Welzorg Waalwijk

Welzorg Waalwijk: waar mobiliteit voorop staat

Welzorg biedt jou een groot scala aan hulpmiddelen en aanpassingen aan woning of auto. Hiermee helpen wij je om jouw vrijheid te vergroten en zorgen we ervoor dat je goed kunt meedoen in de maatschappij. Of dit nu gaat om permanente of langdurige ondersteuning, wij vinden vrijheid in mobiliteit essentieel.

Jouw mobiliteitspartner in Waalwijk

Al meer dan 25 jaar is Welzorg dé mobiliteitspartner voor jong en oud met een lichamelijke beperking. Daarom verkennen wij in Waalwijk voor jou alle mogelijkheden op het gebied van mobiliteit als je langdurige of permanente ondersteuning nodig hebt. Dit doen we met aanpassingen en/of hulpmiddelen voor binnen en buiten, van lopen tot fietsen en van rijden tot aan wonen. Ons doel is ervoor zorgen dat jij gemakkelijker kunt bewegen en zelfstandig kan zijn.Zodat jij je gemakkelijker kunt bewegen én zelfstandig kunt zijn.

Ons gedreven team van specialisten hebben de juiste kennis van de laatste innovaties en klantwensen. Daarom staan zij 24/7 voor je klaar om je te helpen en/of adviseren. Daarbij staat kwaliteit én een oplossing op maat voorop. Niet voor niets beoordelen ruim 13.000 cliënten ons met een 8,7.

Ook krijg je toegang tot ons online klantportaal ‘Mijn Welzorg’. Met deze unieke tool heb je inzicht in jouw gegevens en hulpmiddelen. Als je er even niet uitkomt of als je een specifieke vraag hebt helpt onze klantenservice je verder op weg.

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

wmo gesprek gemeente

Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Kom je in aanmerking voor een mobiliteitshulpmiddel? Dan koppelt de gemeente je aan een leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.

hulpmiddel leverancier

De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk mobiliteitshulpmiddel optimaal aansluit bij jouw hulpvraag.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het mobiliteitshulpmiddel bij je af en geeft duidelijke instructies over het gebruik en onze service.

Download Mijn Welzorg

Houd de regie met Mijn Welzorg

In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies

Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling 8,7

Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Mijn Welzorg

Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.

Vergoedingen Wmo & UWV

Soorten vergoedingen

Als je aanspraak wil maken op een vergoeding via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) dien je contact op te nemen met je gemeente. Als je aanvraag wordt goedgekeurd helpt de gemeente met het financieren van het hulpmiddel. Je komt dan in aanmerking voor een ‘individuele voorziening’. Er zijn twee vormen te onderscheiden:

Voorziening in natura
Als je kiest voor een voorziening in natura ontvang je het hulpmiddel in bruikleen van gemeente Waalwijk. Via het CAK vraagt gemeente Waalwijk hier een eigen bijdrage voor van maximaal €19 per maand. Werkt jouw gemeente samen met Welzorg, dan zorgt de Wmo-consulent dat je met ons in contact komt.

Pgb (persoonsgebonden budget)
Kies je voor een persoonsgebonden budget, dan kan je met het budget wat je van de gemeente krijgt je eigen hulpmiddel aanschaffen. Het aanschaffen van jouw hulpmiddel kan bij Welzorg Shop. Hier begeleiden we je graag bij het helpen van de juiste keuze voor het geschikte hulpmiddel. Je kan hier ook wel terecht zonder vergoeding.

Klantervaring Welzorg Marja de Koning

Mijn zelfstandigheid is terug. Ik vind het een verademing!

Marja de Koning

Klant bij Welzorg

Leverancier in ruim 150 gemeenten in Nederland

In het realiseren en leveren van mobiliteitshulpmiddelen en aanpassingen heeft Welzorg jarenlange ervaring. Wij zijn in Waalwijk leverancier van Wmo-hulpmiddelen, net als in ruim 150 gemeenten in Nederland.

Als je wil weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van onze dienstverlening en service kan je onze gemeentekaart gebruiken.

Wmo-leverancier in ruim 150 gemeenten

Nieuws uit de gemeente Waalwijk

Wmo hulpmiddelen
Welzorg Nieuws

Verdubbel vrijheid door te delen

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Louwman te maken, zamelen we dit jaar geld in voor goede doelen die in het teken staan van mobiliteit.
FietsFlex abonnement
Welzorg Nieuws

FietsFlex: Het abonnement dat met jou meebeweegt

Heb je tijdelijk een driewielfiets nodig? Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk minder mobiel bent , om de wachttijd op een fiets via de Wmo te overbruggen …
Welzorg Auto op Maat rolstoelauto
Welzorg Nieuws

Welzorg Auto op Maat levert rolstoelauto’s voor Stichting ALS op de weg

Welzorg Auto op Maat is een samenwerking gestart met Stichting ALS op de weg. Deze bijzondere stichting helpt mensen met ALS die buiten de reguliere …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.