Rollator

Veilig en prettig wandelen? 5 Handige tips.

U wilt graag makkelijk blijven bewegen en ook nog eens veilig. Een rollator biedt u deze mogelijkheden. Zo krijgt u meer stabiliteit en voelt u zich zekerder in uw woning, maar ook als u boodschappen doet of even eropuit gaat. Waar moet u op letten als u een rollator gaat kopen? Hoe kunt u uw rollator het beste onderhouden? 5 handige tips voor u.

1. Lichte en wendbare rollator voor in huis?

Wilt u meer gemak en steun in huis. Dan is een lichte, wendbare rollator het meest praktisch. Zorg dat de rollator niet te groot is. U wilt hem ook makkelijk kunnen gebruiken in kleinere ruimten zoals het toilet en de badkamer. Bij het aankopen van een binnen rollator is het belangrijk dat u uw deuropening opmeet.

2. Rollator voor buiten ?
Zoekt u meer stabiliteit en veiligheid bij het maken van een wandeling of boodschappen doen? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een rollator die past bij de verschillende ondergronden en oneffenheden zoals stoeptegels en stoepranden. In onderstaand filmpje ziet u alvast hoe u beste de stoep op- en af kunt stappen.

3. Wilt u uw rollator makkelijk meenemen in bijvoorbeeld uw auto?
Gewicht van een rollator is heel erg belangrijk voor u. Er zijn grote verschillen en wij raden u aan om hier echt bij stil te staan. Gaat u met uw auto op pad dan is een lichte rollator gemakkelijk in de auto te tillen. Het is dan ook belangrijk als de rollator opvouwbaar is. Reist u regelmatig met het openbaar vervoer. Dan is een zijwaarts opvouwbare rollator aan te bevelen.

4. Check uw rollator met regelmaat
Werken uw remmen nog goed? Loopt u ontspannen achter uw rollator? Laat uw rollator regelmatig controleren. Het verlengt uw gebruiksgemak, maar vooral uw veiligheid. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Laat remmen, handvatten en uitstekende remkabels dus tijdig controleren op slijtage.

5. Leuke accessoires
Rollators hebben ook handige accessoires. Zo helpt een dienblad als u even een kopje koffie of thee uit de keuken wilt halen. Zijn er rollators met een zitvlak als u wilt uitrusten. Voor extra steun bij het zitten is een rugband handig. En er zijn speciale houders voor het meenemen van een paraplu of wandelstok.

 

Ons aanbod

Meer producten

Mogen wij u een paar korte vragen stellen?

Als dank ontvangt u 10% korting op een aankoop in onze webwinkel.

Ja, ik doe mee Nee, ik doe liever niet mee