Toiletstoel adviesgesprek

Ondersteuning door middel van een hoog laag keuken

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van het aanpassen van keuken
  • Altijd aangepaste keukens op maat, volledig merk- en voorziening onafhankelijk
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo voor hoog laag keukens
  • Full service: van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing mogelijk

Hoog laag keuken

Maak je gebruik van een rolstoel en heb je moeite met het bedienen van de keuken? Dan is een hoog laag keuken een praktische en veilige oplossing. Hierdoor kun je zolang mogelijk comfortabel blijven koken. De keuken is geheel aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Een hoog laag keuken is geen standaard keukenoplossing, maar altijd maatwerk.

Welzorg Woning op Maat biedt de ideale oplossing op het gebied van aangepaste keukens. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij de specialist op het gebied van keuken aanpassingen voor ouderen en mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Aangepaste keuken oplossingen

Wilt u de keuken aanpassen, zodat deze ook toegankelijk is voor jouw rolstoel, trippelstoel of rollator? Welzorg Wonen op Maat biedt een aantal oplossingen voor in de keuken.

Hoog laag keuken voorbeeld

Hoog laag keuken

Een hoog laag keuken zorgt voor een ideale hoogte, waardoor je er ook met een rolstoel of trippelstoel bij kan. Met een hoog laag keuken kun je weer comfortabel en veilig koken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een keuken die elektrisch af te stellen is. In sommige gevallen is het al voldoende om de keuken en de apparatuur lager of juist iets hoger te plaatsen.

Aangepaste keuken

Onderrijdbare keuken

Een aangepaste onderrijdbare keuken maakt het mogelijk om gezellig samen met jouw partner, familie of een vriend(in) te koken. De keukenkastjes worden bijvoorbeeld vervangen door ladekasten die zowel gebruikt kunnen worden voor opslag als aanrecht. Zo kun je gemakkelijk bij de inhoud van de kasten en kun je deze direct gebruiken als aanrecht vanuit jouw rolstoel.

Stabiliteit en beugels bij aangepaste slaapkamer

Overige keukenaanpassingen

Twee handige keukenaanpassingen zijn de eenhendel mengkranen en de wandbeugels. Een eenhendel mengkraan is fijn in gebruik wanneer je minder kracht in je handen hebt. De hendel van de kraan versimpelt de beweging. Een wandbeugel geeft extra steun en stabiliteit in de keuken. Zo heb je minder kracht nodig én ervaar je meer grip en veiligheid tijdens het bewegen.

Voordelen aangepaste keuken

Voordelen van een aangepaste keuken

Een aangepaste keuken zorgt ervoor dat je zelfstandig of met behulp van derden comfortabel kunt koken. Het maken van de keukens is altijd 100% maatwerk en wordt dus precies afgesteld op jouw situatie. De keuken moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor een rolstoel of rollator. Of de keuken dient zo aangepast te worden dat lades en kasten hoog en laag afgesteld kunnen worden.

Vergoeding voor een hoog laag keuken?

Heb je behoefte aan een hoog laag keuken? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor een hoog laag keuken is afhankelijk van de aard en zwaarte van de zorg die je nodig hebt. De gemeente bepaalt of je in aanmerking komt voor bijvoorbeeld een Wmo-vergoeding. Neem daarom contact op met Wmo-loket van jouw gemeente.

Ontvang je een Wmo-vergoeding en is Welzorg Woning op Maat leverancier van aangepaste keukens in jouw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact op.

Vergoedingen hoog laag keuken
Deskundig keuken advies

Deskundig advies Bij Welzorg

Hebben wij jouw interesse gewekt met een hoog laag keuken? Welzorg Woning op Maat heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van keukenoplossingen. Onze eigen specialist komt graag bij je thuis en voorziet je van deskundig advies over de mogelijkheden van een hoog laag keuken en andere woningaanpassingen.

Je krijgt van Welzorg Woning op Maat altijd advies op maat, zodat het op jouw persoonlijke situatie wordt afgestemd. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.