Muurbeugels toilet en badkamer

Muurbeugel toilet en badkamer

Benieuwd naar de mogelijkheden van een muurbeugel voor in het toilet of de badkamer? Ontdek het in een vrijblijvend gesprek met Welzorg Woning op Maat.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van woningaanpassingen
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen omtrent muurbeugels
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Ondersteuning met een muurbeugel

Heb je behoefte aan ondersteuning in de badkamer of op het toilet? Overweeg dan eens een muurbeugel, deze kan eenvoudig geplaatst worden op het toilet of in de badkamer. Met een muurbeugel kun je weer je evenwicht bewaren en veilig onder de douche stappen of van het toilet gebruik maken. De muurbeugel is een veilige oplossing voor op een hoge toiletpot en als douche beugel in de badkamer. Het helpt voorkomen dat je valt en biedt extra grip en kracht waar nodig.

Waarom kiezen voor muurbeugels?

wandbeugels keuken

Natuurlijke bewegingen

Een muurbeugel biedt ondersteuning voor het uitvoeren van natuurlijke bewegingen. Een muurbeugel bestaat vaak uit één geheel, zodat je je hand op natuurlijke wijze kunt verplaatsen over de beugel. Wil je extra grip? Dan kun je de muurbeugel voorzien van antislip.

wc beugel met steunpoten

Belasting tot 150 kg

Een muurbeugel kan tot 150 kg verdragen. Zo weet je zeker dat de muurbeugel zorgt voor betrouwbaar houvast tijdens het douchen of een bezoek aan de wc. Met een beugel aan de muur voorkom je onnodig vallen. Het is een veilige keuze voor iedereen die moeite heeft om zijn of haar evenwicht te bewaren.

Toiletaanpassingen voor mensen met een scootmobiel

Bewegingsvrijheid

De beugel wordt bevestigd aan een muur van de wc of badkamer. Daarbij zorgen we voor voldoende ruimte tussen de muur en de beugel, zodat je alle bewegingsvrijheid hebt bij het gebruik ervan.

Toiletbeugel opklapbaar

Muurbeugel op maat

Welzorg Woning op Maat biedt muurbeugels op maat aan. Ieder individu is anders en heeft behoefte aan een eigen ondersteuning. Bijvoorbeeld extra grip of kracht, maar ook voor meer stabiliteit. Wij kijken daarom naar jouw situatie en zorgen voor een geschikte muurbeugel op maat.

diepspoel verhoogde wc

Muurbeugel: betrouwbaar en veilig in gebruik

Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Daarom letten de specialisten van Welzorg erop dat de muurbeugel altijd op de juiste manier geplaatst wordt. Dat betekent niet alleen dat de muurbeugel goed vast moet zitten aan de muur, maar ook dat deze op de juiste hoogte hangt. Zo voorkomen we dat je onnodig valt, maar ook eventuele pijnklachten aan de hand of pols. Kortom: een muurbeugel van Welzorg Woning op Maat is betrouwbaar en veilig in gebruik.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat

Diverse muurbeugel mogelijkheden

Of je nu op zoek bent naar een muurbeugel in de badkamer of voor op het toilet. Laat je altijd eerst goed informeren door de specialisten van Welzorg Woning op Maat. Er is veel mogelijk op het gebied van beugels aan de muur. Hieronder vertellen we je er graag iets meer over.

Wastafel onderrijdbaar voor rolstoel

Wastafelbeugel

Op zoek naar wat extra ondersteuning bij de wastafel? Dan is een wastafelbeugel een interessante optie. Deze beugels worden aan de wand aan beide zijden van de wastafel bevestigd. Hierdoor kun je veilig jezelf optrekken vanuit een (rol)stoel.

pakpaal in de woonkamer

Pakpaal

Is het niet mogelijk om in de muur te laten boren? Dan is de pakpaal een goed alternatief. Deze wordt tussen het plafond en de wand geklemd. Eventueel kun je aan de pakpaal een beugel of papegaai bevestigen. Het voordeel is dat deze ook bruikbaar is in een andere ruimte van je huis, zoals de slaapkamer of woonkamer.

wc beugelset

Toiletbeugels

Deze (wand)beugel dient als ondersteuning bij het zitten en opstaan van het toilet. Heb je een klein toilet- of badkamer ruimte? Dan is de opklapbare toiletbeugel wellicht een interessante optie. Deze beugels kun je inklappen, wanneer je deze niet nodig hebt. Hiermee voorkom je dat de toiletbeugels onnodig ruimte in beslag nemen.

Vergoeding muurbeugel

In sommige gevallen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor bepaalde aanpassingen in huis. Of je recht hebt op een vergoeding voor de muurbeugels via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Dit wordt vanuit de gemeente bekeken. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met het Wmo-loket van jouw gemeente.

Heb je geen recht op een vergoeding? Het is ook mogelijk om de muurbeugels voor het toilet of de badkamer aan te schaffen via de Welzorg Shop.

Wmo advies muurbeugels