Wastafelbeugel

Wastafelbeugel voor ondersteuning tijdens het wassen

Neem contact op of ontdek de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

  • Ruim 20 jaar ervaring in badkamers en toiletten
  • Deskundig advies bij aanvragen vergoedingen, zoals de Wmo
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Voorziening- en merkonafhankelijke oplossing

Wastafelbeugel voor badkamer of toilet

Het kan soms moeilijk zijn om je balans te behouden achter de wastafel. Gelukkig biedt Welzorg Woning op Maat een geschikte oplossing hiervoor. Je kunt een wastafelbeugel laten installeren in de badkamer of in het toilet, zodat je ondersteuning hebt tijdens het wassen. Een beugel aan de wastafel zorgt ervoor dat je je balans kunt behouden. Het is een veilige oplossing en helpt om te voorkomen dat je valt.

Voordelen van een wastafelbeugel

Natuurlijke bewegingen

Een wastafelbeugel is zo veel mogelijk gemaakt van één lengte, zodat deze je kan ondersteunen bij natuurlijke bewegingen. Laat je hand tijdens het verplaatsen op een natuurlijke manier over de wastafelbeugel glijden. Dit maakt het gemakkelijker om je balans te behouden.

Bewegingsvrijheid

Een wastafelbeugel in de badkamer of in het toilet wordt bevestigd aan de muur. Wanneer je de beugel met je handen vastpakt, is er voldoende ruimte tussen de stang en de wastafel. Dit geeft je voldoende vrijheid om jezelf te bewegen en je balans te behouden.

Veilig en praktisch

De wastafelbeugel is ontworpen om je te ondersteunen tijdens alledaagse activiteiten in de badkamer, zoals het wassen van je handen, tandenpoetsen of aankleden. Het is een veilige en praktische oplossing. Een wastafelbeugel kan tot 150 kg verdragen.

Wastafelbeugel badkamer

Maatwerk voor veilig gebruik van de wastafelbeugel

Voor veilig gebruik van de wastafelbeugel in de badkamer is het belangrijk dat je de beugel op de juiste hoogte kunt vastpakken. Welzorg Woning op Maat biedt maatwerk en houdt daarom rekening met de natuurlijke stand van de hand en pols bij het plaatsen van de beugel. Zo voorkomen we onjuiste belasting en eventuele pijnklachten aan de hand of pols. Daarom plaatsen we altijd een wastafelbeugel op maat.

Daarom Welzorg Woning op Maat

Alles onder één dak

Welzorg Woning op Maat is een full-service partij waarbij je terecht kunt voor advies, installatie en onderhoud van woningaanpassingen.

Voorziening onafhankelijk

Wij kijken wat écht bij jouw persoonlijke situatie past en op korte en lange termijn verder helpt. Welzorg is niet afhankelijk van vaste voorzieningen en merken.

Landelijk actief

Welzorg Woning op Maat is actief door het hele land. Onze specialisten zijn dus overal te vinden. Voor zowel gemeenten, particulieren en woningcorporaties.

15-jaar-ervaring

15 jaar expertise

15 jaar expertise in woning-aanpassingen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook adviseren wij over eventuele vergoedingen binnen de Wmo.

Vergoeding voor een wastafelbeugel?

Heb je hulp nodig bij het aanpassen van je badkamer, zoals het installeren van een wastafelbeugel? Afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt, kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding. Dit kan via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) zijn. Het is aan te raden om eerst contact op te nemen met het Wmo-loket van je gemeente om te informeren naar de mogelijkheden voor vergoeding. Zo weet je zeker of je in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn.

Wmo badkameraanpassing en toilet

Alternatieve beugels voor badkamer en toilet

wandbeugels keuken

Wandbeugel

Wandbeugels zijn handig voor extra ondersteuning. Ze kunnen aan de muur bevestigd worden en bieden steun tijdens het staan of zitten. Er zijn verschillende stijlen en maten beschikbaar.

toiletbeugels inklapbaar

Toiletbeugel

Voeg een beugel toe aan het toilet om jezelf te ondersteunen tijdens het zitten en opstaan. Als er weinig ruimte is in de badkamer, kun je ook kiezen voor een opklapbare toiletbeugel.

badkameraanpassingen

Pakpaal

Mag of kan je niets bevestigen aan de muren? Dan is de pakpaal een uitstekend alternatief. Deze paal wordt vastgeklemd tussen de vloer en het plafond en je kunt hier een handgreep aan bevestigen.

Marnix Welzorg

Nu alles is aangepast denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

 

Marnix Brienne

Klant Welzorg Woning op Maat