Mantelzorgunit

Mantelzorgunit: zorg altijd dichtbij

Met een mantelzorgunit heb je de zorg altijd dichtbij. Deze unit vormt de ideale woning voor jezelf of je verzorger.

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van mantelzorgunits
  • Deskundige hulp bij aanvragen vergoedingen
  • Van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Vaak geen vergunning vereist voor het plaatsen van een mantelzorgunit

Mantelzorgunit voor je naaste

Een mantelzorgunit is een zelfstandige woning op de grond van je eigen woning. Er is niet altijd een vergunning voor nodig en het is ideaal dat de zorg altijd dichtbij is. Hierdoor zijn dit soort type woonunits ook steeds populairder. Het is geschikt voor de persoon die jou verzorgt, maar je kunt er natuurlijk ook zelf in wonen. In dat laatste geval noemen we ze ook wel zorgunits. In dat geval woont degene die jou verzorgt in het bijbehorende huis.

Het is mogelijk om via Welzorg Woning op Maat een kant-en-klare mantelzorgunit in de tuin te laten plaatsen. Maar een aanbouw aan je huis laten bouwen of een bestaand bouwwerk laten ombouwen tot een mantelzorgunit behoort ook tot de mogelijkheden.

Voordelen mantelzorgunit

Zorgunit voorbeeld

Vertrouwde omgeving

Met een mantelzorgunit kan de zorgbehoevende in een vertrouwde woning blijven wonen. In dit geval trekt de zorgverlener in de mantelzorgunit. Hierdoor is de zorg om de hoek en er komt geen onnodige stress bij omdat de zorgbehoevende niet hoeft te verhuizen. Dit geeft de zorgbehoevende rust.

Zorgunit binnenkant kamer

Kopen, huren of leasen

Je kunt een mantelzorgunit zowel kopen, huren als leasen. Zo kun je zelf kiezen wat het beste bij je past. Het is ook mogelijk om een bestaand gedeelte van je woning om te laten bouwen tot een zogeheten mantelzorgunit. Vraag in een vrijblijvend gesprek met Welzorg naar de mogelijkheden.

Hal naar zorgunit

Op maat gemaat

Op basis van een gesprek bouwen onze specialisten de unit geheel op maat. Een mantelzorgunit kan worden voorzien van een keuken, badkamer of algemene woningaanpassingen. Een eigen berging behoort ook tot de mogelijkheden. We een snelle service, daarom zijn deze units al in 3 tot 5 dagen te plaatsen.

Aangepaste zorgunit badkamer

Vaak vergunningsvrij

Na het intakegesprek kunnen de specialisten van Welzorg aan de slag. Voor het plaatsen van een mantelzorgunit is in de meeste gevallen geen vergunning nodig en kunnen we direct beginnen. Mocht dit toch wel nodig zijn, dan helpen wij je uiteraard met het verkrijgen van de juiste vergunningen.

Mantelzorgunit weg laten halen

Mantelzorgunit overbodig geworden?

Verlaat de zorgbehoevende de mantelzorgunit?  Dan moet de mantelzorgunit weer van het terrein worden verwijderd. Wanneer je de unit hebt gekocht, dan is het mogelijk dat je hem laat staan. In andere gevallen is het de bedoeling dat als er een keuken, toilet of badkamer in geplaatst is, deze er weer uit worden gehaald. Maar ook de unit zelf kan in zijn geheel weggehaald worden.

Jacqueline quote zorgunit

Ik heb door de zorgunit de kwaliteit en privacy van mijn leven weer terug gekregen

Jaqueline van den Ring

Klant Welzorg Woning op Maat