Toiletstoel adviesgesprek

Ondersteuning door middel van een onderrijdbare keuken

  • Ruim 20 jaar ervaring op het gebied aangepaste keukens
  • Altijd een oplossing op maat, volledig merk- en voorziening onafhankelijk
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo
  • Full service: van advies tot offerte, plaatsing en onderhoud
  • Spoed aanpassing van een onderrijdbare keuken mogelijk

Onderrijdbare keuken

Een standaard keuken is niet voor iedereen optimaal. Om de keuken ook toegankelijk te maken voor een rolstoel, trippelstoel of rollator ben je bij Welzorg Woning op Maat aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor onder andere een onderrijdbare keuken. Hiermee kun je gemakkelijk met een rolstoel, trippelstoel of rollator onder het aanrechtblad rijden. Zo kun je weer comfortabel en veilig een maaltijd bereiden. Een onderrijdbare keuken is geheel aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Dit is geen standaard keukenoplossing, maar altijd maatwerk.

Welzorg Woning op Maat biedt de ideale oplossing op het gebied van aangepaste keukens. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij de specialist op het gebied van keukens voor ouderen en voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Aangepaste keuken mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van aangepaste keukens. Welzorg Woning op Maat biedt verschillende oplossingen. We geven je graag een aantal voorbeelden:

Aangepaste keuken

Onderrijdbare keuken

Met een onderrijdbare keuken is het mogelijk om met een rolstoel, trippelstoel of rollator onder het aanrechtblad te rijden. De keukenkastjes worden bijvoorbeeld vervangen door handige ladekasten, die naast opslag ook gebruikt kunnen worden als aanrechtblad. Zo kun je gemakkelijk bij de inhoud van uw kasten en kun je deze gebruiken als aanrecht.

Hoog laag keuken voorbeeld

Hoog laag keuken

Met een hoog laag keuken kun je de keuken op ideale hoogte laten stellen, zodat je weer comfortabel kunt koken. Het zorgt ervoor dat je overal bij kunt komen. Uiteraard behoort het tot de opties om voor een hoog laag keuken te kiezen die elektrisch is af te stellen. In sommige gevallen is het al voldoende om de keuken en apparatuur lager te plaatsen.

Stabiliteit en beugels bij aangepaste slaapkamer

Overige keukenoplossingen

Naast een aanpassing van de keuken zelf bieden we ook kleine aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan een éénhendel mengkraan of aan wandbeugels. Met een éénhendel mengkraan heb je minder kracht in je handen nodig bij het gebruik ervan. Een wandbeugel geeft extra steun en stabiliteit in de keuken. Zo heb je minder kracht nodig en ervaar je meer grip.

Voordelen aangepaste keuken

Voordelen van een onderrijdbare keuken

Het plaatsen van een onderrijdbare keuken biedt diverse voordelen, zoals:

  • Meer kookcomfort met een onderrijdbare keuken
  • 100% maatwerk en sluit perfect aan op jouw persoonlijke wensen en behoeften
  • Deskundig advies bij het aanvragen van vergoedingen vanuit de Wmo
  • Geschikt voor rolstoel-, trippelstoel en rollatorgebruikers
  • Geschikt voor vrijwel iedere keuken

Mogelijke vergoeding

Het plaatsen van een onderrijdbare keuken kan in sommige gevallen worden vergoed. Hiervoor kun je een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Vanuit de gemeente wordt gekeken in een ‘keukentafelgesprek’ of je in aanmerking komt voor een Wmo-vergoeding voor een onderrijdbare keuken. Zij kijken onder andere naar de aard en de zwaarte van de zorg die je nodig hebt. De gemeente bepaalt of je gebruik mag maken van de Wmo, neem daarom contact op met het Wmo-loket van de gemeente waar je woonachtig bent. Bekijk ook of Welzorg Woning op Maat haar oplossingen in jouw gemeente aanbiedt.

Vergoedingen onderrijdbare keuken Wmo
Deskundig keuken advies

Deskundig advies over onderrijdbare keuken?

Welzorg Woning op Maat heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van aangepaste keukens. Onze eigen specialist komt graag bij je thuis en voorziet je van persoonlijk en deskundig advies over de mogelijkheden van een aangepaste keuken. De specialist kijkt samen met jou of de onderrijdbare keuken past bij jouw situatie of dat er mogelijk een andere oplossing voor bestaat. Welzorg Woning op Maat biedt altijd advies op maat. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.