Welkom bij Welzorg Rotterdam

Welzorg brengt u verder met hulpmiddelen en diensten op gebied van mobiliteit en zelfredzaamheid in Rotterdam.

Welzorg uw mobiliteitspartner in Rotterdam

Welzorg brengt u graag verder met hulpmiddelen, diensten en services op het gebied van mobiliteit, wonen en zelfredzaamheid voor een vitaal leven. Door samen met u te kijken naar uw behoeften en wensen, vinden onze gespecialiseerde adviseurs altijd de beste passende oplossing. Dit kan een hulpmiddel zijn, maar ook de aanpassing van uw woning of auto. Naast kwaliteit en een klantgerichte benadering onderscheidt Welzorg Rotterdam zich in het streven naar het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken. Uniek hierbij is ons klantportaal ‘Mijn Welzorg’.

Mobiliteitsoplossingen in Rotterdam

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

Mobiliteitshulpmiddel aanvragen

Om een hulpmiddel aan te vragen neemt u als eerste contact op met het Wmo loket van uw gemeente.

wmo gesprek gemeente

De gemeente plan het 'keukentafelgesprek' met u in en brengt uw persoonlijke situatie in kaart.

leverancier van uw wmo hulpmiddel

Komt u in aanmerking voor een Wmo hulpmiddel? De gemeente koppelt u aan een gecontracteerde leverancier.

hulpmiddel leverancier

De leverancier in uw gemeente bespreekt welk hulpmiddel u vooruit helpt en het geschikt is.

hulpmiddel uitleg en gebruik

Alles rond? De leverancier levert het hulpmiddel bij u af en geeft duidelijke instructies over het gebruik ervan.

Een hulpmiddel verkrijgen met een PGB of zonder tussenkomst van de gemeente? Dan kunt u terecht bij de Welzorg Shop!

De Welzorg Shop heeft een zeer divers aanbod aan mobiliteitshulpmiddelen. Op voorraad en op maat aan te passen. Bekijk het assortiment online!

Hulpmiddel zonder vergoeding
Download Mijn Welzorg

Houd zelf de regie met Mijn Welzorg

Mijn Welzorg is hét online klantenportaal van Welzorg. Hier heeft u 24/7 inzage in uw hulpmiddelen, kunt u zelf reparatie-afspraken inplannen en uw gegevens wijzigen.

Mijn Welzorg is beschikbaar via uw computer, maar ook als handige app op uw telefoon of tablet.

Daarom Welzorg

Welzorg is 24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar

Welzorg is 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar via 088 - 0016 700. Voor spoedeisende storingen wordt u in contact gebracht met de monteur bij u in de buurt.

deskundig advies en hulp over hulpmiddelen

Deskundig advies en hulp

U heeft persoonlijk contact met onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs. Zij staan altijd voor u klaar om u snel en deskundig tot dienst te kunnen zijn.

Welzorg klantbeoordeling 8,7

Klantbeoordeling van 8,7

Welzorg scoort hoog op de klantenservice, nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties, en duidelijkheid over informatie binnen de Wmo.

Klantportaal mijn welzorg

Klantportaal Mijn Welzorg

Mijn Welzorg is het digitale klantportaal. Verkrijg inzicht in uw hulpmiddelen, plan reparatie-afspraken in en wijzig uw gegevens. Ook als handige app op uw telefoon.

Ik kon hem alles vragen en hij dacht op alle vlakken met mij mee. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen!

Mevr. van Leeuwen

klant van Auto op Maat

Nieuws uit de gemeente Rotterdam

Kom ook naar de VeineDAGEN
Gemeente Nieuws

Kom ook naar de VeineDAGEN

Op 29 en 30 oktober staan Welzorg Auto op Maat en Welzorg Woning op Maat op de VeineDAGEN. Graag nodigen wij u uit om onze stand te bezoeken in de Evenementenhal in Gorinchem. Onze stand-nummers zijn B26 voor Auto op …
Kom ook naar de VeineDAGEN
Welzorg Nieuws

Kom ook naar de VeineDAGEN

Op 29 en 30 oktober staan Welzorg Auto op Maat en Welzorg Woning op Maat op de VeineDAGEN. Graag nodigen wij u uit om onze stand te bezoeken in de Evenementenhal in Gorinchem. Onze stand-nummers zijn B26 voor Auto op …
Welzorg Nieuws

Welzorg blijft leverancier van Wmo hulpmiddelen in de regio IJmond

De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen zijn verantwoordelijk voor het bieden van hulpmiddelen (scootmobielen, rolstoelen, tilliften etc.) in het kader van de Wmo. Sinds 1 …

Veelgestelde vragen

 • Heeft u een beperking of chronische ziekte? Via het Wmo-loket van uw gemeente of het wijkteam kunt u een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets of een Regiotaxi regelen. Afhankelijk van uw indicatie, het soort hulpmiddel of vervoer moet u wel of niet een eigen bijdrage betalen. Uw gemeente kan u hiermee helpen of lees meer over hoe u uw hulpmiddel of aanpassing vergoed krijgt.

  Bij ons behoort het zelf kopen van een hulpmiddel ook tot de mogelijkheden. Dit kunt u doen via welzorgshop.nl.

  Overige hulpmiddelen, zoals een trippelstoel of hoog laag bed kunt u aanvragen via uw zorgverzekeraar. Heeft u het hulpmiddel minder dan een half jaar nodig, dan kunt u het direct lenen bij een Vegro of andere thuiszorgwinkel. U hoeft hier in de meeste gevallen niet voor te betalen.

 • Aanmelden voor mijn Welzorg is eenvoudig en zo gebeurd. Ga naar de website van Mijn Welzorg of open de Mijn Welzorg App en klik op “maak een account aan” en vul het aanmeldformulier in. Hierna ontvangt u binnen één werkdagen per e-mail een activatielink om uw account te activeren. Hierna ervaart u direct al het gemak van Mijn Welzorg.

 • Download het Schadeformulier, vul het in en stuur het naar Welzorg.

  Is er sprake van vandalisme?
  Doe dan aangifte bij de politie. Stuur het aangiftebewijs vervolgens naar Welzorg. Ons adres vindt u op de contactpagina.

  Kunt u door schade niet meer rijden?
  Vul hier het formulier reparatieverzoek in.

 • Wilt u uw eigen auto of een occasion laten aanpassen? Of wilt u een aangepaste auto leasen? Auto op Maat helpt u graag verder. Onze medewerkers informeren u ook over de verschillende financieringsvormen. Ontdek hier wat het beste bij u past of bel naar 0800 0200 142.

 • Wilt u uw woning laten aanpassen? Woning op Maat adviseert u graag en voert de aanpassingen ook uit. Van simpele aanpassingen, zoals een traplift of drempelhulp tot een compleet aangepaste badkamer en slaapkamer. Ontdek hier alle mogelijkheden of bel met 020 431 3561.

 • Helaas kunnen wij hierin geen toezeggingen doen. We adviseren u contact op te nemen met de afdeling WMO van de gemeente waarin u woonachtig bent, of in geval van werk / studie het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor u verzorgen.