triathlon. Hij legt op zijn handbike grote afstanden af in trainingen en wedstrijden. ‘De afstanden die ik met mijn fiets af kan leggen zijn gelimiteerd, aldus Jetze. Jetze heeft een Toyota Proace die is aangepast door Welzorg Auto op Maat. De auto zorgt ervoor dat hij overal komt en overal kan trainen. ‘De Toyota Proace geeft mij heel vrijheid om te leven als mens en als topsporter’.

Jetze is geboren met twee onvolgroeide benen en kan daardoor niet met zijn rechterbeen gas geven. Daarom hebben de monteurs van Welzorg Auto op Maat het gaspedaal verplaatst naar de linkerkant. Jetze is hier erg blij mee: ‘Het is op een hele professionele manier aangepast. Het is echt heel erg fijn dat dat kan.’

Jetze Plat ambassadeur Welzorg

Een aangepaste auto geeft mij alle vrijheid om mijn topsport te kunnen blijven beoefenen, ik kan overal naar toe.

Jetze Plat

Drievoudig winnaar Olympische Spelen

Alles onder één dak

De Paralympiër is niet alleen te tevreden over zijn eigen autoaanpassing: ‘Het mooie aan Welzorg Auto op Maat is dat ze alles onder één dak hebben. Bij de aanpassingen kan je het zo gek niet bedenken en ze kunnen het mogelijk maken, van handbedrijfsrem tot kofferbakliften en aangepaste stoelen. Eigenlijk alles wat iemand met een beperking nodig heeft is mogelijk’, vertelt Jetze vol bewondering. Hij vervolgt zijn verhaal: ‘Niet alleen aanpassingen, maar Welzorg Auto op Maat biedt ook rijlessen aan. Daarnaast kan je een aangepaste auto kopen of leasen’.

Handbike en aangepaste auto Jetze Plat
Jetze Plat Welzorg

Vrijheid

Zijn handbike geeft Jetze natuurlijk veel vrijheid, maar hij beseft dat dit alles niet mogelijk was zonder zijn Toyota Proace: ‘Zonder aangepaste auto wordt mijn wereld erg klein. Met mijn Toyota Proace kan ik zo goed en fit mogelijk doorreizen om de wedstrijden en trainingskampen af te werken. En ik kan al mijn sportspullen, inclusief handbike, goed in mijn auto kwijt.’, besluit een trotse Jetze Plat.