Douchestoel badkamer

Veilig douchen met een douchestoel

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Douchestoel

Wordt lang achtereen staan moeilijker of sta je niet stabiel meer onder de douche? Dan is een douchestoel een ideale oplossing. Het voorkomt onnodige ongelukken en zorgt ervoor dat je weer met een veilig gevoel kunt douchen.

Welzorg Woning op Maat krijgt dagelijks aanvragen over hulpmiddelen om weer zelfstandig te kunnen blijven douchen. Wanneer dit niet meer vanzelfsprekend is kan een douchestoel een uitkomst bieden.

Voordelen van een douchestoel

Een douchestoel is een handig hulpmiddel, zodat je veilig en zelfstandig kunt blijven douchen. Dankzij de stoel hoef je niet meer langdurig te staan onder de douche. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen:

Veilige keuze

Een stoel voor onder de douche is een veilige keuze. De arm en rugleuning is voorzien van een antislip profiel. Verder is de zitting voorzien van een intiem uitsparing, waardoor je jezelf zittend kunt wassen. Hierdoor kun je veilig blijven zitten op de stoel.

Voorkomt vallen en uitglijden

Kun je niet langdurig staan onder de douche? En ben je daardoor bang geworden om te vallen? Met een douchestoel voorkom je val- en glijpartijen, omdat je onder douche kunt zitten. Hierdoor kun je weer met een gerust hart douchen.

Zelfstandig

In sommige gevallen geeft een douchestoel je ook weer je zelfstandigheid terug. Je kunt dan weer in je eentje gebruik maken van de douche, omdat het risico op vallen vele malen kleiner is geworden.

Uitleg Wmo douchestoel

Wmo-vergoeding voor douchestoel

Ben je benieuwd of je recht hebt op een vergoeding bij een douchestoel? Neem daarvoor contact op met je gemeente. Zij kunnen alles vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht op een vergoeding voor een douchestoel hebt is afhankelijk van de aard en mate van zorg die je ontvangt.

Diverse douchestoelen

Douchestoelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. We sommen er een aantal voor je op:

Inklapbare douchestoel

Een inklapbare douchestoel, het woord zegt het al: deze douchestoel is inklapbaar. Het voordeel is dat deze stoel niet veel ruimte inneemt als je hem niet gebruikt. Ideaal dus wanneer je een kleine badkamer hebt.

Douchestoel opklapbaar

Heb je weinig ruimte in de douche? Of wordt de doucheruimte ook gebruikt door anderen? Dan is een opklapbare douchestoel een ideale keuze. Dit is een douchestoel die aan de muur hangt en die je kunt opklappen als je hem even niet gebruikt.

Losse douchestoel

Wil je liever geen douchestoel aan de muur hangen of vind je het inklappen ervan teveel gedoe? Dan is een losse douchestoel ook een prima optie. Deze stoel staat altijd direct klaar, waardoor je hem gelijk kunt gebruiken.

Deskundig advies voor een douchestoel

Welzorg heeft jarenlange ervaring in het aanpassen en monteren van douchestoelen. Daarnaast verlenen we ook nazorg en service. Ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Vraag vrijblijvend een persoonlijk gesprek aan met een van onze specialisten.

douchestoel badkamer

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

  • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.

  • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.

  • Een inklapbare douchestoel zorgt ervoor dat u niet langdurig hoeft te staan in de badkamer maar zittend kunt douchen. Dit vergroot uw veiligheid tijdens het baden. Essentieel voor mensen met een lichamelijke beperking, ziekte of bij ouder worden. Bovendien behoudt u voldoende ruimte voor verdere verzorging vanwege de compacte uitvoering.

  • Een inklapbare douchestoel zorgt ervoor dat u niet langdurig hoeft te staan tijdens het douchen. Het biedt een veilige oplossing. Bent u klaar met douchen? Dan klapt u de stoel eenvoudig weer in. Zo creeërt u ruimte voor verdere verzorging in de badkamer.