Een mobiliteitshulpmiddel kan alles uitmaken

‘Sinds ik mijn scootmobiel heb, is de wereld is weer opengegaan’

Van beperkingen naar mogelijkheden

Er is geen groter goed dan je vrij kunnen bewegen. Op de koffie gaan, zelf een boodschap doen of een dagje uit. Weer deel uitmaken van de samenleving. Welzorg doet er alles aan om dat mogelijk te maken. We denken mee en zetten beperkingen om in mogelijkheden. Zodat jij weer mee doet.

Heb je langdurig of permanent ondersteuning nodig? Welzorg levert al ruim 25 jaar mobiliteitshulpmiddelen die optimaal zijn afgestemd op de situatie van de klant. We werken vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) met ruim 150 gemeenten samen. Dat betekent dat je in veel gevallen een hulpmiddel of vergoeding kunt aanvragen via de gemeente. Maar ook zonder vergoeding kun je bij Welzorg terecht.

  • Bij fysieke beperkingen op elke leeftijd
  • Van rolstoel en scootmobiel tot aangepaste fiets
  • Ook thuis in sporthulpmiddelen
Mobiliteitshulpmiddelen vanuit Wmo

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen via de Wmo

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente en leg jouw hulpvraag uit. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

hulpmiddel leverancier

Kom je in aanmerking voor een hulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Een adviseur van de leverancier neemt contact met je op voor een opmeting. Je bespreekt samen welk hulpmiddel het best bij jou past.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? Dan wordt het hulpmiddel bij je afgeleverd. De adviseur instrueert je over het gebruik en informeert over de service.

Scootmobiel aanvragen Wmo

‘Die blije gezichten, daar doe ik het voor’

‘Zodra Welzorg een aanvraag van de gemeente ontvangt, brengen we de situatie in kaart en bepalen we samen met de klant wat het beste mobiliteitshulpmiddel is. Dat begint heel concreet met vragen wat er precies nodig is. Hebben we dat helder, dan leg ik uit hoe de volgende stappen eruitzien.

We leveren een snelle en betrouwbare service, dat durf ik gerust te zeggen. Bij de aflevering aan huis stel ik het hulpmiddel volledig af op de klant. Het moet optimaal aansluiten op het lichaam en natuurlijk direct gebruikt kunnen worden. Pas als ik de klant tevreden zie wegrijden in zijn rolstoel of scootmobiel, ben ik zelf tevreden. Die blije gezichten, daar doe je het voor. En is er iets aan de hand? Dan staan we klaar om te helpen. Altijd.’

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Download Mijn Welzorg

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg Wmo klantbeoordeling 8,5

Klantbeoordeling 8,5

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Liever een mobiliteitshulpmiddel huren?

Scootmobiel aanvragen Wmo

Scootmobiel huren

Zoek je tijdelijk een scootmobiel? Vanwege een operatie of revalidatie, je tijdelijk minder mobiel bent of om je Wmo-aanvraag te overbruggen? Met ScootFlex huur je een scootmobiel vanaf 1 maand.

Driewielfiets huren met FietsFlex

Driewielfiets huren

Zoek je tijdelijk een driewielfiets? Om in de zomer lekker op pad te kunnen, omdat je tijdelijk minder mobiel bent of om je Wmo-aanvraag te overbruggen? Met FietsFlex huur je een driewielfiets vanaf 1 maand.

hulpmiddel adviesgesprek

Wmo-vergoeding voor mobiliteitshulpmiddelen

Wil je aanspraak maken op een vergoeding voor je mobiliteitshulpmiddel vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Neem dan contact op met je gemeente. Kom je in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’, dan kun je kiezen uit twee soorten vergoedingen.

Voorziening in natura
Je ontvangt het mobiliteitshulpmiddel in bruikleen van je gemeente. Daarvoor betaal je soms een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand. Is Welzorg leverancier in jouw gemeente? Dan brengt de consulent je met ons in contact. We bekijken samen welk mobiliteitshulpmiddel het best bij je past.

PGB (Persoonsgebonden budget)
Je kunt ook voor een pgb kiezen, waarmee je zelf een mobiliteitshulpmiddel aanschaft bij wie je wilt. Je kunt in dat geval terecht in onze Welzorg Shop. Ook dan helpen we je graag met persoonlijk advies, service en onderhoud.

Iedereen kan sporten

Van biken tot basketballen, van tennissen tot dansen: sporten en bewegen is gezond en leuk voor iedereen. Voor wie een lichamelijke beperking heeft en met het juiste sporthulpmiddel een sport wil uitproberen, is de gratis uitleenservice Uniek Sporten Uitleen dé oplossing.

Letselschade ervaring
Hulpmiddelen voor ouderen

Hulpmiddelen voor ouderen

Je vrij kunnen bewegen, zelfredzaam zijn: het draagt direct bij aan je levensgeluk. Of je nu 10, 50 of 100 bent. Daarom is hulp om dat voor elkaar te krijgen belangrijk. Want er kan zo veel! Voor ouderen zijn rolstoelen, scootmobielen en aangepaste fietsen veelgebruikte hulpmiddelen. Daarmee wordt het weer genieten van de dagelijkse activiteiten.

hulpmiddelen voor kinderen

Hulpmiddelen voor kinderen

Een kind moet kind kunnen zijn. Kunnen spelen, sporten, leren en waar het kan voor zichzelf zorgen. Ook met een fysieke beperking. Hulpmiddelen voor kinderen zijn essentieel voor een optimale ontwikkeling. Welzorg helpt met slimme oplossingen voor speciale situaties. Van rolstoel tot aangepaste fiets, van buggy tot statafel en van drempelhulp tot tillift.