Auto met handgas aan het stuur

Auto met handgas: aangepast of aan te passen

Op zoek naar een auto of bus met handgas? Vanwege een fysieke beperking of omdat de voeten en benen niet meer zo snel reageren? Bij Welzorg Auto op Maat kun je jouw eigen auto aanpassen naar een uitvoering met handgas, maar vind je ook een aanbod aan 2.000 occasions die aan te passen zijn met handgas of andere handbediening.

Auto met handgas

De standaarduitrusting van een auto kennen we allemaal. De pedalen zitten op de bodem en de overige functies om de auto te laten rijden bevinden zich op stuurhoogte. Als je zelf niet in staat bent om met je benen of voeten de pedalen te bedienen, betekent dit dat je niet in een gewone auto kunt rijden. Gelukkig hoeft dit niet direct het einde van je zelfstandige autoritten te zijn. Welzorg Auto op Maat heeft daar een passende oplossing voor: een auto met handgas!

rolstoelauto handgas

Hoe kom je aan een auto met handgas?

Handgas en rem aangepaste auto

Aanpasbare / aangepaste auto kopen

Kies uit 2.000 occasions die we op maat aanpassen. Ook hebben we occasions die al aangepast zijn.

Meer over aangepaste auto of bus

Ik wil mijn eigen auto laten aanpassen

Door je kenteken in te voeren kun je direct zien of een handgas op jouw auto mogelijk is.

Aangepaste auto huren

Aanpasbare / aangepaste auto leasen

Tegen een vast bedrag per maand leasen inclusief onderhoud, belasting, verzekering en service.

Een greep uit handgas geschikte auto's en bussen

Kies uit het grootste aanbod van Nederland. De meeste auto's bevatten nog geen aanpassing en zijn volledig op maat te maken. Kom er hier achter welke aangepaste auto bij jou past.

Aangepast

Het label ‘aangepast’ houdt in dat de getoonde auto over één of meerdere autoaanpassingen beschikt. Welke aanpassingen dat precies zijn lees je op de pagina van de auto. Het getoonde tarief is inclusief de aanpassing(en).

Aanpasbaar

Het label ‘aanpasbaar’ houdt in dat de getoonde auto nog niet over aanpassingen beschikt. Je kunt dus zelf de aanpassingen kiezen, waardoor de auto perfect bij jouw situatie past. Onze adviseurs helpen hier graag bij.

Daarnaast is aanbod van aanpasbare auto’s erg groot, zo kun je altijd een geschikte auto vinden bij Welzorg Auto op Maat!

Automaat met handgas

Een passende auto met handbediening

Het installeren van handbediening in een auto zoals een handgas is alleen mogelijk als je een automaat hebt. Een auto met handgas kan dus niet in een auto met handmatige schakeling. Laat je de auto aanpassen, blijven de originele functies van de voetpedalen nog wel werken. Doordat de pedalen in- en uitklapbaar zijn, bedien je naar behoefte de auto op de gebruikelijke manier of via de handbediening. Dat is prettig omdat het zo mogelijk blijft voor iedereen om in de auto te kunnen blijven rijden: of je nu wel of geen lichamelijke beperking hebt.

Auto met handgas en handrem

In het geval van handmatige bediening is een handrem iets anders dan de traditionele handrem die we kennen in de meeste personenauto's. Bij de aangepaste handrem wordt de standaard pedaalrem in de vorm van een hendel naast het stuur gemonteerd. Dit geldt ook voor de hendel voor het handgas.

Enkel een bedrijfsrem

Het is mogelijk dat je wel nog met je voeten gas kunt geven, maar dat het lastig is om kracht te zetten voor het remmen. In dat geval wordt er alleen een bedrijfsrem bij het stuur gemonteerd. De rem bedien je dan door de hendel met de hand in te duwen. Het gas geven blijf je dus gewoon met het originele gaspedaal doen.

Handgas occasion

Ben je op zoek naar een nieuwe auto omdat je op dit moment geen automaat hebt? Het is geen probleem om van een occasion ook een aangepaste auto met handgas te maken. Bij Welzorg Auto op Maat is er een ruim assortiment tweedehands auto's die geschikt zijn voor deze aanpassing.

Een auto met handgas op maat

Omdat iedere situatie natuurlijk anders is, is het belangrijk dat je de aanpassing van je auto ook werkelijk afstemt op de lichamelijke beperkingen die je hebt. Zoals gezegd is het niet altijd noodzakelijk om de auto met handgas en rem uit te rusten, maar kan het ook van elkaar gescheiden blijven. Is het voor jou niet praktisch om de handbediening aan het stuur te hebben? Dan kies je bijvoorbeeld voor een gas-en remschuif die aan de zijkant van de stoel gemonteerd wordt. Daarbij heb je ook nog de keuze of dit aan de linker- of rechterkant gebeurt.

Neem contact op met Welzorg Auto op Maat om de mogelijkheden voor een auto met handgas en rem voor jou te bespreken. Je kunt dit in je eigen auto laten monteren, maar je kunt eventueel ook via Welzorg Auto op Maat een auto die je laat aanpassen leasen. Naast een auto met handgas en -rem, zijn er nog andere opties voor het rijden met handbediening. Wij adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Auto met handgas
Jetze Plat ambassadeur Welzorg

Een aangepaste auto geeft mij alle vrijheid om mijn topsport te kunnen blijven beoefenen, ik kan overal naar toe.

Jetze Plat

Drievoudig winnaar Olympische Spelen

Liever private leasen? Dat kan al vanaf €300,- per maand

Met private lease via Welzorg Auto op Maat rijd je voordelig in een nieuwe aangepaste personenauto met handgas. Bekijk het aanbod en de tarieven.

  • Vast maandbedrag zonder verrassingen
  • Inclusief autoaanpassingen
  • Inclusief hulp bij het aanvragen van vergoedingen bij instanties
Private lease aangepaste auto

Daarom Welzorg Auto op Maat

45-jaar-expertise

45 jaar expertise

Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in maatwerk oplossingen voor aangepaste auto's.

Gratis passing en proefrit

Gratis passing en proefrit

Een aangepaste auto is volledig maatwerk. Daarom ontvang je altijd een gratis passing en proefrit.

Alles onder 1 dak

Alles onder één dak

Je kunt terecht voor auto aanpassingen, occasions, private lease en onze rijschool.

Vrijblijvend en deskundig advies

Ruim 2.000 auto's

Het grootste aanbod van Nederland in aangepaste en aanpasbare auto's verspreid over 70 vestigingen.

Gratis rolstoel autosticker

Gratis rolstoel-autosticker

Je kunt nu geheel gratis officiële Welzorg rolstoel-autostickers aanvragen.

Auto op maat brochure

Gratis brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over onze auto’s en aanpassingen.