Rolstoel

RolstoelEr zijn vele verschillende rolstoelen. Welke voor u geschikt is, hangt af van diverse factoren. Bedenk bij de aanschaf wat u allemaal wilt kunnen en dus van de stoel verwacht.

Is de stoel vooral bedoeld voor binnenshuis dan is het belangrijk dat de stoel een korte draaicirkel heeft.

Beoefent u een sport? Dan is een actief vastframe de juiste keus. Een actief vastframe rolstoel is in de meeste gevallen lichter dan een vouwframe of een duwwandelwagen. Een vouwframe rolstoel is in sommige gevallen compacter of makkelijker te vervoeren dan een actief vastframe rolstoel. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de omvang van de stoel. Daarnaast heeft een vouwframe stoel vaak meer verstel mogelijkheden dan een actief vastframe stoel.

Als u de stoel niet of moeizaam zelf kunt voortbewegen is een duwwandelwagen geschikt. Bij een duwwandelwagen is het belangrijk dat deze makkelijk te rijden en licht te manoeuvreren is. Dat is prettig voor u als gebruiker, maar ook voor de begeleider.

Aanschaf van een rolstoel

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rolstoel aan te schaffen. Wanneer u door een beperking in aanmerking komt voor een rolstoel dan kunt u deze aanvragen bij de gemeente via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Zolang u de rolstoel nodig heeft, verstrekt de gemeente deze. Het is ook mogelijk om een rolstoel aan te schaffen via een persoonsgebonden budget of door deze zelf te betalen. Welzorg biedt u diverse mogelijkheden.

Ons aanbod

Meer producten

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee