Rolstoelauto’s van Welzorg Auto op Maat

Wanneer u een mobiliteitsbeperking heeft bent u vaak afhankelijk van uw rolstoel. Helaas kan het daardoor voorkomen dat u beperkt raakt in uw vrijheid. Een dagje erop uit of een familiebezoek wordt dan al gauw een stuk lastiger. Een rolstoelauto van Welzorg Auto op Maat biedt daarom de ideale oplossing. Een rolstoelauto is een auto die is aangepast voor het vervoer van één rolstoelpassagier. Een transfer van de rolstoel naar een autostoel is dus niet meer nodig. Kijk eens rustig rond en vind de perfecte rolstoelauto die volledig aan uw wensen voldoet. U zult zien dat een rolstoelauto u mobieler maakt en veel meer vrijheid biedt.

Liever de modellen in het echt bewonderen? In onze showroom in Den Bosch vindt u ons aanbod auto’s welke zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Rolstoelauto's

Diverse aanpassingen

De tweedehands rolstoelauto’s van Welzorg Auto op Maat zijn van diverse aanpassingen voorzien waardoor u eenvoudig met uw rolstoel op pad kunt. De auto’s zijn ruim ingericht zodat hier met gemak een rolstoel in past. Enkele modellen hebben een verlaagde vloer waarmee extra ruimte gecreëerd is. Dankzij de praktische oprijplaten rijdt u de rolstoel gemakkelijk via de achterzijde van de auto naar binnen. Met de rolstoelvergrendeling volgens ISO 10542 norm wordt de rolstoel goed vastgezet zodat deze veilig op zijn plek blijft staan tijdens de rit.

Een standaard ombouw voor een rolstoelbus van Welzorg Auto op Maat bestaat uit:

Zelf rijden

Bij een aantal occasions is het zelfs mogelijk om met uw rolstoel achter het stuur plaats te nemen. Deze auto’s zijn volledig met de hand te besturen zodat u ook alleen op pad kunt en niet meer afhankelijk bent van anderen. Indien u al in het bezit bent van een rijbewijs, kunt u bij Welzorg Auto op Maat gewenningslessen volgen zodat u zelf in een rolstoelauto mag rijden. Nog geen rijbewijs? Geen probleem. Bij Welzorg kunt u ook uw rijbewijs halen wanneer u een mobiliteitsbeperking hebt. Lees hier meer over het halen van een aangepast rijbewijs voor mensen met een lichamelijke beperking.

Rolstoelauto kopen bij Welzorg Auto op Maat

Koopt u een rolstoelauto bij Welzorg Auto op Maat, dan krijgt u hier standaard 6 maanden BOVAG garantie bij. Ook is het mogelijk om bij de aanschaf uw huidige auto in te ruilen. Verder is ook twee jaar garantie op nieuw aangebrachte aanpassingen en een gratis jaarlijkse controle van deze aanpassingen inbegrepen. Zo gaat u met een veilig, vertrouwd en zorgeloos gevoel de weg op.

Scootmobiel in auto

Het is toegestaan om een scootmobiel in een rolstoelauto te vervoeren. U mag tijdens het rijden alleen niet plaatsnemen op de scootmobiel. Een scootmobiel wordt door het Rijksdienst van het Wegverkeerd (RDW) niet gezien als geldig vervanger van een autostoel. Daarentegen is een rolstoel wel een geldige vervanger van de autostoel. Welzorg Auto op Maat biedt verschillende mogelijkheden om uw scootmobiel in uw auto mee te nemen.

De meest voorkomende oplossingen voor een scootmobiel auto zijn:

  • Scootmobiellift
  • Kofferbaklift
  • Bodemverlaging
  • Interieurlift
  • Oprijplaat

Nieuwe of gebruikte auto aanpassen

Welzorg Auto op Maat kan een nieuwe auto geheel naar uw wensen samenstellen. Ook kunt u uw huidige auto volledig laten aanpassen zodat u hier zorgeloos mee op pad kunt. Kijk eens op onze pagina met alle autoaanpassingen voor de mogelijkheden. Zo kunt u een tweedehands rolstoelauto met een aantal aanpassingen tot uw ideale rolstoelauto laten ombouwen. Welzorg Auto op Maat heeft in ’s-Hertogenbosch een groot assortiment staan aan aangepaste occasions. Kijk ook eens op onze aanbodpagina voor een overzicht van alle aangepaste auto’s.

Advies op maat

Het is begrijpelijk dat bij de aankoop van een (tweedehands) rolstoelauto overwegingen gemaakt moeten worden om tot het beste besluit te komen. Niet iedere rolstoelauto is namelijk geschikt voor elke rolstoelgebruiker. De afmetingen zijn voor iedere klant weer anders. Iedere rolstoel vraagt om een eigen (type) ombouw. Een rolstoelauto aanpassen vraagt dus om maatwerk. Daarom bieden wij de mogelijkheid om u gratis te adviseren over welke auto het meest geschikt is voor u. Indien u al een auto op het oog heeft, komen wij graag bij u langs voor een gratis proefrit.

Interesse in een adviesgesprek of gratis proefrit?  Vul het onderstaande contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.