Meer flexibiliteit met de Zonnebloemauto

Wanneer u als rolstoel- of scootmobiel gebruiker op familiebezoek wilt gaan of een afspraak in het ziekenhuis heeft, komt een rolstoelauto goed van pas. Maar hoe komt u daar als u niet in het bezit bent van een eigen rolstoelauto of -bus? Het huren van een Zonnebloemauto biedt dan een ideale en betaalbare oplossing. Een Zonnebloemauto is een aangepaste huurauto, speciaal ontworpen voor rolstoelvervoer. Dankzij de samenwerking tussen Welzorg Auto op Maat en De Zonnebloem kunt u bij ons de ideale rolstoelauto of -bus huren. Naast een rolstoel of scootmobiel, biedt de Zonnebloemauto plaats aan 3 tot 6 andere personen. Dit maakt het mogelijk om met meerdere mensen in alle vrijheid, flexibel, betrouwbaar en betaalbaar gezellig een dagje op pad kunt gaan.

Let op: Voor uw eerste reservering heeft u een Zonnebloempas nodig.

Huren Zonnebloemauto en Coronavirus

Het aanvragen voor de huur van de Zonnebloemauto blijft de komende periode mogelijk. De veiligheid en gezondheid van onze huurders en medewerkers van de verhuurlocaties staan echter wel voorop. Daarvoor geldt dat we de richtlijnen van het RIVM volgen en vertrouwen op het gezonde verstand van iedereen. We willen graag zorgvuldig omgaan met dit virus. Stop met handen schudden, was goed je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Kosten standaard Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto huur je voor € 40,- per dag, 100 km per dag vrij. Over de extra gereden kilometers betaal je € 0,20 per kilometer. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Normaliter kost een huurauto al gauw € 100,- per dag. De Zonnebloem kan de prijs laag houden dankzij donateurs. Het geld dat de Zonnebloem via fondsenwerving werft, zorgt ervoor dat we dit initiatief mogelijk kunnen maken.

De Zonnebloemauto’s zijn allrisk verzekerd. Bij een niet verhaalbare schade heeft u een eigen risico van € 350,-. U kunt ervoor kiezen het eigen risico af te kopen voor € 6,00 per dag. Dit houdt in dat u géén eigen risico heeft wanneer de schade niet verhaalbaar is.

Kosten elektrische Zonnebloemauto

De locaties Amsterdam, Utrecht en Arnhem bieden ook elektrische rolstoelauto’s aan voor verhuur. Er worden dezelfde tarieven als bij een Zonnebloemauto op brandstof gerekend. Echter heb je bij een elektrische Zonnebloemauto geen brandstofkosten. Vanzelfsprekend krijgt u de auto met een volle accu mee en moet deze bij terugkomst op de locatie meteen aan de lader worden gehangen. Afhankelijk van de weersomstandigheden e.d. kun je met een volle accu ongeveer tussen 100 en 130 km rijden.

Reserveer uw elektrische Zonnebloemauto

Chauffeur nodig? Reserveer een vrijwilliger

Wilt u een Zonnebloemauto huren, maar heeft u geen chauffeur? Dan kunt u ook een vrijwilliger reserveren via de Zonnebloem. Dit kunt u aangeven in het aanvraagformulier of telefonisch via 088 – 00 16 717. Een vrijwilliger-chauffeur dient minimaal vijf werkdagen voor de rit aangevraagd te zijn. Na uw aanvraag zal de Zonnebloem u tijdig op de hoogte brengen of er een chauffeur beschikbaar is voor uw rit.

Vraag uw Zonnebloempas aan

Reserveert u voor de eerste keer een Zonnebloemauto? Vergeet dan niet om uw Zonnebloemautopas aan te vragen. De pas moet op naam van de rolstoel- of scootmobiel gebruiker komen te staan. Hiervoor betaalt u éénmalig €10,- waarna u onbeperkt gebruik kunt maken van de pas.

Zonnebloempas aanvragen