Makkelijk in- en uitstappen met een draaistoel

Een draaistoel kan worden toegepast wanneer de bijrijder hulp nodig heeft bij het in- en uitstappen in de auto. De originele autostoel wordt op een draaisysteem gemonteerd waardoor deze naar buiten kan draaien. Een rolstoelgebruiker kan zo eenvoudig zelf (of met hulp) op de autostoel plaatsnemen. De stoel kan vervolgens handmatig of met een afstandsbediening naar binnen gedraaid worden tot de juiste zitpositie.

Het grote voordeel van een draaistoel is dat de originele autostoel behouden blijft. Deze biedt meer comfort dan een rolstoel. Bovendien hoeft de originele autostoel niet uit de auto verwijderd te worden. Als rolstoelgebruiker kunt u zo ook voorin plaatsnemen naast de chauffeur, wat een autorit een stuk gezelliger maakt.

Oplossingen op maat

Bij auto’s met een hoge instap of bussen is de montage van enkel een draaisysteem vaak niet voldoende. Hierbij kan ook een hoog-laagsysteem worden ingebouwd zodat de autostoel naar beneden kan zakken.

Wanneer het niet mogelijk is om het portier ver genoeg te openen om een draaistoel te monteren, kunnen wij de stand van het portier aanpassen. Zodoende wordt extra ruimte gecreëerd waardoor de draaistoel geïnstalleerd kan worden.