wandbeugels badkamer

Ondersteuning met een wandbeugel in de badkamer

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van het plaatsen van wandbeugels in de badkamer
  • Welzorg Woning op Maat kijkt naar oplossingen op maat en is voorziening- en merkonafhankelijk
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud van de wandbeugel in de badkamer
  • Spoed aanpassing mogelijk voor badkameraanpassingen indien noodzakelijk

Wandbeugel in de badkamer

Soms is het lastig om je evenwicht te bewaren in de badkamer. Gelukkig heeft Welzorg Woning op Maat hier een gepaste oplossing voor. Je kunt bijvoorbeeld één of meerdere wandbeugels in de badkamer laten plaatsen, zodat je ondersteund wordt bij activiteiten in de badkamer. Denk aan het gaan zitten en opstaan van een douchestoel of het toilet. Een beugel aan de wand zorgt ervoor dat je weer het evenwicht kunt bewaren. De wandbeugel in de badkamer is een veilige oplossing en helpt voorkomen dat je valt.

Voordelen van wandbeugels in de badkamer

Natuurlijke bewegingen

De wandbeugels bestaan zoveel mogelijk uit één lengte. Zo kan de wandbeugel je perfect ondersteunen bij natuurlijke bewegingen. Laat je hand tijdens het bewegen of verplaatsen op natuurlijke wijze mee glijden over de wandbeugel.

Bewegingsvrijheid

De beugels in de badkamer worden bevestigd aan de wand. Wanneer je de beugel met je handen vastpakt, is er voldoende ruimte tussen de buis van de beugel en de muur. Hierdoor heb je voldoende vrijheid om jezelf te bewegen.

Belasting tot 150 kg

Met een wandbeugel in de badkamer heb je houvast tijdens het toiletbezoek of het douchen. Een wandbeugel is betrouwbaar, doordat het een hoge belasting tot 150 kg kan verdragen. Daarom is een wandbeugel een veilige oplossing voor in de badkamer.

Wandbeugel op maat

Voor een wandbeugel in de badkamer zijn diverse uitvoeringen mogelijk. Bij Welzorg Woning op Maat bieden we daarom altijd maatwerk. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie en zorgen vervolgens voor een passende oplossing.

Sanibroyeur in een zorgunit

Veilig gebruik van een badkamer wandbeugel door maatwerk

Om veilig gebruik te maken van de wandbeugel in de badkamer is het belangrijk dat je de beugels goed kunt vastpakken. Welzorg Woning op Maat biedt maatwerk en houdt daarom rekening met dat de beugel op de juiste hoogte in de badkamer wordt geplaatst. Zo zorgen we voor een goede grip op basis van een natuurlijke stand van de hand en pols. Daarmee voorkomen we onjuiste belasting en eventuele pijnklachten aan de hand of pols. Daarom plaatsen we altijd een wandbeugel op maat.

Overige beugels voor in de badkamer

toiletbeugels inklapbaar

Toiletbeugels

Voeg beugels toe aan het toilet om jezelf te ondersteunen bij het zitten en opstaan. Heb je niet veel ruimte in de badkamer? Een toiletbeugel die opklapbaar is behoort ook tot de mogelijkheden. Deze beugels nemen geen ruimte in beslag op het moment dat je ze niet nodig heeft.

Toiletbeugel met steunpoot

Wastafelbeugel

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij de wastafel? Met een wastafelbeugel word je ondersteund wanneer je aan de wastafel staat. Deze wordt bevestigd aan de muur. Dit heeft als voordeel dat jij je gemakkelijker kan optrekken vanuit een (rol)stoel. Een betrouwbare en veilige keuze voor in de badkamer.

badkameraanpassingen

Pakpaal

Wil of mag je niets aan de muur bevestigen in uw woning? Dan is de pakpaal een perfect alternatief. De pakpaal wordt tussen de vloer en het plafond geklemd en daaraan kun je een beugel of papegaai bevestigen. Hierdoor is een pakpaal ook geschikt om in de badkamer te gebruiken.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Vergoeding voor badkamer wandbeugels?

Heb je een aanpassing nodig in de badkamer? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor het plaatsen van wandbeugels is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Dit wordt vanuit de gemeente bekeken.

Neem daarom eerst contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente.

Wmo vergoeding van wandbeugels
hulpmiddel adviesgesprek

Deskundig advies nodig?

Welzorg Woning op Maat heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen. Onze eigen specialist komt bij jou thuis en geeft deskundig advies over de mogelijkheden van wandbeugels voor in de badkamer. Je ontvangt een advies op maat, want er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van wandbeugels. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.