Toiletstoel adviesgesprek

Een gebruiksvriendelijke badkamer met een onderrijdbare wastafel

Ontdek in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden van de badkameraanpassingen van Welzorg Woning op Maat:

 • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied badkamers en onderrijdbare wastafels
 • Welzorg Woning op Maat kijkt naar oplossingen op maat en is daarom voorziening en merkonafhankelijk
 • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo
 • Full service: van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud van complete badkamers
 • Spoed aanpassing mogelijk voor in de badkamer

Onderrijdbare wastafel

Niets is vervelender dan dat je niet goed bij de wastafel kunt komen. Soms komt dit doordat de aan- en afvoerleidingen in de weg zitten of omdat de hoogte van uw wastafel niet ideaal is. In beide gevallen is een wastafel dan lastig te gebruiken. Met een onderrijdbare wastafel van Welzorg Woning op Maat worden deze problemen eenvoudig opgelost. Bij een onderrijdbare wastafel worden de leidingen weggewerkt in de achterwand en de hoogte kan eenvoudig worden aangepast met één druk op de knop. Zo kun je de wastafel op de gewenste hoogte afstellen. Hierdoor kunt je veilig en comfortabel gebruik maken van de badkamer.

Welzorg Woning op Maat biedt altijd de ideale oplossing op het gebied van aangepaste badkamers. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij de specialist op het gebied van badkamers voor ouderen en voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Een veilige en comfortabele badkamer

Bij Welzorg Woning op Maat ben je aan het juiste adres voor een veilige en comfortabele badkamer met aanpassingen op maat. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.

Wastafel onderrijdbaar voor rolstoel

Onderrijdbare wastafel

Met een onderrijdbare wastafel is het mogelijk om met een rolstoel, trippelstoel of rollator onder de wasbak te rijden. De leidingen die normaal gesproken in de weg zitten, worden weggewerkt waardoor niets meer in de weg zit. Hierdoor kun je dichter bij de wastafel komen. Verder kun je de onderrijdbare wastafel op ideale hoogte instellen.

Stabiliteit en beugels bij aangepaste slaapkamer

Wandbeugels

Voor een wandbeugel in de badkamer zijn diverse uitvoeringen mogelijk. Bij Welzorg Woning op Maat bieden we daarom maatwerk. De beugels worden bevestigd aan de wand. Wanneer je de beugel met je handen vastpakt, is er voldoende ruimte tussen de beugel en de muur. Hierdoor heb je voldoende vrijheid om jezelf te kunnen bewegen.

Een hendel mengkraan

Eénhendel mengkraan

Een kleine, maar slimme badkameroplossing is de éénhendel mengkraan. Tijdens het gebruik van deze kraan heb je minder kracht in je handen nodig. De hendel van dit type kraan beweegt soepel, waardoor het eenvoudig is in gebruik. Deze éénhendel mengkraan is ideaal te combineren met de onderrijdbare wastafel.

badkamer met afgestelde wastafel

Voordelen van een onderrijdbare wastafel

Het plaatsen van een onderrijdbare wastafel biedt diverse voordelen, zoals:

 • Meer comfort tijdens wassen en tandenpoetsen met een onderrijdbare wastafel
 • 100% maatwerk en sluit perfect aan op uw persoonlijke wensen en behoeften
 • Geschikt voor rolstoel-, trippelstoel en rollatorgebruikers
 • Geschikt voor vrijwel iedere keuken
 • Leidingen buiten het zicht, doordat ze in achterwand worden verwerkt
 • Wastafel instellen op ideale hoogte, met één druk op de knop

Mogelijke vergoeding

Het plaatsen van een onderrijdbare wastafel kan in sommige gevallen worden vergoed. Hiervoor kun je een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Er wordt gekeken naar de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. De gemeente bepaalt uiteindelijk of je recht heeft op bijvoorbeeld een Wmo-vergoeding. Neem hiervoor contact op met het Wmo-loket van uw eigen gemeente.

Ontvang je een Wmo-vergoeding én verleent Welzorg Woning op Maat haar diensten in uw gemeente? Dan kun je de vergoeding gebruiken.

Vergoedingen onderrijdbare keuken Wmo
Deskundig keuken advies

Deskundig advies op maat

Welzorg Woning op Maat heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van badkameraanpassingen. Onze eigen specialist komt bij je thuis en geeft deskundig advies over de mogelijkheden van een onderrijdbare wastafel voor in de badkamer. Je krijgt een advies op maat, want er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van een aangepaste badkamer en afhankelijk van jouw situatie. Wilt je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.