Nee, ik heb (nog) geen rijbewijs

U heeft een (lichamelijke) beperking en wilt graag een rijbewijs halen. Dat kan! Lees hieronder welke stappen u hiervoor moet ondernemen:

 1. Introductiegesprek met Welzorg Auto op Maat
  U maakt een afspraak met de rijinstructeur van Welzorg Auto op Maat voor een vrijblijvend introductiegesprek. Hierin gaat u samen met de rijinstructeur kijken wat de mogelijkheden zijn.
 2. Gezondheidsverklaring invullen en versturen
  U koopt een Gezondheidsverklaring via www.mijncbr.nl, gemeentehuis of theorie-examencentrum van het CBR. De kosten van een Gezondheidsverklaring zijn € 39.30. U vult de Gezondheidsverklaring in en laat deze door een arts ondertekenen en toelichten. De ingevulde Gezondheidsverklaring kan u opsturen naar CBR of via Welzorg Auto op Maat laten versturen.
 3. Contact op nemen met Welzorg Auto op Maat
  Na een medisch akkoord krijgt u van het CBR een brief met een oproep voor een testrit. Neem dan contact op met onze rijschool via het telefoonnummer 0800 0200142.
 4. Proeflessen
  In onze lesauto krijgt u een aantal proeflessen. Hierin zal u rijden met de benodigde aanpassingen en u voorbereiden op de testrit (geen examen).
 5. Aanvraag testrit
  Na een aantal proeflessen volgt er een testrit met een Deskundige Praktische Rijgeschiktheid (DPR) van het CBR om te zien hoe u met de voorgestelde aanpassing omgaat. Deze aanvraag wordt verzorgd door Welzorg Auto op Maat.
 6. Geslaagd voor testrit
  U ontvangt een verklaring van geschiktheid. Hierin staat met welke aanpassingen(en) u gaat rijden
 7. Start met rijlessen
  U kan beginnen met de rijopleiding van Welzorg Auto op Maat!
 8. Theorie en praktijkexamen
  Na een aantal rijlessen en het behalen van u theorie-examen kan Welzorg Auto op Maat een praktijkexamen voor u aanvragen.
 9. Geslaagd voor het praktijkexamen
  Van harte gefeliciteerd! U ontvangt van het CBR een verklaring van rijvaardigheid. Met deze verklaring kan u bij uw gemeente een rijbewijs aanvragen.
 10. Auto laten aanpassen
  Welzorg Auto op Maat adviseert en helpt u graag verder om de geschikte auto te vinden met bijbehorende aanpassingen.