toiletbeugelset badkamer

Toiletbeugel opklapbaar: voor extra ondersteuning

  • Ruim 20 jaar ervaring in toiletaanpassingen
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Opklapbare toiletbeugel aan de muur

Maak een toiletbezoek weer veilig en comfortabel met onze handige opklapbare toiletbeugel voor aan de muur. Een toiletbeugel biedt extra ondersteuning bij het zitten en opstaan van het toilet. Doordat ze opklapbaar zijn hangen ze niet in de weg voor anderen die ook gebruik maken van het toilet. Het gebruik van een opklapbare toiletbeugel voorkomt onnodige ongelukken en zorgt voor een ruimtebesparing in het toilet of in de badkamer.

Ook kun je de opklapbare toiletbeugel gebruiken als hulpmiddel bij het maken van een transfer naar bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. Welzorg Woning op Maat geeft je graag persoonlijk advies over wat het beste bij jou past.

Voordelen van een toiletbeugel die opklapbaar is

Het gebruik van een opklapbare toiletbeugel biedt diverse voordelen, namelijk:

Veilig voor dagelijks gebruik

Een opklapbare toiletbeugel biedt een stevige ondersteuning tijdens het opstaan en zitten. Het risico op vallen en verwondingen wordt daarmee verminderd. De opklapbare beugels bieden extra stabiliteit bij het bezoek aan het toilet.

Bevordert zelfstandigheid

Met een opklapbare toiletbeugel kan iemand vaak weer zelfstandig naar het toilet. De beugel kan eenvoudig worden neergeklapt wanneer ondersteuning nodig is, en deze weer omhoog klappen na bezoek aan het toilet. Zonder dat hierbij hulp nodig is van derden.

Ruimtebesparend

De beugel voor het toilet is gemakkelijk op te klappen. Hierdoor neemt de opklapbare beugel weinig ruimte in beslag. Je kunt hem immers opklappen als hij niet in gebruik is. Hierdoor blijft de badkamer of het toilet ook toegankelijk voor anderen.

toiletbeugelset inklapbaar

Beugels aan de muur van het toilet plaatsen?

De opklapbare toiletbeugels worden netjes door de ervaren monteurs van Welzorg Woning op Maat geplaatst. Zij weten als geen ander hoe zij de beugels het beste naast het toilet kunnen plaatsen. Of het nu gaat om een snelle spoedaanpassing of een vooraf ingeplande installatie, ons team staat altijd klaar om jouw veiligheid en comfort te waarborgen.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Vergoeding voor de opklapbare toiletbeugels

In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding voor een opklapbare toiletbeugel voor aan de muur. Wij adviseren om hiervoor contact op te nemen met je gemeente. Zij weten alles over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je recht hebt op een vergoeding voor de beugels hangt onder andere af van de aard en mate van zorg die je ontvangt.

Gesprek over vergoeding toiletbeugels Wmo
Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat