Tweedehands invalidewagen om zelf te rijden

Welke autoaanpassingen heb ik nodig?

Wil je graag een auto laten aanpassen, maar weet je niet goed wat je nodig hebt en wat bij je past? Lees dan verder. Bij Welzorg Auto op Maat hebben we

Op zoek naar een aangepaste auto, maar weet je niet welke het beste bij jou past? Lees verder om te bekijken wat bij jou past. Bij Welzorg Auto op Maat hebben we honderden aanpassingsmogelijkheden en een voorraad van ruim 2.000 auto’s. We lichten er een aantal uit.

Opties om auto aan te passen

Wanneer je een mobiliteitsbeperking hebt, is het besturen van een auto of het erin meerijden vaak een uitdaging. Terwijl je graag van alles wilt ondernemen. Met Welzorg Auto op Maat helpen we je om volop in het leven te staan, mobiel te blijven en de vrijheid te ervaren die je verdient. Er bestaan verschillende autoaanpassingen. Welke je nodig hebt, hangt in het algemeen af van de onderstaande factoren:

  • Wil je zelf rijden of uitsluitend als passagier?
  • Gebruik je een hulpmiddel en zo ja, welke?
  • Kun je zelf een transfer naar de autostoel maken?
Rolstoelauto met laadruimte voor handbike
Rolstoelbus zelf rijden

Zelf rijden of als passagier?

Ga je zelf achter het stuur zitten of uitsluitend mee als passagier? Beide situaties zijn mogelijk, maar vragen om verschillende aanpassingen.

Als je een rolstoel gebruikt én zelf wilt rijden, zijn er aangepaste auto’s waarbij je vanuit je rolstoel direct achter het stuur plaatsneemt. Dan zijn er aanpassingen nodig zoals een bodemverlaging, rolstoellift, vastzetsysteem en handbediening. Heb je wat meer kracht nodig om te sturen? Dan kan er extra stuur- en rembekrachtiging ingebouwd worden. Maar ook wanneer je als passagier mee gaat zul je deze aanpassingen tegenkomen.

Kun je wél een transfer maken? Dan is een rolstoellift niet noodzakelijk. Dan kan een kofferbaklift helpen of een draaistoel om het in- en uitstappen makkelijker te maken.

Gebruik je een hulpmiddel en kun je een transfer maken?

Wanneer je een hulpmiddel gebruikt, is het daarnaast van belang om te weten of je zelf een transfer kunt maken om op de autostoel plaats te nemen.

Kun je een transfer maken? Dan kan een kofferbaklift je helpen om je hulpmiddel in de auto te krijgen. Daarnaast is een auto met voldoende laadruimte essentieel om je hulpmiddel mee te nemen. Kun je geen transfer maken? Om bijvoorbeeld met je rolstoel in een auto te komen, zijn oprijplaten erg handig.

Mocht je geen hulpmiddel gebruiken, maar wens je wel extra hulp en comfort bij het rijden of het in-en uitstappen? Dan kun je denken aan een smart steer, gaspedaal aan de linkerkant, panorama binnenspiegel, handgas, draaistoel en meer.

Aangepaste auto met hulpmiddel

Aanpas en aanschaf mogelijkheden

Ombouwen tot rolstoelwagen

Auto kopen of leasen

De auto's van Welzorg zijn (vaak) al aangepast, maar kunnen uiteraard nog verder op maat worden gemaakt. Afhankelijk van jouw situatie kun je vervolgens de keuze maken of je wilt kopen of leasen. Als dochteronderneming van Louwman kun je ook een aanpasbare occasion komen. Deze kun je volledig op maat laten maken.

Smart steer uitleg in de auto

Je eigen auto op maat

Mocht je al een geschikte auto hebben, dan kun je ervoor kiezen om deze aan te laten passen. Zeker wanneer er slechts eenvoudige hulpmiddelen nodig zijn, kan dit een goede oplossing zijn. Voor een draaistoel of eenvoudige kofferbaklift is het niet nodig om een nieuwe auto te kopen. Zo kun je in je eigen vertrouwde auto blijven rijden.

auto op maat en aanpassingen

Autoaanpassingen op maat

Welzorg biedt verschillende opties om een auto op maat te krijgen. Daardoor weet je zeker dat de kans groot is dat je een passende auto kunt hebben. Buiten dat we verschillende manieren hebben om je huidige auto op maat te krijgen, zijn er ook verschillende aanpassingen voor een nieuw aangeschafte (occasion) auto mogelijk. Zo kun je kiezen voor een rolstoellift. Hierdoor kun je als bestuurder, maar ook als bijrijder, met de auto de weg op. Daarnaast kun je kiezen om met de hand gas te kunnen geven en te remmen. Een verlengde stoelslede of handgreep zijn ook mogelijke opties om het rijden comfortabel te maken.

Kentekencheck: eigen auto aanpassen

Wanneer je je eigen auto wilt laten aanpassen, is het verstandig om te kijken of dat mogelijk is. Zeker wanneer je auto wat ouder is. Ook moet je rekening houden met de mogelijkheden of juist onmogelijkheden van je auto. Bijvoorbeeld door de transmissie of carrosserie kunnen er bepaalde autoaanpassingen wel of niet geïnstalleerd worden.

Maak daarom gebruik van onze kentekencheck. Wanneer je het kenteken van je auto invult, zie je gelijk welke aanpassingen er voor jouw auto mogelijk zijn. Onze adviseurs helpen je graag verder in een telefonisch of persoonlijk gesprek. Er zijn immers honderden oplossingen!

handgas en bedrijfsrem autoaanpassing

Daarom Welzorg Auto op Maat

45-jaar-expertise

45 jaar expertise

Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in maatwerk oplossingen voor aangepaste auto's.

Gratis passing en proefrit

Gratis passing en proefrit

Een aangepaste auto is volledig maatwerk. Daarom ontvang je altijd een gratis passing en proefrit.

Alles onder 1 dak

Alles onder één dak

Je kunt terecht voor auto aanpassingen, occasions, private lease en onze rijschool.

Vrijblijvend en deskundig advies

Ruim 2.000 auto's

Het grootste aanbod van Nederland in aangepaste en aanpasbare auto's verspreid over 70 vestigingen.

Jetze Plat ambassadeur Welzorg

Een aangepaste auto geeft mij alle vrijheid om mijn topsport te kunnen blijven beoefenen, ik kan overal naar toe.

Jetze Plat

Drievoudig winnaar Olympische Spelen

Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.