wandbeugels badkamer

Wandbeugel voor ondersteuning in de badkamer

Ontdek de mogelijkheden over wandbeugels voor in de badkamer in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Voorziening- en merkonafhankelijk
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedinge
  • Spoed aanpassing mogelijk

Wandbeugel in de badkamer

Het kan soms lastig zijn om je evenwicht te bewaren in de badkamer. Een wandbeugel is een ideaal hulpmiddel, waarbij je ondersteund wordt bij activiteiten in de badkamer. Denk aan het gaan zitten en opstaan van een douchestoel of het toilet. Een beugel aan de wand zorgt ervoor dat je weer het evenwicht kunt bewaren. De wandbeugel in de badkamer is een veilige oplossing en helpt voorkomen dat je valt.

Welzorg Woning op Maat heeft altijd een oplossing voor jou op het gebied van woningaanpassingen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist in het aanpassen van badkamers voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. wij kunnen hulpmiddelen afstemmen op de behoefte en wensen van een cliënt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek over het aanpassen van jouw badkamer.

Voordelen van wandbeugels in de badkamer

Natuurlijke bewegingen

De wandbeugels bestaan zoveel mogelijk uit één lengte, zodat ze perfect kunnen ondersteunen bij natuurlijke bewegingen. Tijdens het bewegen of verplaatsen kun je je hand op natuurlijke wijze over de wandbeugel laten meeglijden.

Bewegingsvrijheid

De wandbeugels in de badkamer worden aan de muur bevestigd. Wanneer je de beugel vastpakt, is er genoeg ruimte tussen de buis van de beugel en de muur, waardoor je je vrij kunt bewegen.

Belasting tot 150 kg

Een wandbeugel in de badkamer biedt houvast tijdens het toiletbezoek of douchen. De beugel kan een belasting tot 150 kg verdragen, waardoor het een veilige oplossing is om je te ondersteunen tijdens diverse activiteiten.

Wandbeugel met zuignap

Een wandbeugel met zuignappen biedt het voordeel van een eenvoudige en tijdelijke bevestiging zonder boren of schroeven. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen en te verplaatsen, waardoor je de beugels flexibel kunt gebruiken.

Sanibroyeur in een zorgunit

Veilig gebruik van een badkamer wandbeugel door maatwerk

Veilig gebruik maken van een wandbeugel in de badkamer is van groot belang. Een goede grip op de beugel is daarbij essentieel. Bij Welzorg Woning op Maat bieden we maatwerk om aan deze behoefte te voldoen. We houden rekening met de juiste hoogte waarop de beugel in de badkamer wordt geplaatst. Op deze manier zorgen we voor goede grip op basis van een natuurlijke stand van de hand en pols. Dit voorkomt onjuiste belasting en eventuele pijnklachten aan de hand of pols.

Bij Welzorg Woning op Maat plaatsen we altijd een wandbeugel op maat. Zo kunnen we de beste oplossing bieden die past bij jouw persoonlijke situatie en bijdraagt aan een veilig en comfortabel gebruik van de badkamer.

Overige beugels voor in de badkamer

toiletbeugels inklapbaar

Toiletbeugels

Voeg toiletbeugels toe in de badkamer om jezelf te ondersteunen bij het zitten en opstaan. Als je weinig ruimte hebt in de badkamer, overweeg dan een opklapbare toiletbeugel. Deze beugels nemen geen ruimte in beslag wanneer ze niet in gebruik zijn.

Toiletbeugel met steunpoot

Wastafelbeugel

Heb je ondersteuning nodig bij de wastafel? Deze beugel biedt ondersteuning wanneer je bij de wastafel staat en wordt bevestigd aan de muur. Hierdoor kun je je gemakkelijker optrekken vanuit een (rol)stoel. Het is een betrouwbare en veilige oplossing voor in de badkamer.

badkameraanpassingen

Pakpaal

Dit is een perfect alternatief wanneer je niets aan de muur mag of wilt bevestigen in je woning. Je klemt de pakpaal eenvoudig tussen de vloer en het plafond. Vervolgens kun je er een beugel aan bevestigen. Dit maakt de pakpaal ook geschikt om in de badkamer te gebruiken.

Inloopdouche met douchestoel

Douche beugel

Veilig en comfortabel douchen, dan kan een beugel in de douche niet ontbreken. Het helpt bij het houden van een goede balans, maar ook geeft het extra kracht bij het zitten en opstaan. Ook handig te combineren met anti-slip tegels om gladheid te voorkomen.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Vergoeding voor badkamer wandbeugels?

Heb jij behoefte aan een aanpassing in de badkamer? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Het verkrijgen van een vergoeding is afhankelijk van de aard en omvang van de zorg die je nodig hebt en wordt beoordeeld door de gemeente.

Om te kijken of je in aanmerking komt voor deze vergoeding, kun je contact opnemen met het Wmo-loket van jouw gemeente. Dit loket kan je meer informatie geven over de voorwaarden en het aanvraagproces voor de vergoeding.

Wmo vergoeding van wandbeugels
hulpmiddel adviesgesprek

Deskundig advies nodig?

Welzorg Woning op Maat heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen. Onze eigen specialist komt bij jou thuis en geeft deskundig advies over de mogelijkheden van wandbeugels voor in de badkamer. Je ontvangt een advies op maat, want er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van wandbeugels.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.