Meer flexibiliteit met de Zonnebloemauto

Wanneer u als rolstoel- of scootmobiel gebruiker op familiebezoek wilt gaan of een afspraak in het ziekenhuis heeft, komt een rolstoelauto goed van pas. Maar hoe komt u daar als u niet in het bezit bent van een eigen rolstoelauto of -bus? Het huren van een Zonnebloemauto biedt dan een ideale en betaalbare oplossing. Een Zonnebloemauto is een aangepaste huurauto, speciaal ontworpen voor rolstoelvervoer. Dankzij de samenwerking tussen Welzorg Auto op Maat en De Zonnebloem kunt u bij ons de ideale rolstoelauto of -bus huren. Naast een rolstoel of scootmobiel, biedt de Zonnebloemauto plaats aan 3 tot 6 andere personen. Dit maakt het mogelijk om met meerdere mensen in alle vrijheid, flexibel, betrouwbaar en betaalbaar gezellig een dagje op pad kunt gaan.

Let op: Voor uw eerste reservering heeft u een Zonnebloempas nodig.

Huren Zonnebloemauto en Coronavirus

Bij het huren van de Zonnebloemauto staan de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop. Daarvoor geldt dat we de richtlijnen van de overheid volgen en vertrouwen op het gezonde verstand van iedereen.

  • In verband met de maatregelen vanuit de overheid kan de Zonnebloem alleen een vrijwillig chauffeur aanbieden als er maximaal twee mensen in de auto zitten (incl. de vrijwillig chauffeur).
  • Volg alle hygiënerichtlijnen. Schud geen handen, was je handen regelmatig, hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • In de auto draagt iedereen een mondkapje wanneer mensen  niet uit hetzelfde huishouden komen. Zit je met mensen in de auto uit een ander huishouden? Dan mogen er maximaal 2 mensen in de auto zitten. 
  • Neem eigen ontsmettingsmiddel mee en zorg ervoor dat het stuur en eventuele andere delen van de auto die aangeraakt zijn voor en na elke huurperiode goed ontsmet worden. Ook is er ontsmettingsmiddel in de auto beschikbaar.
  • Blijf thuis bij klachten, zoals verkoudheid, koorts en/of benauwdheid.

Kosten standaard Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto huur je voor € 40,- per dag, 100 km per dag vrij. Over de extra gereden kilometers betaal je € 0,20 per kilometer. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Normaliter kost een huurauto al gauw € 100,- per dag. De Zonnebloem kan de prijs laag houden dankzij donateurs. Het geld dat de Zonnebloem via fondsenwerving werft, zorgt ervoor dat we dit initiatief mogelijk kunnen maken.

De Zonnebloemauto’s zijn allrisk verzekerd. Bij een niet verhaalbare schade heeft u een eigen risico van € 350,-. U kunt ervoor kiezen het eigen risico af te kopen voor € 6,00 per dag. Dit houdt in dat u géén eigen risico heeft wanneer de schade niet verhaalbaar is.

Kosten elektrische Zonnebloemauto

De locaties Amsterdam, Utrecht en Arnhem bieden ook elektrische rolstoelauto’s aan voor verhuur. Er worden dezelfde tarieven als bij een Zonnebloemauto op brandstof gerekend. Echter heb je bij een elektrische Zonnebloemauto geen brandstofkosten. Vanzelfsprekend krijgt u de auto met een volle accu mee en moet deze bij terugkomst op de locatie meteen aan de lader worden gehangen. Afhankelijk van de weersomstandigheden e.d. kun je met een volle accu ongeveer tussen 100 en 130 km rijden.

Vraag uw Zonnebloempas aan

Reserveert u voor de eerste keer een Zonnebloemauto? Vergeet dan niet om uw Zonnebloemautopas aan te vragen. De pas moet op naam van de rolstoel- of scootmobiel gebruiker komen te staan. Hiervoor betaalt u éénmalig €10,- waarna u onbeperkt gebruik kunt maken van de pas.

Zonnebloempas aanvragen