Ford Transit rolstoelbus

De Ford Transit is een zeer geschikt model om als rolstoelbus te gebruiken. Dankzij de grote laadruimte is dit model ruim genoeg om een rolstoel of scootmobiel mee te vervoeren. Bij Welzorg Auto op Maat voeren we diverse aanpassingen door om de bus rolstoeltoegankelijk te maken. De Ford Transit is te gebruiken om rolstoelgebruikers als passagier comfortabel en veilig mee te vervoeren. Daarnaast kan de Ford Transit ook aangepast worden zodat u als rolstoelgebruiker zelf kunt rijden. Benieuwd naar de mogelijkheden van een rolstoelbus? Bekijk ons volledige aanbod rolstoelbussen of neem vrijblijvend contact met ons op.

Autoaanpassingen op maat

Om de Ford Tranist toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers, kan een aantal verschillende autoaanpassingen doorgevoerd worden. Aan de achterzijde van de rolstoelbus is een lift gemonteerd waarmee de rolstoel op een plateau in de bus getransporteerd kan worden. Deze plateaulift is inklapbaar en heeft een dubbel vouwend platform. Hierdoor wordt het achteruitzicht niet ontnomen tijdens het rijden. De bus heeft achterin een rolstoel vastzetsysteem en een 3 puntsveiligheidsgordel voor een veilige en comfortabele rit. De hele binnenzijde is geïsoleerd en bekleed en in het plafond zijn extra lampen gemonteerd. Voor het comfort kan een extra airco/verwarming worden ingebouwd. Alle aanpassingen van Welzorg Auto op Maat zijn uiteraard RDW-gekeurd.

Zelf rijden

Naast bovengenoemde aanpassingen biedt Welzorg Auto op Maat ook diverse mogelijkheden zodat u als rolstoelgebruiker zelf in een rolstoelbus kunt rijden. Denk daarbij aan handgas en -rem, joystickbesturing of gas/remschuif. Om zelfstandig in een Ford Transit rolstoelbus te kunnen rijden, heeft u wel een aangepast rijbewijs nodig. Via onze rijschool kunnen wij u ook rij- of gewenningslessen geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Aantal zitplaatsen

De Ford Transit biedt plaats aan één rolstoelgebruiker en heeft meerdere standaard zitplaatsen. Afhankelijk van de grootte van het model, kunnen in de laadruimte bij de rolstoelplaats één of meerdere begeleidersstoelen worden gemonteerd. Of, indien wenselijk, kunnen ook meerdere rolstoelplaatsen in de Ford Transit rolstoelbus ingebouwd worden.

Automaat of handgeschakeld

Bij Welzorg Auto op Maat vindt u occasions met verschillende transmissies. U kunt kiezen voor een automaat, maar ook voor een handgeschakelde versnellingsbak als u dat prettig vindt.

Bekijk één van onze Ford Transit modellen in deze video.