Kofferbakliften en rolstoelliften

Rijdt u in een rolstoel of scootmobiel? Dan is het fijn als u deze mee kunt nemen in uw auto. Bij Welzorg Auto op Maat vindt u verschillende soorten liften waarmee u uw rolstoel of scootmobiel eenvoudig in uw auto transporteert. Zo wordt u niet beperkt in uw mobiliteit en kunt u overal gebruikmaken van uw rolstoel of scootmobiel. Naast liften voor uw auto, hebben we bij Welzorg Auto op Maat ook diverse oprijplaten voor uw rolstoel of scootmobiel. Kijk ook eens op onze pagina met alle autoaanpassingen voor een totaaloverzicht van de mogelijkheden.

Rolstoelliften

Bij Welzorg Auto op Maat kunt u een inklapbare rolstoellift aan de achterzijde of zijkant van uw rolstoelbus laten monteren. Dit type lift bestaat uit een platform waarop u omhoog getild wordt terwijl u in uw rolstoel of scootmobiel zit. De rolstoelliften zijn elektrisch bedienbaar waardoor geen inspanning geleverd hoeft te worden. Bovendien zijn de liften volgens strenge veiligheidsnormen ontworpen en hebben deze een hoog maximum draaggewicht. Met name wanneer u zelf achter het stuur plaats wilt nemen, is de rolstoellift de ideale oplossing. Zo kunt u volledig zelfstandig de weg op in uw rolstoelbus.

Kofferbakliften

Met een kofferbaklift kunt u uw rolstoel of scootmobiel in uw auto hijsen. Dit type lift is voorzien van een hals met een hijskabel. Door een hijspunt aan uw rolstoel of scootmobiel te bevestigen kunt u deze eenvoudig in uw kofferbak hijsen. Het hijspunt wordt op een dusdanige manier gemonteerd zodat uw rolstoel of scootmobiel perfect in balans hangt tijdens het hijsen. Eenmaal op de juiste hoogte, plaatst u uw rolstoel of scootmobiel gemakkelijk in de kofferbak. De kofferbakliften zijn allen voorzien van elektrische hoog-laag bediening. Het is ook mogelijk om te kiezen voor elektrisch draaien, tegen meerprijs.

Jaarlijkse LPK rolstoelliftkeuring     

Wilt u uw rolstoellift laten keuren? Het is volgens de Arbowet verplicht om minimaal één keer per jaar uw rolstoellift te keuren. Met een door LPK goedgekeurde rolstoellift bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare rolstoellift. Bij Welzorg Auto op Maat kunt u uw lift laten keuren door een gecertificeerde keurmeester. Bij goedkeuring van uw lift ontvangt u van de keurmeester het FOCWA LPK keurmerk. De sticker wordt op uw rolstoellift geplakt. Daarnaast ontvangt u een checklist met keuringspunten. Deze heeft u nodig voor uw verzekeringsmaatschappij. Het keuringsbewijs is één jaar geldig. Wilt u een afspraak maken om uw rolstoellift te laten keuren? Dit kan via 0800 0200 142 of per mail.

Neem gerust contact op voor advies op maat

Iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Daarom bieden wij bij Welzorg gratis advies op maat zodat u altijd voor de juiste autoaanpassing kiest. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Onze experts komen graag bij u langs en nemen uitgebreid de tijd voor u om samen tot de beste oplossing te komen.

Veel gestelde vragen over kofferbak- en rolstoelliften

Wat is het verschil tussen een kofferbaklift en rolstoellift?

Een kofferbaklift wordt in de kofferbak gemonteerd waarbij uw rolstoel of scootmobiel in de auto gehesen wordt. Met een rolstoellift wordt u in de auto getild terwijl u in uw rolstoel of scootmobiel zit.

Wat zijn de kosten van een kofferbaklift?

De kofferbakliften zijn verkrijgbaar vanaf €1575,– Incl. BTW en montage. Voor de specificaties kunt u contact opnemen met Welzorg auto op Maat.

Wat zijn de kosten van een rolstoellift?

De rolstoelliften zijn verkrijgbaar vanaf €3885,– Incl. BTW en montage. Voor de specificaties kunt u contact opnemen met Welzorg auto op Maat.

Moet een rolstoellift gekeurd worden?

Ja, het is volgens de Arbowet verplicht om minimaal één keer per jaar uw rolstoellift te keuren. Met een door LPK goedgekeurde rolstoellift bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare rolstoellift in uw auto.