Opklapbare douchestoel

Veilig douchen met een opklapbare douchestoel

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Douchestoel opklapbaar

Sta je niet meer stabiel onder de douche? En ben je daardoor bang om te vallen? Dan is een opklapbare douchestoel een handig hulpmiddel voor jou. Het voorkomt onnodig vallen onder de douche en geeft je een veilig gevoel tijdens het douchen.

Welzorg Woning op Maat krijgt heeft altijd een oplossing voor jou op het gebied van zelfstandig blijven douchen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist in het aanpassen van badkamers voor mensen met een functie- en of mobiliteitsbeperking. Wij kunnen de hulpmiddelen afstemmen op de behoefte en wensen van een cliënt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek over het aanpassen van jouw badkamer.

Waarom een opklapbare douchestoel?

Een douchestoel is een handig hulpmiddel, zodat je veilig en zelfstandig kunt blijven douchen. Dankzij de stoel hoef je niet meer langdurig te staan onder de douche. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen:

Als staand douchen niet goed gaat

Is langdurig staand douchen niet (bijna) meer mogelijk? Dan is een opklapbare douchestoel een ideale oplossing. Jij of je cliënt kan dan weer grotendeels zelfstandig douchen. Wellicht dat je alleen nog wat hulp nodig hebt bij het zitten en opstaan.

Met muurbevestiging

De opklapbare douchestoel kun je eenvoudig aan de muur bevestigen. Het voordeel is dat je de stoel niet iedere keer onder de douche hoeft te plaatsen. Na gebruik kun je het zitgedeelte opklappen, waardoor anderen ook de douche kunnen blijven gebruiken.

Voorkomt vallen en uitglijden

Een opklapbaar douchezitje voorkomt vallen en uitglijden. Met een douchezitje aan de muur kun je veilig blijven zitten en tegelijkertijd jezelf overal wassen. zo kun je veilig gebruik blijven maken van de douche.

opklapbare douchestoel voor de badkamer

Opklapbare douchestoel: ideaal voor iedere badkamer

Een opklapbare douchestoel is ideaal voor iedere badkamer. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt: deze stoel past altijd wel. Daarnaast is het natuurlijk handig als niet iedereen in huis gebruik maakt van de douchestoel. Na gebruik klap je hem weer in en staat hij niet in de weg. De opklapbare douchestoel is ook te combineren met onze wandbeugels.

 • Vaste prijslijst voor levering en installatie voor opklapbare douchestoel
 • 1 aanspreekpunt voor je badkameraanpassingen
 • Van advies tot en met deskundige installatie en onderhoud
 • Kennis van verschillende vergoedingen

Wat kost een opklapbare douchestoel? En hoe zit het met een Wmo-vergoeding

Wil je meer weten over de opklapbare douchestoel? Voor meer informatie over de kosten kun je vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. Zij kunnen je alles vertellen over de kosten en andere relevante informatie over de opklapbare douchestoelen.

Wil je weten of je recht hebt op een vergoeding voor een opklapbare douchestoel? Neem dan contact op met je gemeente. Zij weten alles over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wmo opklapbare douchestoel

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

 • Een inklapbare douchestoel zorgt ervoor dat u niet langdurig hoeft te staan tijdens het douchen. Het biedt een veilige oplossing. Bent u klaar met douchen? Dan klapt u de stoel eenvoudig weer in. Zo creeërt u ruimte voor verdere verzorging in de badkamer.

 • Een inklapbare douchestoel zorgt ervoor dat u niet langdurig hoeft te staan in de badkamer maar zittend kunt douchen. Dit vergroot uw veiligheid tijdens het baden. Essentieel voor mensen met een lichamelijke beperking, ziekte of bij ouder worden. Bovendien behoudt u voldoende ruimte voor verdere verzorging vanwege de compacte uitvoering.

 • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.

 • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.