Douche beugel

Douche beugel voor veilige ondersteuning

Benieuwd naar de mogelijkheden van een douche beugel? Ontdek het in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van badkameraanpassingen
  • Deskundige advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Merk- en leverancier onafhankelijk

Betrouwbare beugel onder de douche

Balans houden in de badkamer kan uitdagend zijn. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de douche beugel. Dit praktische hulpmiddel biedt de ondersteuning die je nodig hebt tijdens verschillende activiteiten in de badkamer. Denk aan zitten en opstaan vanuit een douchestoel. Een stevige beugel in de douche zorgt ervoor dat je je evenwicht behoudt en draagt bij aan veilig douchen.

Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij specialist in badkameraanpassingen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking en senioren. Wij kunnen hulpmiddelen afstemmen op de behoefte en wensen van een cliënt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek over het plaatsen van een douche beugel.

Diverse douche beugel mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten douche beugels beschikbaar. Afhankelijk van je behoeften en badkamer maken we samen een keuze.

wandbeugels keuken

Wandbeugels

Deze beugels kun je aan de wand van je douche bevestigen. Ze bieden ondersteuning bij het in- en uitstappen van de douche. Ook dragen wandbeugels bij het houden van je balans bij het bewegen.

badkameraanpassingen

Opklapbare douchebeugels

Deze beugels kunnen worden ingeklapt, wanneer deze niet in gebruik zijn. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de douche. Handig voor mensen met een beperkte badkamerruimte.

Inloopdouche met douchestoel

Hoekbeugels

Deze beugels bieden ondersteuning aan twee zijden, waardoor ze zorgen voor extra stabiliteit in de doucheruimte. Deze zijn ook ideaal wanneer je een badkamer met beperkte ruimte hebt.

Douche beugels op maat voor badkamer

Op maat gemaakte douche beugels

De douchebeugels van Welzorg worden specifiek aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker en badkamerruimte. Ze bieden de noodzakelijke ondersteuning en stabiliteit om de kans op vallen en verwondingen te minimaliseren. Gemaakt van duurzame materialen en met een focus op verbeterde grip, dragen deze beugels bij aan de veiligheid van de badkamer voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Bij Welzorg Woning op Maat begrijpen we het belang van maatwerk. We installeren daarom uitsluitend op maat gemaakte douchebeugels. Zo kunnen we de perfecte oplossing bieden die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. Hiermee streven we ernaar dat je zo veilig en comfortabel mogelijk kan douchen.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat

Voordelen van douche beugels

Een beugel voor in de douche biedt diverse voordelen, zoals:

Natuurlijke bewegingen

Ze zijn ontworpen om natuurlijke bewegingen te ondersteunen. Ze zijn meestal in één lengte, zodat je je hand er soepel overheen kunt bewegen tijdens het bewegen of verplaatsen in de douche.

Bewegingsvrijheid

Ze worden aan de muur bevestigd met voldoende ruimte tussen de beugel en de muur. Dit zorgt ervoor dat jij je vrij kunt bewegen terwijl je de beugel vasthoudt. Belangrijk bij beperkte mobiliteit.

Hoge draagkracht

Ze zijn stevig en kunnen tot wel 150 kg gewicht dragen. Dit maakt ze een veilige en betrouwbare ondersteuning tijdens douchen, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid in de badkamer.

Zonder boren mogelijk

Deze beugels bieden dezelfde voordelen als andere beugels, maar kunnen worden geïnstalleerd zonder gaten in de muur te boren. Handig voor als je niet in de badkamer muur kan boren.

Wmo of WLz vergoeding?

Heb je behoefte aan aanpassingen in je badkamer? Het kan zijn dat je recht hebt op een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). De toekenning van een vergoeding hangt af van de aard en omvang van de benodigde zorg en wordt eerst beoordeeld door jouw gemeente.

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor deze vergoeding, neem je contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente. Zij verstrekken meer informatie over de criteria en begeleiden je bij het aanvraagproces voor de vergoeding van woningaanpassingen.

Wmo adviesgesprek douche beugels