Opklapbare douchestoel

Veilig douchen met een opklapbare douchestoel

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden van een opklapbare douchestoel.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
 • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
 • Spoed aanpassing mogelijk

Douchestoel opklapbaar

Als je niet meer stabiel onder de douche staat en bang bent om te vallen, dan kan een opklapbare douchestoel een handig hulpmiddel voor je. Het voorkomt onnodig vallen onder de douche en geeft je een veilig gevoel tijdens het douchen.

Welzorg Woning op Maat krijgt heeft altijd een oplossing voor jou op het gebied van zelfstandig blijven douchen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist in het aanpassen van badkamers voor mensen met een functie- en of mobiliteitsbeperking. Wij kunnen de hulpmiddelen afstemmen op de behoefte en wensen van een cliënt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek over het aanpassen van jouw badkamer.

Voordelen opklapbare douchestoel

Een douchestoel maakt het mogelijk om veilig en zelfstandig te blijven douchen, zonder langdurig te hoeven staan onder de douche. Bovendien heeft het nog meer voordelen:

Comfortabeler douchen

Een opklapbare douchestoel met armleuningen biedt comfort en ondersteuning tijdens het douchen, met name voor mensen die problemen hebben met langdurig staan. De armleuningen bieden bovendien extra steun bij het opstaan en zitten.

Vermindert valrisico’s

De douchestoel heeft een muurbevestiging en biedt daardoor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het douchen. Deze stoel wordt stevig aan de muur bevestigd, waardoor de kans op uitglijden of vallen nog kleiner wordt tijdens het opstaan of zitten.

Ruimtebesparing

Een opklapbare douchestoel met muurbevestiging bespaart ruimte doordat deze volledig tegen de wordt opgeklapt wanneer deze niet in gebruik is. Hierdoor blijft de douche vrij toegankelijk voor anderen die er geen gebruik van maken.

opklapbare douchestoel voor de badkamer

Opklapbare douchestoel: voor iedere badkamer

Een opklapbare douchestoel met muurbevestiging is ideaal voor iedere badkamer. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt: een opklapbare douchestoel die aan de muur wordt bevestigd past altijd. Daarnaast is het handig als niet iedereen in huis gebruik maakt van de douchestoel. Na gebruik klap je hem weer in en staat hij niet in de weg. Een opklapbare douchestoel zonder armleuningen is ook te combineren met onze wandbeugels.

 • Vaste prijslijst voor levering en installatie voor opklapbare douchestoel
 • 1 aanspreekpunt voor je badkameraanpassingen
 • Van advies tot en met deskundige installatie en onderhoud
 • Kennis van verschillende vergoedingen

Kosten en vergoedingen opklapbare douchestoel

Als je meer informatie wilt over de kosten van een opklapbare douchestoel met muurbevestiging, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Zij kunnen je alles vertellen over de kosten en andere relevante informatie over deze stoelen voor onder de douche.

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding voor een douchestoel. Om zeker te weten of je recht hebt op een vergoeding kun je contact opnemen met je gemeente. Zij kunnen je alles vertellen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wmo adviesgesprek over opklapbare douchestoel

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Veelgestelde vragen over woningaanpassingen

 • Een inklapbare douchestoel zorgt ervoor dat u niet langdurig hoeft te staan tijdens het douchen. Het biedt een veilige oplossing. Bent u klaar met douchen? Dan klapt u de stoel eenvoudig weer in. Zo creeërt u ruimte voor verdere verzorging in de badkamer.

 • Een inklapbare douchestoel zorgt ervoor dat u niet langdurig hoeft te staan in de badkamer maar zittend kunt douchen. Dit vergroot uw veiligheid tijdens het baden. Essentieel voor mensen met een lichamelijke beperking, ziekte of bij ouder worden. Bovendien behoudt u voldoende ruimte voor verdere verzorging vanwege de compacte uitvoering.

 • Hoe lang het aanpassen van een badkamer precies duurt is afhankelijk van wat er precies gebeuren moet. Bij kleine aanpassingen kan je vaak dezelfde dag nog van de badkamer gebruik kunt maken. Een complete badkamer aanpassen kan iets langer duren. Wel streven we er naar om dit binnen enkele dagen te realiseren.

 • In sommige gevallen vergoedt de gemeente (voor een deel) jouw woningaanpassingen. Dit valt onder de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wil je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de Wmo? Neem dan contact op met jouw gemeente.