wandbeugel toilet en badkamer

Wandbeugel voor zelfstandig naar het toilet

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Wandbeugel toilet

Soms kun je door een aandoening, tijdelijke ziekte of ouderdom moeite hebben om je evenwicht te bewaren. Hierdoor kan het lastig zijn om zelfstandig te gaan zitten of opstaan van het toilet. In dat geval kan een wandbeugel voor het toilet je helpen om vallen te voorkomen. Je kunt de wandbeugel in het toilet op een hoogte laten plaatsen die past bij je behoeften.

De beugels aan de wand van het toilet geven steun waar nodig. Je pakt de beugels van het toilet gewoon met je handen vast. Er is voldoende ruimte tussen de buis van de beugel en de wand, dus er is genoeg bewegingsvrijheid mogelijk. Met een wandbeugel toilet kun je zo lang mogelijk zelfstandig naar het toilet blijven gaan.

Wandbeugels voor betrouwbare ondersteuning in het toilet

Wandbeugels bieden extra ondersteuning bij het gebruik van het toilet en zijn nuttig voor ouderen, mensen met een beperking of mensen die revalideren.

Belasting tot 150 kg

Een wandbeugel toilet geeft een betrouwbaar houvast en kan een hoge belasting verdragen. Er zijn bijvoorbeeld toilet beugels die ruim 150 kg kunnen verdragen.

Voor natuurlijke bewegingen

Het is prettig als de wandbeugels van het toilet zoveel mogelijk uit één lengte bestaan, zodat de hand tijdens het bewegen of verplaatsen op natuurlijke wijze kan meeglijden.

Altijd een uitvoering op maat

Er is niet altijd een standaard oplossing voor een wandbeugel bij het toilet. Welzorg zorgt daarom altijd voor maatwerk. Daarom zijn er vele uitvoeringen mogelijk.

wandbeugels bij het toilet

Wandbeugels voor optimale grip op het toilet

Het is belangrijk dat je de wandbeugels op het toilet goed kunt vastpakken, zodat een natuurlijke stand van de hand en pols wordt bevorderd. Zo worden onjuiste belasting en eventuele pijnklachten aan de hand voorkomen. Voor iedere situatie hebben we een geschikte wandbeugel toilet oplossing.

  • Altijd een maatwerkoplossing
  • Hoge belasting tot ruim 150 kg
  • Stimuleert een goede grip en pakhouding

Soorten wandbeugels voor het toilet

Er zijn verschillende soorten wandbeugels voor op het toilet beschikbaar, waaronder:

Rechte wandbeugel

De rechte wandbeugel voor het toilet wordt aan beide uiteinden van de muur bevestigd. Het is de meest eenvoudige wandbeugel voor het toilet.

Wc beugels opklapbaar

De opklapbare wandbeugel is vooral handig wanneer je een beperkte bewegingsvrijheid hebt in de badkamer. Maar ook wanneer niet iedereen in huis gebruik maakt van de wandbeugels.

Wandbeugel met zuignappen

De wandbeugel met zuignappen maakt het installeren en verwijderen eenvoudig. Dit is ideaal voor tijdelijk gebruik of waar het niet mogelijk of toegestaan is om in de muur te boren.

Vergoeding voor wandbeugel toilet?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor een wandbeugel voor op het toilet of badkamer? Neem dan contact op met je gemeente, zij kunnen je alles vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor een wandbeugel hangt af van de aard en mate van zorg die je nodig hebt.

Wmo adviesgesprek over wandbeugels

Toiletlift met sta-functie

Als je moeite hebt met zitten en opstaan van het toilet, dan vormt de toiletlift een comfortabel alternatief. Dit toilet heeft een sta-functie waardoor het gemakkelijker wordt om zelfstandig te zitten en op te staan. Dit zorgt voor minder inspanning en belasting op het lichaam.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat